perjantai 27. heinäkuuta 2012

Satoa

Karkottimesta näkyy emännän paidan väri.
Isäntä tiluksilla.

Vattuja!

Tässä on se pelto. The pelto.

Eka sato! :) :) :)

Ollaan viety kaksi pikkuista autokuormaa muuttotavaraa. Jee! Siitä se lähtee. Toistaiseksi lähinnä kirjoja ja tauluja, jotain sälää mitä kirjahyllystä irtosi. Dvd:t. Joku muuttoressi meneillään, kun on tunne, että tarvitsisi jotenkin tehdä enemmän ja samalla aikaa ei oikeastaan voi tehdä vielä paljon mitään. Ei sovi minun luonteelle, koska olen minulle-kaikki-nyt-heti-ihminen. Kaippa tässä joutuu sitten opettelemaan sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä! Toisaalta se on hyvä, että muuttoaikaa on, joten ei tarvitse taas rehkiä yhden viikonlopun aikana kaikkea.

Hirveästi syyhyttää päästä repimään rikkaruohoja ja paljastamaan marjapuskia nokkosten alta. Vadelmaa on tulossa myöskin! Oikeastaan sitä pitäisi jo kerätäkin, kuten kuvasta näkyy. Ostin menomatkalla kaupasta rasian vattuja ja sitten keräsin siihen samaan rasiaan vattuja meidän puutarhasta. Huomenna syön ne rahkan kanssa. Voi että, miten iloiseksi voi tulla vatuista!

Nähtiin myös naapuri ja heidän pieni koiransa, joka kävi urisemassa meille rajalla. Tuijotti Isäntää kiukkuisesti ja haukkui. Oli kyllä suloisen näköinen otus, nakkimainen sellainen. Naapuri sitä kyllä äkkiä komensi hiljaiseksi ja koira vieläpä totteli! Hyvä niin, ettei tule samanlaista räksyttäjää naapuriin kuin nykyisessämme on. Isäntä oli nostanut kättä naapurille. Pitääköhän sitä oikein käydä virallisesti esittäytymässä joskus? Jänskää. Uusia naapureita.

Nappasin lehden puusta, joka enemmänkin muistuttaa pensasta. Epäilen sitä Euroopanpähkinäpensaaksi, mutta googlettamalla pähkinäpensaan lehdet näyttivät pyöreämmiltä. Kyseinen kasvi kasvaa meidän marjapuskasta ja on erittäin pensasmainen. Lehti on karvainen kauttaaltaan, joka sopisi pähkinäpensaaseen. Sitä kasvaa luonnonvaraisena Suomessa, lähinnä vain täällä suomineidon alapäässä. En kylläkään syynännyt silmuja tai kasvin vartta juurikaan, olisi voinut auttaa tunnistusta. Toinen veikkaukseni puusta olisi joku Ulmus, mutta pensastava kasvutapa? Tai sitten se joku aivan muu. Täytyy tutkia asiaa uudelleen paremmalla ajalla.

Tähän mennessä olen bongannut seuraavia kasveja (listaan en laskenut marjapensaita, omenapuita ja raparperiä) Pellonperältä:


* okakuusia/hopeakuusia
* vaahtera
* pihlaja
* marjakuusi
* tuija
* koivu
* kuusia (yhden jättimäisen aidallisen verran :)
* vuorimäntyjä

*ainakin paria erilaista angervoa
* tuhkapensasta
* syreeniä
* neilikkaruusua

* palavarakkaus
* pioneja (!)
* isotöyhtöangervoa
* nauhuksia
* jaloangervoa
* suikeroalpia
* ukonhattua
* vuorenkilpeä
* kuunliljoja
* kultatyräkki
* mooseksen palava pensas (kahta eri väriä) 
* peurankelloa tms vastaavaa

Lista varmaan jatkuu vielä pitkälle, jahka päästään tositoimiin. Hienoja kasveja ja kasvillisuutta jokatapauksessa. Aion istuttaa ensimmäisenä kirsikkapuuni ja tuijan etuportaan ruukusta jonnekin pihalle. Bongattiin muuten hedelmätarhasta yksi kirsikkapuukin! Mahtavaa!

Tällä hetkellä kaheleista haaveistani päällimäisenä lienee toive päästä ottamaan aurinkoa omalle pihalle!

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin!
    Olen iloinen puolestanne. Meidän porukalle koti maalla on vielä haaveena, mutta kyllä se vielä joskus toteutuu.

    VastaaPoista
  2. soletuuli: kiitos :) Tämä oli useamman vuoden prosessi meilläkin, "sen oikean" etsintä. Olin jo vähän niinkuin luopunut toivosta ja ihan vahingossa löytyikin sitten Pellonperä :) Eiköhän teillekin se oma tule joskus vastaan!

    VastaaPoista