keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Lintujen touhuja ja pissan metsästystä...

Polku fasaanien ruokapaikalle.
Kukko.
Palokärki hommissa.
Jotain joulunpunaista...muutakin kuin tomaatit.

Eilen tein lumilapiolla käytävän fasaanien ruokapaikalle ja loin sieltä lumet myös pois, että "safaanit" pääsevät ruokailemaan. Ripustin pienen lintulaudan faasaanien ruokapaikan ylle hopeakuuseen. En tiedä onko lumihanki jotenkin hidastanut lintujen liikuskelua tuolla toisella lintulaudalla, mutta siellä on ollut hiljaisempaa nyt. En tosin ole joka päivä käynyt putsaamassa lautaa lumesta, mutta eipä tuolla kuhinaa ollut putsattunakaan. Tintit on käyneet enempi talipalloilla. Pari närheä on myös pyörinyt nurkilla. Ehtivät aina pyrähtää pois kun otan kameran esille.

Ikkunan takaa sain lähikuvaa fasaanista. On sillä vaan hieno höyhenpeite. Tulee melkein jokin suomuinen nahka mieleen tuosta höyhenkuvioinnista. Vihdoin sain palokärjestäkin kuvan kun se oli taas hommissa kuivuneen kuusen luona. On aika lahjakkaasti parturoinutkin kuusen rungon paljaaksi. Pitkää päivää on tehnyt! Harmi kun en saanut zoomattua enempää.

Kovin vähän on jouluista vielä kämpässä. Kuitenkin kaksi kynttelikköä palaa ja portaikossa paperinarupallo, jossa on valot. Kuusi haetaan ja tarkoitus on hiukan koristaa kotia vielä kun saan vähän siivottua. Tänään on sitten viimeinen päivä remppaa ennen joulua. Todennäköisesti saamme suihkun siihen malliin, että päästään peseytymään. Joulusauna jää ensi vuoteen. Ensin se harmitti, mutta sitten ajattelin, että turha tehdä pitkää päivää ja uuvuttaa itsensä, kun voi hyvin rauhoittaa tilanteen jouluksi, nauttia ruoasta, lämmöstä, kodista, vieraista, hiljentymisestä ja keskittyä joulun todelliseen sanomaan - Vapahtajamme syntymään. Sitten uusin voimin joulun jälkeen voi taas paneutua asiaan ja tehdä remontin hyvin loppuun. Paljonhan ei enää jäljellä olisi, lauteet, kiuas... Sellaista pientä, mutta aikaavievää kuitenkin. Ehditään sinne saunaan tammikuussakin.

Putkimies on ahertanut kolmatta päivää ja tänään varmaan saadaan vedet kuntoon. Toivottavasti ei jää ainakaan paljon enää hommia tekemättä. Kunhan saan remppamiehet "ulos talosta", niin ajattelin hiukan siivoilla. En mitään massiivista jouluhinkutusta, vaan ihan vaan perussiivous niin, että on kiva olla.

Tänään metsästin Nukka-kissalta pissanäytteen, jonka vien tutkitutettavaksi eläinlääkärille vielä tänään. Nukka (kirjoitin eka hän, mutta tajusin sitten, et siitä tulisi mielleyhtymä, että eläinlääkäri on pissaillut! *hirn*) on siis pissaillut paikkoihin, joka voi tietysti johtua ihan vaan stressistä ja uusista kuvioista, mutta parempi tutkia varmuuden vuoksi pissa. Olin tosi tyytyväinen kun sain näytteen otettua! Vähän jouduin käyttämään viekkautta, nimittäin kiehuvassa vedessä käytettyä soppakauhaa, jonka lykkäsin Nukan takapuolen alle kun hän meni hiekkikselle. Nukka vilkaisi vähän närkästyneenä meikäläistä, mutta jatkoi pissaamista. Näin sain näytteen, jonka laitoin keitettyyn pakasterasiaan ja jääkaappiin jemmaan. Tiedoksi vaan teille, jos kissanne pissailee paikkoihin, ei välttämättä syynä ole henkimaailman asiat, vaan taustalla voi piillä terveydellistä vaivaa. Älkää siis ajatelko, että kissa pissaa tahallaan, vaan jos pissaaminen tuottaa kipua, yhdistää kissa kivun hiekkalaatikkoon ja pissaa tällöin muualle. Kysyy siis viisautta ja kärsivällisyyttä kissojen kanssa. Aina kyse ei ole mielenosoituksesta! Kuitenkin, voittajafiilis, kun sain näytteen otettua! Nyt enää toivotaan, ettei tulehdusta olisi. Mainittakoon, että tuota soppakauhaa ei enää tulla käyttämään soppaan, eli nou hätä!

Semmoista, mukavaa loppuviikkoa ja joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti