sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Projektit paketissa

Sunnuntaita!

Tässä kuvat tuosta valmistuneesta perennapenkistä. Istutuksissa on siis siirretty pioni, tarha-alpia, säleikköä pitkin kiipeilee lumikärhö, taustalle raivasin tilaa kandanpiiskuille, edessä nyppykurjenpolvi ja kahden väristä patjarikkoa + jotakin punaisena/vaaleanpunaisena kukkivaa esikkoa, altaan vieressä maksaruohoa ja altaan takana iiristä. Tämmöinen siitä tuli nyt tässä vaiheessa kun suihkulähdekin on jo asennettuna :) Mukana myös emännän keramiikkaa.

kesä2013 041
Uusi perennamaa.

kesä2013 042
Suihkulähde ja "Ponnistus"- niminen patsas.


kesä2013 044
Lumikärhö säleikössään ja kiviä.
Olen puuhannut koko lomani hullunlailla ja saanutkin paljon aikaiseksi. Silti nyt, kun huomenna aloitan loppukesän työrupeaman, tajuan tehneeni liian paljon ja liian nopeasti. Liian vähän päiviä olen käyttänyt pelkkään oleiluun ja voimien keräämiseen. Ei sitä aina ehdi pysähtyä ajattelemaan ennen kuin joku pysäyttää. Vaikka meidän perheessä minä en ole se, joka sairastaa työuupumusta, on väsymys hiipinyt minunkin jäseniini ja mieleeni. Montaa asiaa olen tehnyt "koska on pakko", kuten kaupassa käynnit ja kodin siivoamiset yms. Kuitenkin, kun antaa itselleen luvan olla väsynyt, tajuaa vasta todellisen tilanteensa. Harmittaa, etten ole kuunnellut itseäni enemmän.

On kuitenkin mukavaa mennä töihin, vaikka työni onkin fyysisesti raskasta, on siellä silti eri "murheet" kuin kotosalla. Nyt on aika laittaa kaikki projektit pakettiin ja keskittyä ylläpitoon kotosalla. Varmasti kaikkea pientä tulee silti puuhailtua. Tärkeimmät on nyt saatu tälle kesälle tehtyä: hedelmätarhan osittainen kunnostus, pellon "kesytys", kasvimaan teko ja kissatarha. Ja paljon muutakin.

Kesäkurpitsat ovat kukassa ja tontin laidalta naapurin kanssa yhteistuumin sovittiin tuomen kaadosta. Kehrääjäkoi oli jo seittejään tehnyt ja eilen napsimme omenapuista inhoja seittipalleroita pois. Se siis leviää omenapuihinkin!!! Laitettiin vesisaavi täyteen vettä ja sinne mäntysuopaa reilulla lorotuksella ja oksanpätkät&ötykät sinne hukkumaan.  Tänään aamulla kävin vielä pellon "villiltä osuudelta" vetämässä yhden tuomipuskan alas ja muutaman vaahteran. Naapuri ystävällisesti peräkärryineen lupasi viedä satsin pois. Saan puistatuksia pelkästä tuomenkehrääjäkoin ajattelemisestakin!! Samalla kun naapuri vetäisi tuomen matalaksi, minä siistin sitä vuorijalavaa. Tuntuu kasvattavan kovasti vesaa ennestään katkaistujen oksien kohdalle. Tuli sitten tontin raja vähän siistimmäksikin.

Kasvimaalla olen saanut nyt katettua kaikki käytävät sanomalehdin ja oljilla. Huvitti kun tungin meidän tilaihme Nissan Almeraan neljä olkipaalia ja kehtasin vielä parkkeerata kaupan parkkipaikalle ja poiketa kauppaan hakemaan sapuskaa. Mitään ei nähnyt takaikkunoista. Jos joku näki tällaisen näyn, se olin vain minä!

Ollaan istutettu myös isännän kanssa kolme tammen tainta ja yksi sembra. Paikat löytyi tontilta niiden puiden läheisyydestä, jotka todennäköisesti joutuvat kaadon kohteeksi seuraavan 1-10 vuoden kuluessa. Eli... tulevaisuudessa.

Jos ja kun meille ei tule (tänä kesänä) kanoja, tulee meille ehkä yksi uusi lemmikki. Se on pitkä ja luikerteleva... punasävytteinen... se syö hiiriä ja sille pitää olla uima-allas terraariossa. Voitte jäädä miettimään mikähän otus mahtaa kyseessä olla ;)9 kommenttia:

 1. Viljispä viljis :) Jos ja kun häntä ei kukaan omakseen tunnista ja hae 15 vuorokauden sisällä kotiin... Eli löytökärmes kyseessä.

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava perennapenkki. Siitä olisi mukava nähdä kuvia myöhemminkin kesällä. Varsinkin jalokärhö ei ole tähän aikaan kumman näköinen, mutta loppukesällä asianlaita on jo toisin.

  VastaaPoista
 3. savea ja papuja: koitan ottaa kuvaa jahka kasvitkin vähän rehevöityis :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hienon perennapenkin olet tehnyt, laithan kuvaa sitten kunhan kasvit tuosta vielä kasvavat.

  VastaaPoista
 5. Hieno penkki! Kivistä minäkin tykkään. Lumikärhönkin istutin tänä keväänä minäkin.

  VastaaPoista
 6. Samat on tuomenhävitystalkoot on käynnissä meillä kuin teillä. Metsuri kävi kaatamassa pahimmat takkupallot ja ensi vuonna jatketaan. Meillä toukkia ja verkkoja on koivuissa ja kaikissa pensaissa ja kottikärryissä ja ihan kaikessa. Kyä jyrsii!

  Kyllä kelpaa lähteä töihin, kun noin nätin kukkapenkin sait aikaiseksi. Ai jai, kun silmä lepää.

  Hui, teille tulee viljakäärme.

  VastaaPoista
 7. Kiitos ihanat kommenteista <3 Nettimartalle pitkää pinnaa tuomenkehrääjäkoin kanssa, me päästiin suht helpolla kuitenkin! Ihana kamala ötökkä!

  VastaaPoista
 8. Siis _ihan_ kamala eikä ihana kamala :D :D Pieni kirjoitusvirhe...

  VastaaPoista