tiistai 2. huhtikuuta 2013

Home sweet home!

Pääsiäisen aikana (ja Itä-Suomen reissuni aikana) oli aurinko sulattanut juoksulenkkini miltei kokonaan! Mahtavaa kun pääsee aamulla jo lenkkareilla menemään eikä tarvitse varautua hengityksen salpautumiseen jäätävässä ilmastossa. Tänään aamulla oli -5 astetta kun lähdin juoksemaan. Ajattelin, että taannuinkohan lenkkeilyssä pääsiäisen aikaan, kun olin lähinnä siskon lihapatojen äärellä ja ulkoilut jäi vähemmälle, mutta hyvin jaksoin juosta taas koko lenkkini.

Minua ei ole sinällään haitannut tämä kevään viivästyminen, vaan olen nauttinut noista aurinkoisista ulkoilukeleistä, joita ei ole kuitenkaan tänä talvena vielä paljoakaan ollut. Eli olen elänyt talvea nyt keväällä vasta. Kuitenkin pihassa on jo pälvipaikkoja, jotka laajenevat päivä päivältä. Lumen päälle levittämäni tuhka on sulattanut aivan kuopat hankeen! Toimii siis.

Oli mahtavaa reissussa pääsiäisenä, näin kummipoikaa ja sukulaisia, syötiin ja syötiin ja kahviteltiin ja sitten vähän otettiin suklaata. Käytiin kirkossa ja hartaudessa, joten oltiin ihan pääsiäisen sanoman äärelläkin. Reissussa on hienoa, mutta ehkä parhautta on silti tulla kotiin, palata takaisin omiin tuttuihin rutiineihin, kuten aamupuuroon raejuustolla ja marjoilla, nam. Katsella kun Nukkis riekkuu aamiaisen jälkeen keittiön pöydän alla ja yrittää tappaa jotain pientä muistilappua (toivottavasti ei ollut mikään tärkeä...!) Kuunnella oman seinäkellon raksutusta.

Varasin tänään ortopedille ajan ja käyn näyttämässä tätä olkapäätä. Onpahan sitten ihan spesialistikin sitä katsonut. Tämä on ollut nyt kipeänä yli puoli vuotta kuminauhajumpista ja isometrisistä liikkeistä huolimatta. Tuntuu, että uuden jumpan aloittamisen jälkeen kehitys on taas tyssännyt, vaikka olen kyllä jatkanut jumppaa aika orjallisesti. Katsotaan nyt mitä sieltä sanotaan, että täytyykö vaan jatkaa kärvistelyä. On se aika sairasta (kirjaimellisesti...), että alle kolmekymppisenä olen jo joutunut luopumaan monista asioista tämän kivun takia. Kuten vesijuoksusta, kahvakuulaamisesta, ylipäätään kaikista jumpista missä käytetään käsiä. Olen joutunut opettelemaan pukemaan vaatteet erilailla, jotta minuun ei sattuisi. En ole voinut hiihtää tänä talvena tai paljoakaan sauvakävellä. En voi kantaa kauppakassia vasemmassa kädessä. Että mikä on kohtuullinen aika kärsiä kipua, vai voidaanko sille oikeasti tehdä jotain? Puoli vuotta, vuosi...?

No anyways. Käpälästä huolimatta, aurinko paistaa ja ulkona on mahtava kevätilma! Vein äsken linnuille vielä siemeniä ja oravakin tuli tuohon automaatin alle mutustamaan. Kauravoittoista kyllä oli tarjoilu valitettavasti. Toivottavasti jollekulle kelpaa!

Mietin lähtisinkö tänään ratsastelemaan, mutta voi olla että koitan palautua reissusta ja puuhata kotosalla, rapsutella kissoja ja sitä rataa. Taidanpa poikkeilla työmaallakin.

Ainiin pakko vielä kertoa, että meillä oli tosi kiva 15-v kissojenhoitaja täällä kissoja ruokkimassa poissa ollessamme. Hän oli jopa imuroinut, jotta meillä olisi kivempi tulla kotiin <3 Olipa ilo tulla kotiin kun kaikki oli reilassa, kissat hyvinvoivia ja kaikki taimetkin terhakoina!

Mukavaa viikkoa!

11 kommenttia:

 1. No onpa kurjaa tuon olkapään kanssa. Itse olen kipuillut lonkkaa, en tiedä mikä peijooni sitä vaivaa kun juilii yötä päivää, onneksi helpottaa heti kun ottaa särkylääkkeen.

  Juu, kotiutuminen on aina yhtä mukavaa, se on paras hetki matkanteossa :D

  Mukavaa viikkoa itsellesikin, voi kun vähä lämpenis nää kelit...

