lauantai 28. syyskuuta 2013

Pesänrakennusta

Syksyistä lauantaita Pellonperältä!

Emäntä heräili aamulla yksin yläkerrasta epämääräiseen marisevaan ääneen. No, sehän oli Nukka alias Nukkis aka Nukkiksenpete, joka marmatti että akka saisi alkaa nousta ylös ja antaa sapuskaa mirreille. Eukon ylössaantia vauhditettiin mussuttamalla viherkasveja ja kiusaamalla kanssaolijaa Misakia ikkunalaudalla. Kyllähän se emäntä sieltä sitten ylös kömpikin ja pisti särkeä kattilaan kiehumaan. Nams sanoivat kissat ja lipoivat viiksiään!

syksy 2013 021
Hmm... haravoitavaa...

 Emäntä pähkäili hyvän tovin aamupuuron äärellä mitä koko pitkä vapaa lauantai voisi pitää sisällään. Vaihtoehtojahan oli monta. Haravoimisesta jumiin saadut paikat sitten ajoivat emännän pihamaalle. Olihan sitä sisäänajettava myös uudet talvilenkkarit oman jalan mukaan muotoilluilla kengänpohjallisilla.

Kun ei pihalla tieteskään voi olla jouten, alkoi emäntä vähän syyspuuhiin. Vaikka lehtiä oli taas varissut vaahteran alle, emäntä päätti että nyt on jätettävä haravoimiset, että niskat saa palautua. Olihan noita lehtiä vielä puussakin, ne ehtisi sitten myöhemminkin haravoimaan läjään... Pakkasen puraisemat samettikukat lähtivät amppeleista kompostiin, nuukahtaneet kuunliljan lehdet nips naps samaan paikkaan. Emäntä keräsi kaikki omistamansa lyhdyt yhteen ja mietti, että jotakin niillekin olisi tehtävä. Osan oli tuuli kaatanut ja rikkonut jokusen lasin. Ennen valkoinen, pihalla pari talvea viettänyt lyhty muistutti lähinnä ruostunutta metallihäkkyrää. No, ei muuta kuin mustaa spraymaalia kehiin ja suihkimaan! Taisipa siinä yksi pihalaattakin vähän värjääntyä sivumennen...

syksy 2013 001
Musta lyhty tuunattuna versiona!
Vanhaa ruostunutta piikkilankaa oli tullut hommattua nurkkiin. Emäntä mietti, josko siitä sitten vihdoin jotakin taiteilisi. Ikävää muovailtavaa, mutta syntyihän siitä epämuotoinen pallero. Mutta mitä pallon sisälle? No sammalta, oksia, käpyjä - luonnonmateriaaleja. Niin syntyi portaille ihkaoikea pesä! Onpahan siellä yksi munakin... lohikäärmeenmuna nimittäin!

syksy 2013 006
Mörrimöykyn pesäkolo?


syksy 2013 004

Tietysti callunoita piti hakea kaupalta ja tehdä niistäkin oma asetelmansa. Pieni sammalpallo pääsi roikkumaan kepin nokkaan callunoiden yläpuolelle. Emäntä oli tyytyväinen asetelmiinsa! 

syksy 2013 009
Väriä syksyyn...
syksy 2013 008


syksy 2013 012

Jotain karvaista väkeä tarkkaili emäntää tarhasta käsin... Tältä näyttivät he: (eli melko hassuilta...)

syksy 2013 017

Kaiken tämän tehtyään, emäntä kömpi sisälle, päivitti blogin, keitti ison kupin kaakaota ja vetäytyi sohvalle peittojen alle (ja kissojen alle) sallitusti laiskottelemaan!


3 kommenttia:

  1. Mikäs onkaan ihanampaa kuin lepäillä peittojen ja kissojen alla <3

    VastaaPoista
  2. Söpöjä työnjohtajia sulla :) Aika hauska muuten, kun kaikki teidän kissat on niin erinäköisiä keskenään. Misaki on ainut tuollainen "peruskissa" ja muut on vähän eksoottisempaa porukkaa pitkine turkkeineen, ekstrakynsineen ja värityksiin. Täällä ollaan kans ihan valmista kauraa, olin vähän pihahommissa muualla. En välttämättä pääse huomenna sängystä ylös...

    VastaaPoista
  3. Sesse: niinpä :) Tiina: joo, kaikki kissat ihan ku eri planeetoilta, myös luonteen puolesta! Tuossa kuvassa ne vaan näyttää pöljiltä ku mussuttaavat heinää :D Onneks on viikonloput lepäämistä varten <3

    VastaaPoista