torstai 14. maaliskuuta 2013

Siivousinspis

Eilen oli siivouspäivä. Olen heilunut imurin varressa ja sain kuin sainkin imuroitua koko talon. Makkarissa olikin niin paljon pölyä että ihan hävetti! Hyi hyi. No tuli siivottua, nyt taas on päivän pari karvatonta, kunnes alkaa taas pölypallerot pyörimään. Pesin myös pyykkiä ja moppasin. Isäntä on viihtynyt kyökin puolella, tänään leipasi sämpylöitä ja niistä tuli kyllä hyviä.

Ulkona paistaa aurinko, kissat nukkuu kuka missäkin. Kävin viemässä linnuille ruokaa ja Nuhrun kanssa katseltiin n. 1,5m päässä marjakuusessa torkkuvaa fasaania. Nuhrun häntä vispasi villisti eikä fasaani tiennyt mitään, että sitä niin läheltä väijyttiin. Ulkona mietin mikä lintu pitää niin jännä ääntä, kunnes huomasin sen olevan närhi. Hassu hätähuuto sillä. Pari oravaa on myös pyörinyt lintulaudalla, sekä yksi linturokkoinen talitintti, jota koitinkin kuvailla tuossa yksi päivä. Laitan siitä kuvan joskus. Tintti on kuitenkin kovin virkeän oloinen ja käy syömässä, vaikka sillä onkin sellainen paise/patti päässään.

Samettikukat olivat itäneet ja mulla on fiilis, että mustasilmäsusannat itävät myös piakkoin. Ananaskirsikka antaa odottaa itseään, samoin koristetupakat ja hopeakuuset. Epäilen, että nuo kuuset eivät idä ollenkaan. Tupakan kanssa meinaa myös loppua usko, ehkä olisi pitänyt jättää ne aivan mullan pinnalle? Nyt osa on näkyvissä osa ei, niitä ei kai olisi saanut peittää lainkaan.

Kevät alkaa uhkaavasti olla täällä, sillä työkerratkin rupeavat vähenemään. Enää kolme kertaa päiväryhmää ennen kuin tulee taas kesätauko. Lukuvuodet menevät niin nopeasti, ettei sitä pysty käsittämäänkään! Kesän duunit onkin vielä ihan avoinna. En ole hakenut kuin siihen yhteen ja samaan paikkaan, jossa olen ollut viimeiset seitsemän kesää. (!!!) Ihan käsittämättömän pitkä aika on jo tällä paikkakunnalla asuttu. Ei voi ymmärtää. Pakko se on uskoa, kun katsoo kuusia, jotka on istutettu aikaa sitten ja toteaa, että ne ovat kasvaneet hurjasti. Niin se vaan menee - aika. Toisaalta ajattelin niinkin laiskasti, että voisin ihan hyvin olla koko kesän työttömänä, sillä hommia riittäisi omassa pihassa ihan riittävästi. Viimeaikoina meikäläisestä on tullut kyllä totaalinen slow lifettäjä, downshiftaaja ja mitä muita termejä niitä nyt onkaan. Nyt kun isäntä on ollut lomautettuna, olen oikeasti osannut NAUTTIA vapaista, sillä en koe syyllisyyttä siitä. Aiemmin tuntui aina pahalta jäädä nukkumaan kun toinen lähtee töihin. Tuntuu hassulta, että on aikaa tehdä asioita ja aikaa vain olla. Niin monella muulla on jatkuva kiire ja höseltäminen päällä. Aina vaan töitä ja töitä ja töitä. Viikonloput on liian lyhyitä ja maanantai on paholaisesta. Itsellä elämä vaan on toisenlaista. Ei kyllä voi sanoa, että sitä tuohta tulisi ovista ja ikkunoista, mutta näinkin pärjäilee.

Isäntä kävi tänään kiertämässä tiluksia ja katsoin ikkunasta, että mitä se sieltä hangelta keräilee. No kuusista tippuneita siemeniä! Ei ole tietoa ovatko ne tippuneet ihan tuosta kuusiaidasta (varmaankin) vai hopeakuusista. Isken ne purkkiin jokatapauksessa ja katson mitä tapahtuu.

Naapuruston kissit majailee meidän pihassa. En ole varma tykkäänkö siitä yhtään. Ne hengailee tuolla lintujen ruokintapaikkojen alla ja kyttää minun oravaa. Huom. MINUN oravaa!!! Avaan ikkunan aina kun nään pihassa kissin ja sanon sille, että "kuule kissi, tämä peli ei vetele, että sä täällä kyttäät mun oravaa!" Joskus se lähtee pois. 

2 kommenttia:

  1. Mulla oli tänään vapaa päivä, en raaskinut tuhlata sitä siivoukseen :)Huomenna töihin, sit lauantaina on yks juttu, mutta sunnuntai taas kokonansa vapaa...mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Sesse: mukavaa viikonlopun jatketta sinnekin :) Joskus on hyvä pitää lojumispäiviä!

    VastaaPoista