lauantai 17. marraskuuta 2012

Haasteita pukkaa

 
 1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle. 2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset, joille jätit tunnustuksen, antavat sen eteenpäin.
 

Tuppasi pari haastetta Tiinalta! Kiitosta vain :) Ihan hauskaa joskus näidenkin kanssa puuhastella! Kyllähän tämä eka haaste on jätettävä äiteelle Markka-aikaan, Sesselle Ilo elää- blogiin, Hituselle Hitusen Helmiä- blogiin, Norpalle Sillä mennään mitä on- blogiin ja Saronille Saronin kortit- blogiin :) Olkaatten hyvät! Halutessanne voitte myös osallistua alla olevaan haasteeseen!

Toinen haaste olikin sitten kasveihin liittyvä. Kysymys kuului: Mitä kasvihankintoja aiot tehdä ensi vuonna, kerro yksi tai vaikka sata! Tämä olikin miettimisen arvoinen kysymys. Ainakin aion kasvattaa punajuuria. Se on selvyys. Viime viikkoina olen oppinut, että punajuurta voi höyryttää, paistaa pannulla tai tunkea uuniin. Aina vaan tulee taivaallista. Joten niitä on saatava. Myöskin muita hyötykasveja, porkkanaa. Ehkä vähän perunaa muttei paljon, koska meillä ei syödä sitä kovinkaan paljon. Isäntä lupautui huolehtimaan hernepellosta. Itse tahtoisin kasvattaa myös jotakin papuja. Mansikkaakin pitäisi saada pari riviä. 
 
Olen pohtinut myöskin ruusujen hankkimista tuohon hopeakuusen edustalle, entisten ruusujen viereen. Saisivat siinä kasvaa sitten mukavasti. Jonkun puun tahtoisin myöskin, vaikka onhan noita tontilla jo ennestäänkin... Ehkä sen tammen, se puuttuu joukosta. Kuivuneen kuusen viereen istutinkin jo sen balkanin hevoskastanjan (jolla on tukikepit mutta sitä ei ole VIELÄKÄÄN sidottu niihin kiinni... Varmaan paljon hyödyttää ne kepit kun jököttävät siinä vieressä...) Hortensian jo sainkin, siitä olin haaveillut aika kauan. Ehdottomasti hankintalistalla on myös köynnöshortensia, sitä miltei himoitsen - kuuluu listaan "pakko saada". Haavelistalla kaunopunahatut, piikkiputket ja liljat, joskaan liljakukoista en kauheammin välitä...Eteenkään niiden listimisestä. Hmm, sipulikukkia hommasinkin jo tänä vuonna, katsotaan miten selviytyvät ensi vuoteen, hommataan sitten lisää niitäkin :) Lumikelloa ainakin! Tämän kummempia tai tarkempia suunnitelmia ei vielä ole...
 
Sisko tyttöineen tuli viikonloppuvieraaksi kun isäntä lähti kaverilleen. Ihan mukavaa, kun on saanut seuraa :) Täällä onkin siskontytölle ihmettelemistä, ohjelmassa on ollut savijuttuja, akvaarion siivousta ja kissojen leikitystä.  

Nyt nukkumaan. Öitä!

6 kommenttia:

 1. Kiitos Reeta tunnustuksesta <3 Saapa nähdä onnistunko sen linkittämään??
  Ihana pieni kompostori teillä! Mäkin haluisin, mutta ne joita olen katsonut on olleet niin kalliita...Mukavaa viikonloppua, toivottavasti olkapää on jo parempi!

  VastaaPoista
 2. Mä olin näköjään omasta listasta unohtanut täysin kaikki kylvettävät hyötykasvit :P Eli lista pitenee... Heti olit ollut lapsityövoimaa hyödyntämässä siellä! Facesta vaklasin :)

  VastaaPoista
 3. Sesse: tallenna kuva vaan omalle koneelle ja laita sitten kuvana vaan blogitekstiisi :) Eipä kestä! Tuo globe oli suht "edullinen" verrattuna lämpökompostoreihin. Toimii hyvin ja on kätevä, tarpeeks matala möyhiä kans. Suosittelen!

  Tiina: jeaaaah, sulla on kohta vessapaperirullan mittanen lista... Siitä vaan sit lottokuponkia raaputtelee. Joo pitihän sitä hyödyntää siskoa ja siskontyttöä et saatiin ne lehdet pois sieltä ja lintulautakin vielä pystyyn ;) Siskontytöstä akvaarion siivoominen oli maailman kolmas ihme!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Värkkään tänään blogini kanssa kun saan uuden KIINTEÄN LAAJAKAISTAN, jeeee. Eipä pätki sitten enää.
  Kokeileppa mangoldia! Kaunis ja maukas!

  VastaaPoista
 5. Hahaa...löysimpäs taas sinut :)). Ilokseni huomasin kommenttisi Sessen blogissa ja löysin taas uuteen blogiisi. Tervetuloa vierailemaan myös meille lahnakuttava.blogspot.fi.

  VastaaPoista
 6. Äiti: kiinteä laajakaista - oooh! Ei täällä perämettissä mitkään saunalahdet pelaa, se on siirryttävä takas Soneraan :< Joo mangoldia ehdottomasti!

  Maelka: heipsan! Kiva kun eksyit tännekin, pitääpä laittaa sun uusi blogi ylös, kävin kyl siellä jo aikaa takaperin!

  VastaaPoista