keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Se pöhisee sittenkin!Jos sitä ei ihan vielä kylvettäis...

Lyhdyt värjöttelee pihamaalla.

Vähän syksyn värejä.

Pöllöt ihan pöllöinä hyllyn päällä.

Nuhru-poika ja kummitus-Nuhru
Tässä remppahuumassa ei ole paljon ehtinyt nautiskella oleilusta ja elämästä, mutta eilen tuli mainio muistutus siitä, miten hienoa elämä on, kun kävin kompostilla. Se on nyt ollut vähän oman onnensa nojassa (lue= en ole niin antaumuksella möyhinyt sitä ja kuskannut sinne tavaraa joka päivä) ja mietin, että onkohan mahtanut lakata käymästä koko pömpeli. Kävin sitten viemässä biojätettä ja otin kuokan ja möyhäisin. Sieltähän nousi mahtavat höyryt ja lämpö! Eikä haise lainkaan pahalle. Eli pöhisee! Tähän väliin pienet voitontanssit ja fanfaarit. Voiko olla mitään hienompaa, kuin komposti joka käy? (aika monen ihmisen mielestä varmaan voi olla, mutta minusta tämä on maailman kolmas ihme ja erityisesti itsetuntoa kohottava asia!) Oikein virkistyin kerrassaan kun tämän totesin ja mietin, että pitäisi hengailla enemmän pihalla.

 Olen haravoinut jo useamman kertaa, vaahtera on tiputtanut suurimman osan lehdistään.  Tuon biojätekompostin lisäksi minulla on vain "kasa" pellolla, johon olen vienyt oksia ja puutarhajätettä ja lehtiä. Tuo Globe on niin pieni, että laitan sinne puutarhajätettä vain "mausteeksi" väliin, että pöhisee hyvin. Pitää ensi vuonna keksiä joku paremi systeemi kuin "kasa". Haravointi on kivaa, tykkään. Tosin nyt olen vaivainen olkapäästä ja koitan vältellä kaikkea sitä rasittavaa.

Eilen näin oravan pihalla, pari päivää takaperin mustarastaita. Närhikin piipahti. Vielä on mysteeri, mikä tikka vaiko palokärki käy naputtelemassa kuorta kuivuneesta kuusesta. En ole sitä onnistunut bongaamaan. Kissoja ympäristössä pyörii myöskin, hiukan olen niistä eläinsuojeluihmisenä huolissani, vaikka varmaan kaikilla koti onkin. Silti, leikkaamattomuus on iso ongelma, eikä irtokissaa suojele kukaan autoilta, vihaisilta ihmisiltä tai pedoilta. Yksi päivä lähdin autolla ajamaan ja auton alta singahti kissa, pelästyi varmaan kun pistin moottorin käyntiin. Onneksi ei jäänyt alle.

Vesisade on onneksi laantunut. Piha on silti aika märkä, nurmikko litisee ja lotisee vaikkei edes astuisi siihen. Toivon kuivia ja kuulaita syksyn päiviä, jolloin on hyvä lenkkeillä peltojen keskellä ja nauttia viimeisistä auringon säteistä.

Iloista keskiviikkoa kaikille!

ps. tekaisin töissä tuollaiset pöllöt. Varmaan siis joskus jo viime vuoden puolella, nyt vasta sain ne lasitettua ja poltettua. Onnistuivat ihan kivasti!

2 kommenttia:

 1. Olipa hyvä ostos se kompostori, minäkin haluun sellasen!
  Hienot pöllöt!
  Rempan keskellä eläminen ei ole kivaa mutta onhan se kylppäri sitten upea, kun vaan jaksaa puurtaa ja odotella.

  VastaaPoista
 2. Oon yllättynyt, että se Globe pöhisee niinkin hyvin mitä pöhisee! Luin kaikkee kauhukertomuksia kompostoreista jotka ei toimi, mut mitä vielä! En oo mitään sen kummempaa tehnyt sille, kun latonut niin biojätettä kuin puutarhajätettä väliin. Toimii! Jäätyyhän se varmasti talvella, mut sulakoon sit keväällä taas. On se jo paljon humpsahtanut alemmas se "massan" pintakin. Kertoo käymisestä!

  Kyl se kylppäri siitä, pikkuhiljaa!

  VastaaPoista