keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Viikkopöllö, joulu hus ja katse tulevaan

Olen ollut reissuleskenä maanantaista saakka. Isäntä lähti pääkaupunkiseudulle kaverilleen viikoksi. Ensin olin vähän möö yksin jäämisestä, mutta nyt jo tuntuu ihan kivaltakin olla välillä itsekseen. Eilen heivasin kaikki joulukoristeet laatikoihin ja vein vinttiin. Kuusi lensi sekin pihalle, vaikka olikin vielä sangen vehreä ja nätti. En jaksa kovin kauaa ylläpitää joulua enää itse aaton jälkeen. Nyt on jo hyvä kääntää katseet kevääseen ja tulevaan!

Tuli tehtyä myös aika kohtuullisen hyvä imurointi. Sen verran paljon oli taas kissankarvaa ja neulasia ympäri pirttiä. Yläkerta jäi vielä siivoomatta, mutta koko päivän sain kulumaan alakerran hinkutukseen. Pesin kyllä pyykkiäkin ja puuhasin muutakin pientä. Moppaus jäi vielä tekemättä, mutta se saa odottaa, sillä kohta täytyy taas imuroida ennen kuin moppaa.

Istuksin tässä hennaväri päässä. Olen tullut liian viherpiiperöksi, että viitsisin "myrkyttää" itseäni tavan hiusväreillä, joten luonnonmukainen henna on ratkaisu. Kaipasin jotain piristystä päähän ja hain tänään Sokkarilta hennaa. Katsotaan mikä on lopputulos. Pitäisi tulla voimakas punainen, mutta aikaisempien kokemusten perusteella ei ole ollut aivan niin vahva väri mitä toivoisin. No, tuli mitä tuli, vaihtelua siltikin.

Pyörin tänään kylillä kun oli muutenkin asiaa kaupunkiin. Kattelin alennusmyyntejä ja totesin, että ei ne kyllä mitään alennuksia ole, jos toppatakista saa maksaa yli 100e vaikka hinta olisi jo alennettu! Ei soveltunut meikäläisen lompakolle, joten jätin väliin. Sain silti jotain mitä olin mennyt hakemaankin. Sateli jotain rännän tapaista, ei kauheasti keli innostanut. Väkeä oli kyllä aika paljon liikenteessä siltikin.

Olin juuri lähdössä autolla liikenteeseen kun pihalle mennessä huomasin, että fasaanit kökkivät tuijan alla siihen malliin, että ei ole emäntä pariin päivään tuonut sapuskaa, niin! Oli sitten pakko kääntyä ja käydä  hakemassa murkinaa fasuille vielä ennen lähtöä.

Talo voi hyvin. Remppa on edelleen kesken ja toiiiivoiiiiisin jo, että se saataisiin valmiiksi. Remppamiestä paikalle odotellessa... Onneksi pyykkivuorta olen saannut taltutettua ja onhan se hienoa, kun suihkuun jo pääsee. Siltikin, haluaisi jo täysin valmiiksi koko höskän. Se rempasta! Kissat on hiukan raapineet eteisessä tapettia (mur!) noh, sieltä paljastui alta myrkynvihreä seinä! Että jos kaipaamme vaihtelua, niin tapetit pois ja retro kehiin. Misakia ei tapetti kaiketi miellyttänyt kun on koittanut siitä eroon päästä... Nyt kun ollaan jouduttu sulkemaan makkari Nukan pissailun takia, olen itsekin alkanut jotenkin vieroksua sitä. Kaipaan jotakin muutosta makuuhuoneeseen. Lämpöä, jotakin kutsuvaa... Ostoslistalla on jo pitkän aika ollut uusi päiväpeite. Ehkä se piristäisi? Täytyy miettiä. Ehkä voisi tuunailla jonkinlaisen hienon sängynpäädyn? Vaikkapa puutavarasta. Mietintämyssyyn...

Isäntä rakenteli minulle maalaustelineen ennen lähtöään reissuun. Jej! Nyt voin maalailla kutakuinkin ergonomisemmassa asennossa kuin ennen. Eikä tarvitse pelätä, että koko huone sotkeutuu maaliin. Aloittelinkin uutta taulua tuossa. Jatkan taas jahka inspiroituu.

Semmoisia Pellonperälle! Mukavaa loppuviikkoa (mikähän päivä sitten lieneekään t: viikkopöllö) !


2 kommenttia:

  1. Mukavaa alkanutta vuotta! Kyllä joskus on hyvä olla ihan itekseenkin :)

    VastaaPoista
  2. Samoin sinne Sesse. Niinhän tuo tuntuu ihan hyvältä nyt :)

    VastaaPoista