sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Sunnuntain askareita

Kävin viemässä taas yhden satsin kamaa Pellonperälle. Loput kirjat, tauluja, grillinkin jo vein. Holmes on aivan kanttuvei näillä helteillä, joten hoidin tämän homman tällä kertaa itsekseni. Totesin, että pirtissä oli autuaallisen VIILEÄÄ! Näilläkin asteilla. Mahtavuutta on se. Olisi voinut jäädä oleilemaan sinne pidemmäksikin aikaa.

Poimin vattuja yhden pakasterasiallisen verran jälleen. Milloinkahan opin, että pirtille ei mennä lipilapeissa, vaan kumppareissa ja pitkissä housuissa! Aina kykin siellä meidän hedelmätarhassa ja manailen nilkat nokkosten paukamilla. Vaan kun ei malta olla menemättäkään! Isot vatut kun mollottaa puskissa ja odottaa vain minun hennon käteni kosketusta. Pitäisi varustautua joku päivä ja mennä katsomaan siellä kauempana pellolla olevia vattupuskia, josko sieltäkin saisi vähän satoa. Liian paljon tekemistä, liian vähän aikaa, for now. Bongasin yhden räksän puskilta. Usutin sen tiehensä käsiä taputtelemalla ja huutamalla. Näin teen lähtemättömän vaikutuksen naapureihin :D

Tänään oli jo tosi lähellä, etten mennyt ihan vähän vaan nyppimään rikkaruohoja kukkapenkin reunasta. Sain kuitenkin hillittyä itseni vielä toistaiseksi. Ulkorakennuksessa on paljon kaikenlaisia puutarhavälineitä, haravista kuokkiin yms. Näkee, että siellä on asustellut viherpeukalo. Osa näistä tavaroista jää ehkä sinne.

Tuntuu ihanalta ajella pirtille ja kuunnella yksinkertaisesti vaan hiljaisuutta. Naapureita ei ole kamalasti näkynyt, kovin rauhallista väkeä tuntuu siellä asustelevan. Ihanaa, rauhaa, hiljaisuutta. Nautin.

Funtsin myös, mitä ihmettä teen syreenille, joka tuppaa leviämään perennapenkkiin. Napsinko alut poikki vai koetanko siirtää sitä toiseen paikkaan? Ei sen tarvitsisi keskellä perennapenkkiä kasvaa. No, kaippa sille jotakin sitten keksii.

Semmoisia sunnuntaipuuhia!


4 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihanaa seurata unelmasi toteutumista! ^^

  VastaaPoista
 2. Kiitos Laura! Aika mahtava groove itelläkin :D

  VastaaPoista
 3. Minäkin keräsin rasiallisen puutarhavadelmia vuokrapalstalta ja kesäkurpitsoita olen jo muutaman kantanut kotiin. Kyllä tuntui mahtavalta tuo sadon kerääminen :-) Varmaan olisi mullakin vaikea pysyä kaukana kukkapenkkien rikkaruohoista. Mitähän kaikkea kivaa sä vielä sieltä tontilta löydätkään - kuulolla ollaan!

  VastaaPoista
 4. soletuuli: tänään harmittelin Agrimarketissa käydessä, kun ei sattunut rahapussia mukaan. Olisin ihan varmasti ostanut vaaleanpunaisen köynnösruusun... ;)

  Omasta pihasta sadon kerääminen tuntuu kyllä jotenkin niin hienolta! Se on tuntuu yleellisyydeltä, ylenpalttisuudelta!

  Kiva että olet "kuulolla", vai pitäisikö sanoa "näöllä"!

  VastaaPoista