sunnuntai 5. elokuuta 2012

Marjoja, muuttoa, roudaamista....

Talo "takapihan" puolelta.

Hellurei ja sunnuntaita kaikille! Täällä on ollut emännöinti kortilla ja samoin emännän voimat. Työt on haitanneet harrastuksia, mutta ollaan ehditty silti viedä jonkin verran tavaraa pirtille. Tänään vietiin viherkasvit, joita on ärsyttävä roudata muuttaessa, joutuu varomaan jne. Nyt ne on pois alta, paitsi iso kiinanruusu joka ei mahtunut vielä kyytiin. Kaikki taulut on myös roudattu, matot... Isäntä ajeli tänään toisen pyöristä talolle.

Olen harmitellut vattuja, joita en ole ehtinyt poimia niin paljon kuin olisin halunnut. Tänään sitten yksi ihminen Facebookissa kyseli olisko kellään vadelmia ja laitoin hälle sitten viestiä. Hänhän ajeli sitten jo saman päivän aikana poimimaan vattuja ja lupasi niistä maksaakin. Tuli ihan hyvä mieli, parempi näin kuin että marjat putoavat maahan eikä niistä ole iloa muille, kuin linnuille. Itse sain vielä käydä poimimassa tutun vadelmapensaista vattuja, niitä ehdinkin poimia miltei kaksi kiloa ennen kuin rupesi satamaan. Sain siitä itselle vattuja pakkaseen. Vatut on vähän niinkuin sellasia yleellisyysmarjoja. Niitä on aina vähän nihkeästi saatavilla (tai ei ehkä olisi, jos olisi viitseliäisyyttä mennä vaikkapa metsään...) ja jotenkin on jäänyt ajatus, että vadelmia on aina niukemmin tarjolla ja ne on erityistä herkkua. Ilo siitä, että niitä on omalla tontilla ja ilo siitäkin, etteivät tältä vuodelta menneet täysin hukkaan myöskään. (ja ehkä ehdin vielä niitä itsekin lisää poimimaan tässä vielä...)

Emännällä on nyt stressipisteet nousseet sen verran korkealle monien asioiden takia, että on ollut pakko priorisoida asioita ja edes yrittää järjestää aikaa lepäämiseen. Onhan muutto (avioero, läheisen kuolema on niitä muita pahimpia asioita) yksi ihmisen elämän stressaavimpia asioita, vaikka siihen liittyy myös paljon kivaakin. Joten nyt täytyy olla harmittelematta marjoja ja poimia niitä sen verran, kuin ehtii. Ensi vuonnakin on taas kesä ja sadonkorjuu edessä.

Sain muuten vinkin tältä vadelmanpoimijalta, että kerää viinimarjat röntteineen päivineen ja iskee pakastimeen ja mehustaa sitten myöhemmin kuin ehtii. Tuokin voi olla viisautta tilanteessa, jossa ei juuri sillä hetkellä ehdi tehdä kaikkia asioita, mitä haluaisi.

Ensi viikosta tulee tiukka setti, lähden huomenna katsomaan sairasta ukkia pohjoiseen ja palailen vasta torstaina. Perjantai sitten on aikaa pakkailla ja lauantaina muutto. Onneksi kaikkia tavaroita ei ole pakko viedä juuri silloin, vaan isommat. Ja tämän kämpän jälkisiivoukseen ehtii vielä myöhemminkin. Kaikki vapaaehtoiset on tervetulleita auttelemaan kaikissa hommissa!

Mukavaa alkavaa viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti