sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Valupäivä, HÄRÖilyä ja paistettujen punajuurien ihanuutta

Voiton puolella jo!

Ruskapläjäys kaivon tuntumassa.

Lauantaina kello soi kuudelta ja ryömittiin zombeina alakertaan aamupalalle ja tiputtamaan kahvia remppamiehelle. Piti aloittaa valu heti aamusta, mutta päästiin toimeen vasta joskus lähemmäs kymmentä. Kaikkea pientä säätöä oli vielä, piti mittailla ja tehdä apuviivoja seiniin yms pientä hommaa. Pappa toi betonimyllyn ja betonia upposi saunaan + kylppäriin yli 1000 kg ja se kaikki kannettiin käsin sangoissa. Voin sanoa, että ennestään kipeä olkapää ei ainakaan parantunut tästä hyvästä. Kuitenkin, ilma oli hyvä, minulla kurkku kipeä, remppamiehellä oli ollut ainakin edellisenä päivänä vielä kuumetta, aika väsynyttä meininkiä oli, mutta saatiin homma kuitenkin tehtyä. Nyt valu kuivuu seuraavat 4-6 viikkoa. Varmaan kannetaan kiuas takaisin paikalleen ja lämmitellään sitä pikkuhiljaa kuivumisen edistämiseksi. Huh. Olen iloinen, että saatiin valuhomma putkeen ja keli oli mitä mainioin. Ei satanut ja outo valoilmiökin nähtiin taivaalla - aurinko.

Nyt ollaan koitettu palautua eilisestä, rönötetty lähinnä sohvalla ja minä olen litkinyt kuumia juomia ja kröhinyt, onneksi näyttäisi nyt siltä, että tämä tauti menee vain kurkkukivulla + yskällä ohitse, joten hyvä niin. Minulla onkin seuraava viikko edessä syyslomaa, joten kursseja ei ole. Käyn kuitenkin töissä latomassa uuneja, joten mihinkään kauemmas tuskin tulee lähdettyä.

Ainiin, tiedättekö mikä on riisihärö? Se on se pieni musta ötökkä, joka ilmestyy helposti kaapeissa jauhopusseihin ja muihin kuiva-aineisiin, jos eivät ole ilmatiiviissä pakkauksissa. Tänään ajattelin koettaa paistettuja punajuuria ja meinasin leivittää ne jauhoissa ennen paistoa, kun bongasin otukset jauhopussista. Yööööh! Ne eivät ole vaarallisia, mutta inhottavia ja ajatus kuvottaa, että niitä olisi sapuskassa. Kaikki pussit sitten auki ja heitettiin pois jokainen kuiva-aine, missä ötökkää ilmeni. Siirrettiin kaikki puhtaat aineet kannellisiin rasioihin ja pyyhin kloritella kaapit ja purkkien pääliset. Tulipahan siivottua vanhat jauhot pois kaapeista. Tästälähin kaikki kuiva-aineet mitä tulee ostettua, siirretään heti tiiviisiin, kannellisiin astioihin. Kamala morkkis siitä, että onko meillä tosiaan niin sottaista, että elukat pesiytyy nurkkiin, mutta pienen googlauksen perusteella sama otus on aika yleinen kotitalouksissa. Katsotaan pysyvätkö nyt poissa.

Levitin maalausvälineet työhuoneeseen. Ihana, ihana työhuone, rakastan sitä pientä huonetta niin paljon! <3 Tällä kertaa kaivelin vesivärit ja tein pari työtä. Ehkä menen vielä jatkamaan, kun iski inspiraatio. Juttelin isännälle, että hommaan sinne uudet verhot ja ehkä joskus tapetoin koko huoneen uudelleen. Mietin myös sohvan yläpuolella olevalle seinälle tauluja. Ja uusi työtuoli, ei sellaista isoa rohjoa, mikä siellä on nyt. Joku pieni ja näppärä, jossa on hyvä istuksia kun tekee töitä. Varmaan tulee joskus hommattua uusi sohva sinne vieraita varten. Kaikkia pieniä ideoita pyörii päässä :)

Koska ensi viikolla alkaa loma, kutsuin maanantain päiväryhmäläiseni meille samaan aikaan kuin kurssikin olisi. Ajattelin, että tulee kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kutsuttua tutuiksi ja ystäviksi tulleet oppilaat katsomaan meidän kotia ja samalla voidaan askarrella yhdessä jotain kivaa. Aion levittää hamstraamiani materiaaleja keittiön pöydän äärelle, saadaan siinä sitten häärätä. Kivaa.

Nyt, sunnuntainjatketta!

ps. kannattaa muuten koittaa paistaa niitä raakoja punajuuria ohuina viipaleina pannulla voissa. Hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti