sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Emäntä lämmöllä suosittelee

Emäntä suosittelee...
...teillekin seuraavanlaisia puuhia!

Eilen aloitin kylvöhommat! Purkkeihin pääsi kirsikkatomaattia sekä tummaa kirsikkatomaattia "Black Cherry", pelargoniaa Super Hybrid Mix sekä pari hopeakuusen kävystä pöllittyä siementä (idean nappasin Maelkalta Lahnakuttavasta!) Niin ja vaaleanpunaista koristetupakkaa "Avalon Bright Pink" kylvin hajakylvönä isompaan astiaan, tarkoituksena sitten koulia omiin purkkeihin myöhemmin. Nyt enää ongelmana on mihin kaikki tämä sijoitetaan niin, että saisivat valoakin ja miten kissat pidetään irti kylvöksistä - se lienee isompi ongelma!


Muoviruukut oli taas teillä tietymättömillä kun niitä olisi tarvinnut, joten käytin jogurttipurkkeja, rahkapurkkeja, vessapaperirullia ja sanomalehdestä pyöräyteltyjä ruukkuja. Katsotaan miten näiden kanssa pärjäillään!

Vielä jäi kylvettävää, ostin ananaskirsikkaa hetken mielijohteesta ja esikasvattaa voisi myös noita idänunikkoja, tosin ne voi kylvää suoraan maallekin. Tietty punajuurikasta ja taisi siinä olla joku isännän äiteeltä saatu kesämalvikki-pussikin. Katsotaan sitten minne niitä heittelen.

Katsoin Tanskalaista maajussia tässä joku päivä. Siinäpä vasta hauska mies! Mutta miehestä viis, vaan mitä hän puuhaili? No teki tietysti tosi hienoa aitaa risuista. Ensin oli kaksi riviä tammitolppia, joiden välissä oli ehkä 40-50cm väliä. Siihen väliin hän sitten tunki kaikki ylimääräiset puiden oksat ja risut. Aidasta tuli muuten aika hieno ja heti sain innoitusta jahka itsekin tekisi moisen? Iso työ siinä kyllä on, mutta saisi kätevästi hyödynnettyä kaikki oksat mitä puutarhasta tulee ja niitä voi lisäillä sitten sitä mukaa kun edelliset hajoavat. Oksaa nimittäin tulee paljon, ainakin meidän pihassa kun puitakin on runsaasti. Jo viime vuonna ehdin vain vähän leikellä sitä sun tätä, niin oksia tuli todella paljon.

Huomenna loppu tämä "lomani" ja palailen taas työhön. Tosin pientä flunssaa tuntuu iskevän, joten jää nähtäväksi onko sitä työkuntoinen, toivottavasti! Tänään loman loppumisen kunniaksi vielä isännän kanssa illan hämärissä tehtiin nuotio pellolle ja paistettiin makkaraa. Siinä sitä nökötettiin hiljaa, katseltiin tulta ja sitten tokaisin "tässä sitä vaan nyt sitten omalla pellolla paistellaan makkaraa". Se oli hieno hetki se. Varmaan jatkossakin tullaan istumaan nuotiolla.

Nyt suihkuun ja nukkumaan, öitä ihmiset, kullekin voimia tulevaan viikkoon!

4 kommenttia:

 1. Sulla on kissat, mulla Mikki. Minun pitää varmaan jotenkin kelmuttaa kylvöhyllyn takaosa, ettei Mikki kaiva kaikkia purkkeja...

  VastaaPoista
 2. Mäkin kylvin vähän yrttejä purkkeihin tänään, laitoin ne matalaan koriin ja sen naruilla kattokoukkuun roikkumaan, että saa olla kissoilta turvassa. Kissoille kylvin ohraa ja laitoin hyllyn päälle, että kerkiää kasvaa, ettei kissat sitä kaada :) Meilläkin mies paistoi meille nakkeja nuotiolla :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kivalta tuo nuotiomeininki omalla pellolla :) Mun kylvötouhu on vähän niin ja näin tänä vuonna... Laiskottaa :D

  VastaaPoista
 4. My life: tänään aamulla meni yksi kukkaruukku, kärsimyskukkani tipahti lattialle räks... Sesse: hyvältä ratkaisulta kuullostaa! Pitäisi itsekin laittaa kissoille vihreetä kasvamaan. Tiina: no ei sitä aina voi jaksaa ;)

  VastaaPoista