tiistai 11. syyskuuta 2012

Pirtin uutta ilmettä

Vanha rullaverho.
Uusi tuunattu rullaverho! Tadaa!

Äiskä oli meillä muutaman päivän "lomailemassa" ja ryhdyttiin tuunaamaan pirttiä sisältä ja häärättiinpä ulkorakennuksessakin, pihaa unohtamatta! Ideana oli uudistaa pirtin ihmettä edullisin hankinnoin, joita käytiin sitten kirpparilta etsimässä.

 Rullaverhoista bloggasinkin jo aiemmin. Mietin, että ovatko nuo vanhat tulleet tiensä päähän. Osa rullaverhojen noista hapsuista/ alareunoista oli revenneet, enkä oikein tykännyt niistä muutenkaan. Keksittiin sitten äiskän kanssa leikata alareunan hapsutus kokonaan pois ja tadaa! Ilme muuttui kamalasta hienoksi! Annoin uuden elämän noille rullaverhoille, taas mennään tovi eteenpäin ilman, että tarvitsee hankkia uutta.

Olkkariin on verhot vielä laittamatta. Olen suunnitellut hopeisia/harmaita kevyitä verhoja ikkunaan. Ei ole vielä tullut sopivia vastaan. Onneksi on rullaverhot!

Misaki - priceless.
Tervetuloa olohuoneseen :)

 Tämän olkkarin tuunauksen hintapolitiikkaa:

- sohva, tuolit + pöytä 100e (ostettu käytettyinä)
- matto kirppikseltä 25e
- punaiset tyynyt isännän äidin tekemät
- peili nurkassa 39.90e (uusi)
- jalkalamppu vanha (kirppikseltä) 29e
- kattolamppu saatu äiskältä
- muuta pikkusälää omista nurkista/ saatua

Tunnelmia keittiöstä.
Lisää kyökkiä...
Keittiö pääsi myös tuunauksen alle. Halusin kyökistä mustavalkoisen ja tehosteena keltaista. Reissullani löysin tuon vahakankaan, jossa siis mustia ympyröitä valkoisella pohjalla ja keltaista. Sen ympärille lähdettiin rakentamaan kokonaisuutta, sekä myöskin valkoisten keittiönkaappien. Kirppikseltä ostettiin sitten nelisen metriä tuota mustavakoista verhokangasta ja äiskä taitavasti siitä ompeli verhot keittiön kahteen ikkunaan. Seinälle pääsi kaksi maalaamaani taulua, joissa on myös mustaa ja keltaista. Vaemmalla ikkunan vieressä on hauska metallinen oravanaulakko, jonka olen ostanut Tukholmasta.

Alla olevat kirjaimet ostin uutena 5.90e/kpl, ne olivat valkoiset, spreijasin ne mustiksi ja nyt ne koristavat keittiötä. Kello oli pirtissä seinällä ja siinä oli puunvärinen kehys. Kaikenkaikkiaan se oli tympeän ja tavallisen näköinen. Mutta pikkuisen mattamustaa spraymaalia ja niin saatiin sekin hyödyllinen esine sävytettyä keittiön väreihin. Vielä puuttuu matto. Kaapeista löytyi aika paljon kaikkea mustavalkoista ja väreihin sopivaa, tosin ei kaikkea oikein voi pitää aina esilläkään, tai muuten joka paikka olisi täynnä romua :)

Tuunatut kirjaimet, emäntä ja isäntä :)

Tuunattu kello :)

Nyt olenkin taas flunssan kourissa, joten pakkolepoa, omaa mehua kellarista, hunajaa ja sitä rataa. Parannuttua voikin sitten kutsua Raamattupiiriläiset kylään, kelpaakin tähän olkkariin tulla iltaa istumaan! :) Olkoon tämä myös oodi äideille, erityisesti omalleni, joka auttoi kovasti sisustuksessa ja eritoten taulujen oikealle kohdalle ripustamisessa... :)

Seuraava projekti onkin sitten tietokonehuoneen tuunaus. Sitä on jo aloiteltu...

Voimia viikkoon kullekin!

7 kommenttia:

 1. Oho! Tosi hienolta näyttää! Meille tulee Reino-ukin ja Aili-mummun vanha sohva ja nojatuolit. Sit asun virallisesti oman elämäni mummulassa.

  VastaaPoista
 2. Äippä auttoi paljon, saatiin aikaan hurjasti! Joo kuulin, voit tehdä mummola-lookin!

  VastaaPoista
 3. Näyttää hyvältä kuvissakin ;)!
  Misakilla ei ole ainakaan mitään valittamista.

  VastaaPoista
 4. Sähäkkä keittiö! Upeita noi sun maalaukset, tosin en vois laittaa omalle seinälle tota ylempää koska säikähtelisin noita silmiä joka käänteessä :D Kattelin just tilastotietoja mun blogista, arvaapa millä hakusanalla sinne on tultu tällä viikolla eniten? "Pellonperän emäntä" :D

  VastaaPoista
 5. Tiina: tänks, vielä sitä pitää vähän viimeistellä, mattoa yms sellasta. Heh, tossa ylemmässä taulussa on silmät kii ;) Majuria tässä enempi säikähtelee, onneks siihen alkaa jo olla tottunu. (se mallinukke...) Oho, vai semmosella hakusanalla, hämmentävää! Mä bongasin sun pärstän iltalehdestä :)

  VastaaPoista
 6. Aijaa :D Se on silti pelottava. Joo, siellähän se pärstä komeilee..

  VastaaPoista