  VastaaPoista
 2. Eija: vaivaista on toisinaan tämä elämä! Minun olkapäähän ei särkkärit vaikuta. Toisaalta kipua ei ole levossa, paitsi joskus öisin.

  Kyllä se kevätkin sieltä tulee, vääjäämättä! :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti saat jonkinlaisen selvyyden olkapään kipuiluun. Kuulostaa aika rajoittuneelta tuo käden käyttö. Ei taida olla enää ihan normaalia.. :/ Onpas reipas ja vastuuntoinen 15-v.!

  VastaaPoista
 4. Tiina: joo, samaa toivon kans olkapään suhteen. Toivottavasti eivät sano et syö särkkäriä... Juu, meitin kissavahti oli oikein erinomainen :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on ollu molemmat olkapäät kipeinä, onneksi eri aikaan. Kortisonia pistetty molempiin ja tulehduskipulääkkeet syönyt. Aikaa meni kipuillessa ainakin ½ vuotta kummassakin, ja liikerajoituksia on varmaan jäänyt kumpaankin, mut onneksi nyt eivät enää oo kipeet silleen. Toivotaan et sulla syy löytyy ja hoito niihin.

  VastaaPoista
 6. Emilie: :( Mäki sain kortisonia tohon aika pian sillon ku kipuilua oli kestänyt vasta vähän aikaa, mutta se ei auttanu...

  VastaaPoista
 7. Hei Reetta,

  Jostain toisesta blogista löysin tänne sinulle ja
  kiinnitin huomiota olkapääkipuihisi.
  En sen enempää selaillut mitä kivuista olet kirjoittanut, mutta mieleeni tuli kärsitkö ahtaan olkapään syndroomasta kenties ? Kuvailusi miten taiteilet ( rajoittaa elämääsi) toi mieleeni omat kipuni ( ja lopulta käden liikeradan supistuminen ihan olemattomiin), joka johtui olkapään ahtaumasta.
  Tsemppiä sen kanssa ! Ja ortopedi tai käsikirurgi on kyllä oikea osoite.

  Kiva on blogisi ja teillä on ihanat kissat <3

  t.Leena ja KissaPojat

  VastaaPoista
 8. Hei Leena, tervetuloa blogiin :) Ilmeiseti olkapääni on jänteen pinnetila, mutta katsotaan nyt mitä ortopedi sanoo... Joo, neljää kissaa täällä paimennetaan ja aika vipinää on aina ajoittain :D

  VastaaPoista
 9. Juu, jänne minullakin oli pinteessä olan ahtauman takia. Vaan pienellä operaatiolla asiaan tuli parannus( kun jumppa yms ei riittänyt vaivan hoitoon)ja liikerata oli jo ihan minimissä kivun takia.
  Satakunnassako tämä ihana suht uusi kotinne on ? Minulla on mielikuva ihan paikkakunnastakin ;)
  Itse olen maalle paluumuuttaja tänne Porin suunnalle pääkaupunkiseudulta vuonna 2009.
  Kisuille rapsutuksia ja kivaa viikonloppua !
  T. Leena ja Pojat

  VastaaPoista
 10. ...lisäys vielä...
  Minulla meni vajaa 10kk siitä kun olan oireita alettiin hoitaa ( jumppa, fysiot., tulehd.kipulääkk., kortisoni) ja lopulta olkapäätä avarettiin. Viimeiset 3kk ennen operaatiota, käsi oli lähes liikeradaton, pienikin liike tuntui hurjana kipuna ja esim.käden taakse vienti tai sivulle liikuttaminen ei onnistunut.
  Mutta eihän se kaikilla näin mene tietenkään !
  Operaatiosta on nyt kulunut 2vuotta ja käsi on täysin ok:)
  En sinua pelotella halua...ymmärrän vain huolesi ja varmasti saat oikeanlaista apua.
  Kasvien kouliminen on oikeanlaista terapiaa :D
  T. L&P

  VastaaPoista
 11. Hei Leena! Minulla on kyllä liikerata laajentunut oikeanlaisten jumppaohjeiden avulla, mulla siis on aika hyvä liikkuvuus kädessä. Pystyn nostamaan sen täysin ylös ja sivulle jne, joten en tiedä mitä ortopedi siitä sitten tuumaa. Mutta kipua on edelleen ja tietyt liikkeet on "pannassa". Kuitenkin olen alle 30v ja toivoisin, että voisin vielä puutarhahommiakin tehdä tällä kädellä! Ja kyllä, Satakunnassa ollaan :)

  VastaaPoista