lauantai 3. elokuuta 2013

Röhnötystä

Lauantaita!

Huh huh. Tänään on ollut tapahtumantäyteinen päivä. Toimitin aamupäivästä löytöeläinpaikkaan tuttujen kanssa keräämäni avustuspaketin ja samalla auttelin tarhalla siivoten kissojen häkkejä ja vähän muutakin samalla. Rapsuttelin kissanpentuja. Sitten huristin takaisin kotiin, kolmelta tuli kiva tuttavapariskunta käymään. Keiteltiin sumppia ja juteltiin. Kun he lähtivät, läksin puutarhahommiin. Tuli kitkettyä rikkaruohoista uusi istutusalue ja heitettyä kompostia vähän pionien läheisyyteen. Kävin puutarhakaupassa katselemassa alennuksia ja sieltä tarttui joukkoon tuoksuköynnöskuusama ja alppikärhö. Täytyisi ne istutella jonnekin. Kuusamalle on jo paikka, tosin vaatii melkoisen raivaamisen ensin ja säleikön jostakin... Muutenkin kaikkea pitäisi pihamaalla ja puutarhassa tehdä. Sitten joskus kun voimia piisaa. Olen ihan tyytyväinen, että jaksoin vähän kitkeä ja kantaa vettä luumupuille. Marjat röhöttää pensaissa... Joskus opin vielä luovuttamaan. Kaikkeen ei pysty, ei ehdi, ei kerkeä. Joskus opin ajattelemaan, että lepo ensin. Lepokin on tärkeää.


kesä2013 190
Uusi istutusalue. Takana kanadanpiisku, tarha-alpi kukki komeasti.

kesä2013 191
Tunnelmallisen kuvan taustalla jotakin häiritsevää...

Korkkasin eilen vihdoin Fimo-massat! Hinguin niitä jo sata vuotta sitten ja pakko oli sillä siunaaman hetkellä saada massat hommattua. No sainkin, mutta muovailla en ehtinyt. Nyt sitten tartuin vihdoin massoihin. Vaikuttaa tosi kivalta näpertelyltä! Laitan kuvia sitten joskus tuloksista, kunhan saan ne kovetettua uunissa. Minulla on hienon värisiä massoja, hilekeltaista ja hopeahilettä, mustaa, valkoista, vihreää, pinkkiä. Niistä saa paljon hienoja koruja ja helmiä ja korviksia. Hopealla päällystetystä langasta saa koukut. Korviksiin tilaan koukut serkultani, joka on kultaseppä. 


kesä2013 193
Maksaruohot kukkii.

kesä2013 199
Nauhukset röhnöttää. Houkuttelevat perhosia.

kesä2013 187
Isäntä ja pappa tekivät minulle tämmöisen istutuspöydän. Komia siitä tulikin.

kesä2013 201
Vierailta tuli tarpeellinen kesälahja. Huomatkaa takana tomaatit omasta kasvihuoneesta ;)

kesä2013 186
Kesäkukkaistutukseni.

4 kommenttia:

 1. Eikä röhnötä nuo nauhukset :) Hienosti ovat pystyssä. Ja miten hieno istutuspöytä, menis mullakin. Kyllä jotkut osaa ostaa sopivia lahjoja, noihin purkkeihin voi laittaa vaikka mitä.

  VastaaPoista
 2. Ne kyl enempikin jököttää ku röhnöttää :D Mä tuppaan sanoo et joku röhnöttää ku se on komeesti kukassa tai vehreä. En oo vielä ehtiny testaa käytössä istutuspöytää. Mut uskon, että käyttöä löytyy! Purkit on kans jees. Jotain hilloja tarttis kehitellä niihin.

  VastaaPoista
 3. Suihkulähde! Hieno istutuspöytä, pitäisi itsellekin rakentaa tuollainen!

  VastaaPoista
 4. Joo suihkulähde on :) Aurinko ja lämpö tosin haihduttaa vettä aika nopeasti. Saa usein ajoin kantaa lisää. Toki se hiukan pirskottaa ohi altaankin...

  VastaaPoista