maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kevät etenee


talvi2012 384
Ensimmäinen kukoistaja :)
talvi2012 383
Nuhru ja Misaki.
talvi2012 385
Neko ja Nuhru.

Kuvat kännykkälaatuisia, kun kamera on taas jossain teillä tietymättömillä. Kissat tykkää hengailla nojatuolissa lampaantaljan päällä. Nuhru on hauska kun se menee Nekon luokse "pesukoneeseen". Työntää päänsä Nekon luokse nuoltavaksi.

Kanalaprojekti etenee! Tänään lykkäsin Eviran paperit postiin. Jeah!! Nyt on enää terveystarkastajalle menevät paperit ja nekin on suurimmalta osaltaan täytetty. Kanala on vielä vähän projektissaan, eristyspuuhiin ryhdytään seuraavaksi. Luvat on nyt saatu naapureilta ja kaikki on ihan positiivisesti suhtautuneet mikä on ollut kauhean kiva juttu! Kukkokin siis saa meidän laumaan tulla. *voitontanssi* Ei malttaisi odottaa, että kanat jo tulevat! Tuossa isännälle juttelin, että tähdätäänkö siihen, että ostetaan kanat hääpäivälahjaksi meille? Olisi aika siistiä sanoa saaneensa 6v hääpäivälahjaksi kukon. Meillä on hääpäivä 5.5.

Komposti oli lähtenyt tänään käymään ja se on edelleen maailman kolmas ihme minulle - kompostointi. Mahtavaa, upeaa, huippua!! Möyhin kompostia tänään kunnolla ja heitin mukaan neulasmössöä ja haravointimuhjua mitä pihasta oli irronnut. Komposti tuntui aika kostealta, tietysti kun se on jäästä sulanut, joten tuo väliaines oli varmaan ihan hyvä veto. Mutta selkeästi lämpö kohosi kun möyhin. Nyt alkaa kompostin pintakin laskemaan kun käymisprosessi on taas käynnissä.

Haravoin tänään vähän pihaa taas. On jo onneksi pihakin vähän kuivunut, ei ihan lillu niin pahasti kun tallustelee. Leikkasin juurivesoja ja vähän näykin noita marjakuusia myöskin. Kuivaa oksaa oli sen verran tuossa talon päädyssä olevassa marjakuusessa, joten jäi se homma järeämmille olkapäille. Omasta olkapäästä loppui kunto kesken, joten jätin isännälle läjien kasaamisen ja kärräämisen pellonlaitaan. Aikamoinen kasa siellä pellonlaidassa jo oksia onkin...

Ensimmäiset krookukset puskee pintaan ja vähän jo keltaistakin näkyy! Istutin nuo sipulit viime syksynä. Luulen, että Queen of night mustat tulppaanitkin sieltä jo pilkottavat. Ihanaa! Ei malta odottaa mitä kaikkea ihanaa pihamaalta puskee esiin!

Kasvihuone on pystyssä myös. Isännän porukat oli meillä "orjaleirillä" viime viikonloppuna ja miehet pystyttivät kasvihuoneen. Siinä menikin monta tuntia ja työtä ja tuskaa oli saada se pystyyn. Mutta nyt se on siellä ja valmiudessa.

Tänään tuli soitto kesän töistäkin. Menen vasta kesäkuun puolessa välissä puistohommiin, mutta se sopii ihan hyvin. Ehdin hienosti alkukesästä puuhata omassa pihassa ja värkätä kanojen parissa.

Mukavaa viikkoa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Teillä on hyvät suunnitelmat ja hommat kuosissa.
  Minä kaipaan edelleen sitä kompostoriakin...jos nyt sais jossain välissä vähän ylimäärästä rahaa tienattua, et sais sen kompostorin :)

  VastaaPoista
 2. Sesse: meillä on ihan tuollainen tavis L&T:n Globe. Ei ole lämpökompostori. On ollut silti tosi hyvä. Talvella oli jäässä, mutta nyt taas pelittää. Kahden hengen taloudessa tuli aika täyteen talven aikana. Siihen saa myös korotusosan. Maksoi muistaakseni vajaan parisataa. Tarjouksia kandee seurailla!

  VastaaPoista
 3. Kissoilla on lämmin pötkötellä karvan päällä, nauttivat.
  Kompostia olen minäkin herätellyt, ei meillä vielä höyryä.

  VastaaPoista
 4. Meillä on Aerobin, pitäis olla lämpäkompostori, mut kyllä sekin jäähän veti jossain vaiheessa. En tiedä sit, oliko liian kostea massa, porukat on vähän huonoja käyttämään tota kuiviketta, kippaavat vaan biojätettä sinne minkä ehtivät. Lähdetäänks joku kerta käymään Karimaalla?

  VastaaPoista
 5. Emilie: joo, se on niitten lempipaikka :)

  Tiina: tuntuu et ei tuo lämpökompostorikaan ihan 100% varmasti pelaa kovilla pakkasilla. Ilmeisesti aika tarkkaa kosteuden suhteen ja pitää muistaa syöttää sitä ahkerasti. Mä oon ollu todella tyytyväinen Globeen! Lähetään vaan :)

  VastaaPoista
 6. Ihan hyviä kuvia! Kanalan eristyksellä ei vielä liene kiirettä kun kesää kohti mennään vai pitääkö sen olla valmis ennen kanojen tuloa? Täällä raparperi ja narsissit hienolla alulla. Tekis mieli ostaa tuo sama kompostori mökille...

  VastaaPoista
 7. Moi äitee. Aateltiin et olis se kivempi jos se kanala olis valmis ku kanat tulloo. Ei sit tarttis syksyllä ruveta säätää. Mun pitäis siirtää raparperit tontin laidalta pellon laitaan. Lapiohommia... Suosittelen Globea! Wörkkii!

  VastaaPoista