perjantai 12. huhtikuuta 2013

Jurnutusta juoksulenkin varrelta

Ulkona on harmaa päivä. Tänään jatkoin juoksua, vaikka polvet ovatkin olleet kipeät. Se ei johdu nivelistä, vaan kaikista niistä lihaksista ja jänteistä siinä polvien ympärillä. Ehkä vaihto hiekkatiehen ja talvikengistä lenkkareihin on saanut polvet jumiutumaan, vaikka pehmyt maasto onkin parempi juosta kuin kova asvaltti. Hoitelen polvia hieromalla jalkojen lihaksia ja venyttämällä, kylmällä ja Voltarenilla. Urheilija ei tervettä päivää nää, nähtävästi. Lenkkini aikana odotin, että alkaisi sataa. Sade olisi huuhtonut lempeänä kasvojani. Ei se olisi haitannut.

Ortopedillä käynti oli kutakuinkin turha. Mitään uutta tietoa en oikeastaan olkapään tilanteesta saanut. Onhan se jo parantunutkin tosi paljon, joten en oikeastaan odottanutkaan, että jotain tapahtuisi. Kävinpähän rahani syytämässä sinne... Ortopedi oli ennemmän sen kannalla, että olkapäässä on joku pieni trauman aiheuttama repeämä tai vaurio jossakin rakenteessa siellä, kuin että kyseessä olisi supraspinatusjänteen tulehdustila. Eli jatkamme samaa rataa, jumppaa ja liikuntaa ja jos kipeytyy niin jäätä ja tulehduskipulääkettä. Näillä mennään - taas.

Eilen oli viimeinen virallinen työpäiväni. Tämän jälkeen tulee vielä näyttelyn ripustus ja aloitinkin jo eilen vähän raivaamaan tiloja tavaroista. On sitten vähemmän työtä itse ripustuspäivänä. Ihan kivaa, olisin jo heti halunnut ryhtyä asettelemaan töitä esille. Se on kivaa. Laittaa näytille mitä kaikkea hienoa oppilaat ovat saaneet aikaan! Eritoten lasten työt.

Pitäisi painella suihkuun ja lähteä työkkäriin tästä. Näillä näkymin olen työtön toukokuun ajan ja ehkä kesäkuussa alkaa puutarhahommat. Toivottavasti! Nyt olisi sitten koko toukokuu vapaata, aikaa matkailla johonkin, tehdä jotakin. Vähän tuo pohjoisen korpi minua houkuttelee, juuret vetävät sinne suuntaan. 

Nuhrulle maistui vähän huonosti ruoka tänään. Yleensä se hotkii aina sapuskat heti. Pohdiskelin mahtaako sillä olla vatsa kovalla.  Yleensä oireilee joko kuolaamalla ja ruoan syömättömyydellä. Herra on huomattavasti herkkävatsaisempi muihin verrattuna. Tai siis lähinnä tuo vatsan kovalle vetäminen. Toimintasuunnitelmana on antaa kissanmallasta, öljyä tai voita ruoan joukkoon, masun hierontaa ja leikitystä. Näillä toimin on saatu kakka kulkemaan. Jos tilanne pahenee niin parafiiniöljy on sitten seuraava vaihtoehto. Yleensä noilla ensimmäisillä toimilla kyllä selvitään.

Tulisivat nyt ne sateet ja sulaisi loputkin lumet pihasta. Odotan sitä. Pälvipaikat on kyllä laajenneet lupaavasti. Ajotie pihaan on vielä jäinen. Eilen koulin ananaskirsikat (osan) omiin ruukkuihin, samoin siirsin muutaman wc-paperirullassa kasvaneen pelakuun omaan ruukkuunsa. Koulin myös iisopit ja laventelit. Katsotaan mitä ne tuumaavat moisesta kopeloinnista. Tarvitsisi siirtää vielä tomaatit isompiin ruukkuihin ja koulia kiinanasterit sekä unikot, jos jälkimmäisistä on mitään jäljellä. Kovin ovat honteloita ja huonosti kasvaneita. Ehkä huonolla kastelulla voi olla myös osuutta asiaan... Orkideat ovat hyötyneet upotuskastelusta, jota olen koittanut tehdä nyt 1-2vkon välein. Uutta kukkavanaa tuppaa! Muuten ovatkin aika räysköjä, kissojen kynsissä raadeltuja parkoja.

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Opetatko sinä taidetta työksesi? Sulla on paljon niin söpöjä kissoja. Minunkin pitää kohta koulia laventelit, muttei ole oikein tilaa purkeille enää..

    VastaaPoista
  2. Ei mullakaan ole tilaa, mutta... pakko olla! :D Juu, olen ope :) Materiaalina savi. Kissat on mun lapsia, niistä on iloa mutta murhettakin!

    VastaaPoista