maanantai 19. elokuuta 2013

Kesäkurpitsakakku

Hei taas!

Loppukesäisiä terveisiä Pellonperältä. Olin viikonlopun Helsingissä ystäviä tapaamassa ja oli hieno viikonloppu. Silti tuntui aivan erityiseltä tulla kotiin. Kun pääsin pihaan, menin heti tutkimaan kasvihuonetta ja kastelin luumupuiden taimet ynnä muut tänä kesänä istuttamani taimet ja kukat. Söin jo hiukan ylikypsiä mustaherukoita pensaista ja ai että kun ne maistui niin hyvältä! Aurinko paisteli ja oma koti oli niin kutsuva. Oli hyvä tulla kotiin.

Minuun on iskenyt joku totaalinen huushollaushulluus (hieno sana, eikö?). Siitä lähtien kun keitin mehut mehumaijalla, olen tiskannut joka päivä ja pitänyt keittiön siistinä. Ehkä olen saanut hiukan lisää energiaa kun sain vähän levätä flunssaa potiessa fyysisesti. Ei ole aivan niin väsynyt olo kuin aiemmin töistä kotiin tultuani. Vähän aikaa kun huilii, jaksaa taas puuhastella. Tiskaaminen on aina ollut yksi inhokkipuuhiani. Siksi ehkä tiskipöydälle helposti kertyy valtava vuori tiskiä ja tiskaamisen aloittaminen on entistä vaikeampaa. Ärsyttävää on sekin, että tiskikaappi on aina täynnä tavaraa ja kun aloittaa tiskaamisen, täytyy ensin tyhjentää kaappi. Päivittäin tiskaamisessa on se etu, että kaappi on aina suht tyhjä. Ne muutamat astiat heittelee vaikka aamulla ennen töihin lähtöä kaappiin ja tadaa, kaappi on tyhjä! Tämä uusi rutiini on helpottanut arkea aika paljonkin! Keittiö pysyy paljon siistimpänä ja on kivempi aloittaa kokkaus tai leipominen. Ehkä juuri tästä syystä keksin tänään, että jotakin on leivottava. En ole mikään jauhopeukalo, vaan isäntä suorittaa meillä yleensä leipomiset. Kuitenkin lämpöpenkistä oli taas viikonlopun aikana kypsynyt useita kesäkurpitsoja ja ajattelin, että jotain on niistä tekaistava. Niinpä löysin Kinuskikissan sivuilta Risto-vaarin kesäkurpitsakkuun reseptin. Napatkaapa sieltä ohje! Kakkuun tulee 200 g/4 dl raastettua kesäkurpitsaa, joten kovin paljoa en saanut kurpitsaa tähän uppoamaan, mutta tulipahan kokeiltua :) Tarkoitus olisi myös koittaa säilöä etikkaliemeen kesäkurpitsaa, siitä lisää myöhemmin.

kesä2013 204
Kakkua!

kesä2013 205
Jopa koristuksetkin onnistuivat kohtalaisesti!


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku. Mun piti just tänään etsiä kesäkurpitsa kakun ohjetta, joten kiitos tuosta. Jos jonain päivänä iskis kakunpaistoinnostus ;)
    Tuo tiskaamis asia on myös niin tuttua. Kukaaan muu ei koskaan tyhjennä kaapista kuivia astioita pois.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Emilie, oli hyvänmakuinenkin tuo kakku :) Kannattaa kokeilla. Saattaa olla, että se on vasta parin päivän päästä vielä parempaa.

    VastaaPoista