torstai 27. syyskuuta 2012

Sadepäivien välissä

Istutin syyshortensia "Vanille Fraisen" talon päätyyn.

Puutarhuri itse!

Tauko...

Globe-kompostimme <3

Löysin Queen of night- tulppaaneja Anttilasta alle 2e/pussi.

Sipulien istutusta...

Eilen olin pihamaalla kun sää oli hetken verran kirkkaampi. Sopivasti sattuikin, sillä iltapäivällä alkoi sataa ja tänään on tullut myös tuutin täydeltä. Oikea syysmyrsky kun ikkunasta katsoo, vesi piiskaa ja lehtiä sataa maahan, harmaata on.

Istutin syyshortensia "Vanille Fraisen" talon päätyyn. (kuva on vähän surkea, kun jäi makro päälle... pahoittelen) Mietin sille pitkään paikkaa, en halunnut laittaa sitä keskelle nurmikkoa, ettei tarvitsisi kierrellä, eikä se oikein istunut tuon uuden kukkapenkinkään tuntumaan, valoakin tarvitsisi, mutta myös vähän varjoa, joten laitoin sen talon päädyssä olevan perennamaan jatkeeksi. Voihan sen tarvittaessa siirtää sitten ensi vuonna muualle, jos paikka ei miellytä. Vanille Fraisessa on hyvin vaalea kukinto, joka sitten punertuu kauniin vaaleanpunaiseksi. Tykkäsin.

Istutin violetteja ja keltaisia krookuksia ja mustia tulppaaneja "pisaraan". Toki en tiedä onko täällä ennestään sipulikukkia jossain maassa, mutta ainakaan ei ole tullut vastaan pöngittyäni. Jossain näin noita mustia tulppaaneja ja ne vaan oli niin hienoja, että oli pakko saada niitä omaan pihaan. Katselin kaupoissa, oli jopa yli 6e pussi, sitten Anttilassa alle 2e. Nappasin heti kolme pussia mukaan. Krookuksista minulla on lapsuusmuistoja, niitä kasvoi meidän omenatarhassa kaivon ympärillä ja olivat aina keväällä ekana, lumen vähän sulaessa puskemassa pintaan. Tykkään niistä hurjasti. Yleisesti taidetaan puhua aina krookuksista, mutta viralliselta nimeltään lienevät kevätsahrameita, tiesittekös? :) Ohjeessa neuvottiin tökkimään sahramit n. 5 cm välein ja 5 cm syvyyteen tietysti oikein päin. Peittämään ja kastelemaan. Tulppaanit kastelin myös, joskin tämän päivän sadekin olisi sen hoitanut... Katsotaan josko ne keväällä nousee!

Haravoin myöskin lehtiä, vaikka niitä tuleekin vielä lisää. Laitoin vähän kompostiinkin muhimaan. Tuntuu, että se omenakerros on humpsahtanut ihan kokonaan ja kompostin pinta laskenut jo nyt! Jee! Ainakaan se ei haise pahalle, joten pidän sitä hyvänä merkkinä. Löysin ulkovarastosta monta perunakrökkyä elikkä kuokkaa, joista yhden nappasin sitten kompostin möyhentimeksi. Olen käännellyt kompostia ja lisäillyt puutarhajätettä biojätteen joukkoon. Hyvinhän tuo tuntuu pelittävän? Kompostointi on mahtavaa. Edelleen.

Olen päässyt myös takaisin ruokavalioon paremmin kiinni. Eli määrät nousee ja koostumukset muuttuu. Proteiinipitoisesti syön, hiilareita vähän tarkkailleen. Liikunnan makuun olen myös päässyt. Käyn tiistaisin opiston "jumpassa", jossa on myös kahvakuulailua jokatoinen kerta. Kotona kuulaan ja eilen olin vesijuoksemassa. On vaan mahtavaa, kun veri kiertää lihaksissa ja saa voimaa. Jaksaa paremmin arjessa, kun syö säännöllisesti eikä väsytä yhtään niin paljon.

Näillä näkymin kylppäriremppa alkaa viikonloppuna. Hui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti