perjantai 15. helmikuuta 2013

Kasvikuvia sisältä ja vähän lintukuvia pihalta ( ja sisältä...)

Riutunutta porukkaa ikkunalla.
Sibylla äityi kukkimaan.Mustarastaalle maistui ompunjämä!Työhuoneessakin lentelee jo lintuja...
Tulilatva viime syksynä saatu ja yhä hengissä!


Vähän kuviakin pitkästä aikaa. Sain ystävältä ihanan violetin juorun pistokkaita jotka istutin keittiöön kultaköynnöksen kanssa isoon ruukkuun. Noh... yksi sana: kissat. Ovatpa käyneet mutustelemassa ja maistelemassa sopivin väliajoin tuota kasvia ja nyt ei enää voida kovin hehkeästi... Pitäisikin istuttaa kissoille kauraa popsittavaksi taas pitkästä aikaa, josko jättäisivät minun rehut rauhaan!

Orkideani Sibylla (kyllä, sen nimi on Sibylla) äityi kukkimaan. On niin nätti! Siskolta sain innoituista hoitaa vähän paremmin orkideaojani. Hänellä kukoistavat orkideat jatkuvasti, upeasti kukassa. Hoito-ohjeina runsas valo ja upotuskastelu kerran viikkoon, johon on kahvin jämät laitettu joukkoon. Meillä taas kissat on iskeneet orkideoihinkin, mokomat päässeet tiputtelemaan kukat lattialle. Nyt eivät tipu enää, ovat nimittäin ilmastointiteipillä kiinni ikkunalaudassa :D

Lintulaudalla kävi mustarastas vierailemassa. Sille maistui vanhat omenanjämät, jotka vein aikaa sitten lintulaudalle ja pudottelin sitten maahan kun ei kelvannut kenellekään. Sieltä se niitä kovasti nokki. Linnut on jo saapuneet sisätiloihinkin kuten seuraavasta kuvasta näkyy....

Kasvikuva on viimeinenkin, nimittäin tuparilahjaksi saamani tulilatva, joka on EDELLEEN hengissä (kaikkien olettamusten vastaisesti) ja onpa mokoma tehnyt lisää lehtiäkin, joten ei se varmaan ihan heti ole kuolemassa?

Semmoista vain. Tänään askartelua taideseuran tiimoilta, mukavaa :)

6 kommenttia:

 1. Sulla sentään kukkii hieno orkidea, aina oon ihaillut niitä. Ei vaan itelle tule koskaan ostettua. Ei kuki täällä mikään :( tulppaanitkin ovat jo karisseet.
  Mutta mukavaa viikonloppua kuitenkin!

  VastaaPoista
 2. Kaunis on Sibylla! Ai kahvinporoja, niitä en ole omille orkideoilleni koskaan kokeillut, mutta hyvin ovat kukkineet liki koko vuoden pelkällä kerran viikossa kastelulla ja runsaalla valolla.

  VastaaPoista
 3. Ihana orkidea! Täälläkin havaittavissa kukkien kupsahtelua kuivassa huoneilmassa, hankin ehkä kokoelman kaktuksia.

  VastaaPoista
 4. Mulla kanssa osa ikkunalauta-porukasta aika riutuneen näköisiä...lisää valoa please!Keittiön ikkunalauta porukka (kissat) näyttävät kyllä terhakalta :) Meillä ei voi keittiön ikkunalla pitää mitään, kun kissat siinä usein majailee ja vahtivat lintulaudan lintuja.

  VastaaPoista
 5. Oho mikä kommenttien tulva :D Emilie: orkideat on helppoja! Valoa ne kyllä vaativat. Hitunen: ei poroja vaan siis ihan rehellisesti keitetyn kahvin jämät kupista tai pannusta. Kokeilu omalla vastuulla mut näin on sisko toiminut ja hällä kukoistaa :D Markka: kuiva huoneilma on myrkkyä, eteenkin kiinanruusuille... Pitäs jaksaa suihkuttaa. Sesse: meillä on kissoille omat paikat ikkunoilla, kuten olkkarissa sohvan selkänojalla ja työhuoneessa oma raapimapuu ikkunan edessä, mutta kyllä ne silti tuppaa tonne keittiön ikkunalle aina välillä tunkemaan vaikkei saiskaan...

  VastaaPoista
 6. Hei, sulle olis tunnustus blogissani!

  VastaaPoista