lauantai 1. joulukuuta 2012

Winter wonderland ja lintubongarit asialla

Eilen oli tukkoinen olo. Päänsärkyä jatkunut jo monta päivää. Makasin sohvan uumenissa ja ulkona myrskysi. Sitten päätin, että nyt riitti. Suoritin seuraavan michelinukkoutumisoperaation: t-paita, huppari, windstopperi, kevyttoppatakki, kaulahuivi, läppähattu (just se fiini, jossa on pääkalloja) huppu, villasukat, maiharit, kävelysauvat. Ja heijastimet!

Meillä bongataan lintuja. Tässä harakka.
Oksankäkkyrä on hyötykäytössä.
 Painuin pihalle ja mikä ihana luminen ihmemaa minua siellä odotti. Kiittelin jo Luojaa pihasta lähtiessä kun katselin miten kauniisti lumihiutaleet leijailivat katulamppujen valossa ja tuuli pyöritti välillä lunta kinoksiksi. Ei ollut kylmä, koska puin niin paljon päälle. Sauvat suihkimaan ja reipas lenkki. Ihmisiä ei ollut juuri liikenteessä, myrsky oli ajanut kaikki sohvannurkkiin - niinkuin minutkin aluksi. Ihmiset oli ripustelleet kauniita jouluvaloja puihin ja pensaisiin. Niitä oli ilo katsella. Tuntui jo vähän joululta! Puhelin Luojalle asioitani koko matkan. Tuli ihanan lämmin reippaasti kävellessä.

Kotona tein vielä kuminauhajumpan ja join kupin lämmintä teetä. Teki hyvää. Pitäisi useamminkin uskaltautua ulos, vaikka sääoloihin emme voikaan vaikuttaa. Silti saamme niistä nauttiakin <3 Ei pidä pelätä pientä lumimyräkkää.

Talvi on ihana. Koti on ihana, joulu tulee, kylppäri ja sauna valmistuvat. Tässähän tämä elämä rullailee.Ihanat fasaanit!

Syömään!
ps. täytin tänään ekaa toista kertaa lintujen ruokintapömpelin. Aika nopeasti se tyhjenikin, vaikka tilavuus on ainakin pari litraa! Ja Tertulle kiitos vinkistä, laitoin siemeniä hopeakuusten alle ja tänään saapuivat fasaanit! <3 Siemenet olivat lumen alla, mutta sieltä ne niitä nokkivat esiin. Ihanaa!

Iloista viikonlopun jatkoa!


5 kommenttia:

 1. soletuuli: joo, ne on meillä ahkerimmat bongarit! Piti oikeestaan laittaa yks toinen kuva, missä Nuhru-kolli on hassusti toinen jalka pöydällä, toinen tossa tolpan päällä, mut laitoin vahingossa tän toisen. Oli hassu!

  VastaaPoista
 2. Oiii, teillä on fasaaneitakin! Vaikka yllättävän paljon iloa on pikku linnuistakin ja niiden touhuilujen seuraamisesta. :)

  VastaaPoista
 3. Se on pukeutumiskysymys, tarkeneeko :)
  Ihanat fasaanit, syövät pikkulintujen ruokintapaikkojen alta maahan pudonneet siemenet!

  VastaaPoista
 4. Norppa: joo, fasaanit kuuluu kalustoon. Kaksi ukkoa ja yksi akka on nähty. Toivottavasti pysyvät pihapiirissä! Markka: joo, paljon päälle vaan niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista