tiistai 11. joulukuuta 2012

Nimismies Nukka Puustinen ja ihmeitä lintujen talviruokintapaikalla...

Nimismies Nukka Puustinen vapaapäivänään.
Nukan kanssa torkuilla.
Taistelevat metsot... Eiku...
Talvista pihapiiriä!

Noniin! Nimismies Nukka Puustinen on laskeutunut kotiimme hurinan ja puskemisen kera! Haimme hänet perjantain ja lauantain välisenä yönä (tuli Rekkuaktiivin mukana Suomen puolelle ja sovitusta paikasta haimme hänet) ja automatka kotiin meni rauhallisissa ja hiljaisissa tunnelmissa. Kotiin päästyämme Nukka majoitettiin "omaan huoneeseensa" eli nyt hoitohuoneena toimivaan työhuoneeseeni. Siellä olinkin kaikki paikat laittanut kuntoon, hiekkalaatikko nurkkaan ja peittelin varmuuden vuoksi lakanoilla sohvan ja nojatuolin. Feliway- haihdutin (kissan naamaferomonia sisältävä valmiste, rauhoittaa kissaa) oli myös jo seinässä. Kaikki viherkasvit vein pois ja muutenkin kissaturvalliseksi tein huoneen.

Päästettiin Nukka pois kuljetuskopastaan ja valtaisa kehrääminen alkoihin heti. Hän tuli kamalasti puskemaan ja hurisi ja oli kiitollinen kun pääsi pois kopasta pitkän matkustuksen päätteekis. Hiekkis testattiin aika pian ja hyvin sinne on asioitukin. Nukka oli myös nälkäinen kuin susi, joten sai heti iltapalaa. Hiukan koitettiin jo harjata ja nipsittiin takkuja turkista.

Nukka majailee eristyksissä nyt viikon verran ainakin tautiriskin takia. Eli toisinaan Virossa suoritetusta eläinlääkärin tarkastuksesta huolimatta eläimellä voi puhjeta joku piilevä tauti matkustusstressin takia, mutta meillä näyttäisi kaikki olevan ok. Nukka on siis eläinlääkärin tarkastama, rokotettu, madotettu, sirutettu sekä leikattu, hänelle on tehty FelV ja Fiv-testit sekä sienitesti, joista kaikista negatiivinen tulos ja nämä tiedot löytyvät Nukan omasta passista. Eli kaikkien taiteen sääntöjen mukaan kissa on rajan takaa tuotu :)

Pari päivää kotiutumisen jälkeen pesimme Nukan. Hän oli vähän reissussa rähjääntynyt ja yksi pissa kopassakin oli vähän sutannut turkkia, joten pesu oli paikallaan. Olin valmistautunut siihen, että käsivarret ovat verinaarmuja täynnä operaation päätteeksi, mutta mitä vielä! Nukka leikki viemärin tulppaa lavuaarissa ja ihmetteli kun lämmin vesi lorisi ympärillä. Ensimmäinen kissamme, joka on helppo pestä! En tiedä oliko Nukkis niin ihmeissään kaikesta, ettei sen takia rimpuillut, vai oliko pesuoperaatio sille ihan ok. Kuitenkin, saatiin hänet hienosti pestyä ja jopa kuivateltua osittain hiustenkuivaajan avulla. Mainittakoon, että tämä ei ole onnistunut ikinä minkään kissamme kohdallal myöskään...

Nukka on jo vähän tylsistynyt majailemaan yksikseen, mutta vielä koitamme jaksaa pinnistää. Tänään kävin pitämässä Nukkikselle seuraa ja otettiin torkut sohvalla. Nukka majoittautui sopivasti mahani päälle pieneksi, pehmeäksi lämpökääryleeksi <3 On se vaan rakastettava ja ihanan oloinen kissimirri! Nyt vaan odotellaan, että karanteeniaika menee umpeen ja voidaan päästää Nukka tutustumaan muihin kisseihin. Tähän mennessä on katseltu vaan oven raosta. Neko on sähissyt, Nukka ihmetellyt ja Nuhru ja Misaki koittaneet päästä tutustumaan uuteen asukkaaseen. Hyvin tuntuu toimivan tällainen pikkuhiljaa totuttaminen, hajut ehtivät sekoittua ja kissat tottua ajatukseen, että tuon hajuinen otus on tänne tulossa. Saavat vähän tutustua ovenraosta ja sitten myöhemmin ihan koko talon alueella. Jännityksellä odotellaan!

***

Vähän talvisia kuvia myös. Ollaan ihmetelty lintulaudan elämää. Tänään fasaanit uskalsivat tulla tien puolelle nokkimaan lintulaudalta pudonneita siemeniä. Sitten kolme kukkoa lähtikin tepastelemaan naapurin tontille ja seurasin niitä, kun kaksi tuntui käyttäytyvän kummasti, sitten tajusin, että siellähän oli kukkotappelu käynnissä! Yksi oli vissiin erotuomarina... No, pyrähtivät sitten kuka minnekin suunnalle ja hirmutöiltä vältyttiin. Vein hopeakuusten alle taas siemeniä, edelliset olikin nokittu tehokkaasti.

Närhi oli varmaan käynyt pöllimässä talipallotelineestä pussit, joissa oli pähkinöitä. Sen verran löysiä olivat nuo pähkinäpussit, että olivat saaneet ne "ujutettua" telineen (semmoinen jojo, jota voi venyttää ja raosta tunkea talipallot sisään) rakosesta ulos. Epäilen närheä, koska yksi päivä närhi seisoi maassa olevan pähkinäpussin päällä ja takoi sitä nokallaan. Nyt pussit on kadonneet. No, evääksi menivät jollekin...

Ripustettiin tänään piiiitkä valosarja (400 lamppua!) pihalle pensaisiin. Siitä kuvaa joskus. Siivoilin myös vanhaa saunaa (tai pukuhuonetta paremminkin...) järjestelin tavaroita ja läjitin pahvilaatikoita, joita oli jäänyt muutosta ja rempasta sinne tänne. Tungin ne kaikki autoon, saa sitten kerralla viedä kierrätykseen. Liiterin puolella tuli myös järjesteltyä hiukan. Nyt mahtuu hakemaan puita SITTEN kun sauna on valmis... Tänään jatketaan taas hommia, pieni lomareissu oli remppamiehellämme. Nyt taas työmaalla.

Eipä muuta, mukavaa viikon jatketta kullekin!

4 kommenttia:

  1. Voi kun Nukka näyttää ja tuntuu ihanalta, kiltiltä kissalta! Onnea vain teille uudesta "karvatassusta" :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sesse! Hän onkin mainio tapaus :)

    VastaaPoista
  3. Onnittelut uudesta perheenjäsenestä!

    VastaaPoista