sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Hiljaiseloa, kevään suunnittelua

Pellonperän rauhaan ei kuulu mitään ihmeempiä. Täällä odotellaan jo kovasti kevättä ja lasketaan viikkoja milloin se lumi rupeaa sulamaan ja voi jo odotella ensimmäisiä krookuksia ylös penkeistä. Nyt tosin lunta on tullut lisää ja on jouduttu taas lumitöihin. No, kyllä se kevät sieltä ajallaan tulee, ei ole vielä koskaan jättänyt tulematta! Syyhyttää kyllä kovasti jo päästä lapion varteen ja pihahommien kimppuun.

Lumi tippuu katolta ja kissat ihmettelee kolinaa. Fasaanit pyörii pihapiirissä vaikka oltaisiin ulkonakin, ei ne pelkää. Hauskoja otuksia. Lintulaudalla vieraili puukiipijä, oli minulle tuntematon otus, mutta löydettiin sitten nimikin sutjakalle linnulle. Tikka käy säännöllisesti, tosin ensimmäinen talipötkö on nyt tuhottu, täytyisi ostaa uusi. Olen miettinyt mitä on tapahtunut tinteille, jotka näyttävät sairalta, aivan kuin linnuilla olisi paiseita tai patteja? Ovatko pelastuneet kissan kynsistä vai saaneet kyytiä toisilta linnuilta? Talitiaisia ovat olleet nämä yksilöt.

Viikonloppu on vierähtänyt lähikaupungin Raamattupäivillä, todella mielenkiintoista hengenravintoa ja tietoutta Raamatusta olen saanut. Kiitollisin mielin imenyt itseeni tätä kaikkea informaatiota. Nyt onkin kokolailla uuvahtanut olo, viikonloppu on mennyt niin aktiivisissa merkeissä. Onneksi viikon päästä on talviloma ja silloin on tarkoituksena latailla akkuja.

Työhuoneen kattoon lehahti korppi. Isäntä oli saanut kaveriltaan täytetyn korpin, jolle ei ollut sijaa heidän taloudessaan (miksiköhän...) ja nyt se roikkuu meidän työhuoneen nurkassa pahaenteisenä. En ole ihan varma vielä, ollaanko me kavereita, mutta tuolla se nyt vaan killuu. On se kyllä aika hieno kun läheltä katsoo, vahva nokka. Kissat on tästä ilmestyksestä ihmeissään. Nuhru istuu isännän työpöydällä, tuijottaa lintua katossa ja juttelee sille.

Nukasta on kuoriutunut noutaja-kissa. Se rakasta pientä pehmopalloa, sinistä ja keltaista ja noutaa niitä autuaasti. Jos jaksaa heittää, se voi tuoda viisikin kertaa pallon takaisin. Näyttää huippusuloiselta kanniskellessaan palloa suussaan. Pehmopallot on Nukan ykkösleluja. Nuhru tykkää piippurasseista, joita ostelen sille välillä. Huvitti kun annoin sille yläkerran työhuoneessa piippurassin ja samana päivänä löysin sen keittiöstä, oli kantanut oman lelunsa alakertaan saakka. Toinen Nuhrun ehdoton lemppari on laser-valo ja siitä tykkää myös Neko ja Misaki. Nukka taas ei tunnu näkevän valopistettä lainkaan. Nekon lempilelu on varmaan minttupallo. Misaki on vähän yksinkertainen, eikä aina hiffaile lelujen ideaa, mutta tykkää kyllä tuosta letitetystä narusta, jos sitä vetää nurkan taakse piiloon. Nuhru tykkää myös pikkuhiiristä. Meillä suosittuja leluja on myös "potkupötkyt", kissanmintulla ja villalla täytetyt pötkylät, joita voi potkottaa takajaloilla samalla kun kyljellään maaten puree pötköä toisesta päästä. 

Raahattiin makuuhuoneesta kissojen raapimapuu tähän työhuoneen ikkunan eteen. Nyt kun makkari on edelleen kissoilta eristettyä aluetta (huomasin että yöllä voi nukkuakin rauhassa!) ei raapimapuulla siellä ole virkaa, joten raijattiin se alas. Nyt kissat on vähentäneet pöydälläni hyppimistä kun pääsevät raapimapuun päältä katselemaan lintuja.

Onneksi pian pääsee kylvämään kaikkea esikasvatukseen! Maaliskuussa taitaa olla aika hyvä hetki ryhtyä kylvöpuuhiin. Haksahdin vähän siemeniin, tuli hankittua punajuurta, ruusupapua, koristetupakkaa, pelargonia super hybridi-mix ja vaaleanpunaista idänunikkoa. Isännältä tilailin sellaista taimihyllykköä, jonka saa ripustettua kattoon ikkunan eteen. Ainoa paikka missä meillä taimilla olisi mahdollisuus selviytyä kissojen hyökkäyksiltä on makuuhuone, mutta mietin onko se liian pimeä. Haaveena sellainen laudoista tehty, naruilla yhteen kursittu ja kattoon tuleva hökötys, jonka saa sitten hyvin kasaan ja pieneen tilaan.

Nyt iltateelle ja voileivän tekoon. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Meillä on edellisinä vuosina ollut fasaaneita lintulaudan alla, mutta tänä talvena on näkynyt kukko vain kerran. Kissat kyllä kulkevat tästä enemmän kuin ennen. Ehkä ne ovat karkottaneet fasaanit. Onkohan teillä tinteillä jotain tautia, jos niilla on paiseita?

  Kissoista olisi mukava nähdä kuvia.

  Liityin vuoroin lukijaksi.

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa :) Vanhemmissa postauksissa löytyy kuvia kisseistä, varmaan niitä tulen taas laittelemaan tännekin. Meidän pihapiirissä pyörii kyllä kissoja (naapureiden, omat on sisällä) eikä fasaanit niistä hätkähdä. Saattavat olla n. 4m säteellä toinen toisistansa! En tiedä mikä tinttejä vaivaa. En osaa sanoa ovatko ne paiseita, vai jotain muuta.

  VastaaPoista
 3. Linnuilla esiintyy sellaista pox-virusta (linturokko), joka aiheuttaa isojakin patteja lähinnä nokan ja jalkojen tietämille, eli kohtiin joissa ei ole höyheniä. Kurjan näköisiä juttuja ja varmasti pitkälle kehittyneinä jo vaivaavat muutenkin... Sokeuttaa ja invalidisoi kantajansa. Kurjaa.

  Kumma kun minua ei vielä yhtään kevätä! En osaa vielä ajatellakaan mitään kylvöjä. No, kai se tästä yltyy jahka aurinko alkaa useammin näyttäytymään :)

  VastaaPoista
 4. Ahaa, ehkä tuo voisi sitten olla syynä... Google laulamaan!

  VastaaPoista