torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän kuulumisia

Meidän itsenäisyyspäivään on kuulunut jokavuotiset vieraat, ihana tuttavapariskunta lapsensa kanssa. Tällä kertaa oltiin sitten vaihteeksi taas meillä - mutta nyt uudessa kodissa. Tuntuu hyvältä, kun ystävät toteavat, että onpa meillä kiva talo ja ihan meidän näköinen :) Ja sitä se on! Yhteiseen oleiluun kuuluivat joulutortut, glögi ja piirakat homejuustolla ja lisukkeilla. Mukavaa oli.

Piti laittaa talvisia kuvia tänne, mutta nyt tapahtui se sama juttu minullekin, joka monelle muulle bloggarille, eli kuvatila oli loppunut blogista. No ei se kauan riittänytkään. En tajua miten edellisessä blogissa riitti kuvatila, kun pidin sitä monta (ainakin 5) vuotta ja laitoin kuvia välillä paljonkin. Sitä sitten pitäisi ostaa lisää tai perustaa uusi blogi. Täytyy koittaa kikkailla jotain, pari jutskaa pitäisi olla, miten sitä saisi lisää. Nyt ei vaan jaksa säätää.

Lintulaudalla käväisi tänään närhi. On se vaan iso lintu. Oli onnistunut kaivelemaan talipallotelineestä pähkinäpussukan pois. Se oli maassa lintulaudan vieressä. Tungin sen takaisin siihen telineeseen. Pikkulintuja on käynyt kiitettävästi, punatulkkujakin, ihania! Kytätään isännän kanssa fasaaneja (safaaneja kuten me sanotaan) niitä käy kolme, kaksi urosta ja yksi naaras. Tänäänkin olivat aamupäivällä pihassa.

Saunan katto on paneloitu ja yksi seinäkin. Hienolta näyttää lämpöhaapa, oikea ratkaisu oli se. Hintava kylläkin, mutta kaunis. Liuskekivet kiukaan taakse on saatu paikalleen ja saumattu. Tiedoksi vain, saumausaine kuivattaa käsiä ihan törkeästi, tulipahan huomattua. Mutta panelointi näyttää hyvältä. 17. pvä tulee putkimiehet. Siihen mennessä täytyy saada muut hommat tehtyä. Panelointia, saumausta ja lattioiden laatotus + lauteet. Sitten se rupeaisi olemaan jo aikas lähellä, joulusauna! Ei malttaisi odottaa...

Huomenna se tapahtuu, Remi-kissan haku iltamyöhällä. Jännittää! Huone on järjestelty jo kuntoon ja kaikki kutakuinkin valmista. Enää puuttuu asukas itse. Tervetuloa!

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti