sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Puuhailuja

Heippa vaan kaikille!Yksi vastustaa talvea!
Isännän äitee oli meillä viikon päivät lomailemassa. Paljon tuli puuhattua, vaikka itse tietysti olin töissä myöskin siinä ohessa. Pihamaalla näyttää nyt siltä, että talvi voi tulla. Lehtiä on haravoitu ja hurauttipa isännän äitee nurtsitkin vielä lykättävällä.

Tuo ihana siperianunikko oli plopsahtanut kukkaan vielä näin talven kynnyksellä! En edes tiennyt omistavani moista kasvia. Ilmeisesti se on kulkeutunut ystävältäni, jolta sain noita patjarikkoja. Hänen pihassaan ainakin kukkivat siperianunikot. Toivottavasti se leviää ahkerasti jokapaikkaan :)

Tänään on ollut varsinainen puuhapäivä. Kissat herätti jo ennen kahdeksaa (kyllä! Sunnuntaina!) joten nousin ylös. Heti ensimmäisenä kävin eilisen tiskin kimppuun ja tiskasin ja siivosin keittiön. Sitten laitoin kissoille ruokaa ja pilkoin 1,5 kg possun sydäntä pakastimeen kissoja varten. Vein roskat ja putasasin kissojen hiekkalaatikot. Vast sitten söin aamupalaa. Kun isäntä kömpi yläkerrasta alas, hain vihdosta viimein saumauslaastia ja paikattiin pari reikää kylpyhuoneen/saunan lattiasta. Tuokin niin mitätön homma, vaan niinpä melkein vuosi rempasta ehti vierähtää ennen kuin saatiin tehtyä.
 
Isännälle esitin sitten toiveen. Meillä on tuossa pikkueteisessä tuollainen pieni vaatehuone/komero, joka on ollut vähän epäkäytännöllinen, sillä ovi aukeaa sisäänpäin. Aina siellä sitten jotakin tavaraa on edessä eikä huoneeseen tahdo päästä sisälle. Ehdotin isännälle, että otetaan ovi pois ja laitetaan tilalle joku nätti verho. Niin saadaan lisää säilytystilaa vaatteille ja kengille, eikä kaiken tarvitse olla eteisen lattialla (kenkien) tai takkien valtavana kasana naulakossa. Isäntä sitten näperteli verhotangon puulistasta ja minä etsin sopivan verhon. Jouduin vielä purkamaan vähän ommellun verhon alalaidasta, kun sattui jäämään hiukan lyhkäiseksi tuo valoverho. Kuiteskin siitä tuli oikein hyvä ja nyt täytyy enää järjestellä tavarat kunnolla. On tullut vähän lykättyä sellaista kamaa pikkuhuoneeseen, jonka on halunnut saada äkkiä pois silmistä. Nyt on sekin huone paremmalla käytöllä ja saatiin lisätilaa! Hip hurraa!

Hyvä fiilis, kun on saanut kaikenmoista tehtyä. Meinataan seuraavaksi rentoutua sohvalle teekupin, mutakakun ja televisiosarjan pariin!

Mukavaa sunnuntain jatketta kaikille!

ps. sain ystävän mieheltä hänen kasvattamiaan kurpitsoita. Tekaisin yhden uunissa kera valkosipulin, oliiviöljyn, mustapippurin ja merisuolan. Ai että oli hyvää! Ensi vuonna pakko koittaa kasvattaa kurpitsaa itsekin!

3 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkerana. Joskus tuollaiset pikkujutut jää, vaikka ne saisi tehtyä nopeastikin, kun vain aloittaa.

  Laitoitko kurpitsan uuniin kuutioina ilman kuorta? Kuinka kauan paistoit? Olen tehnyt kurpitsasta lähinnä keittoa, mutta uunikurpitsaakin olisi mukava joskus kokeilla. Nykyään saa kaupastakin aika hyvin kurpitsaa näin syksyisin.

  VastaaPoista
 2. Laitoin kurpitsan (ei ollut kauhean iso) neljään osaan kuorineen päivineen. Sitten vaan "veneiden" sisään mausteet ja oliviiöljyt lorottelin päälle. Hyvää!

  VastaaPoista
 3. Tahtoo siperianunikkoa(kin) :)
  Kurpitsastahan saa myös hauskan pihalyhdyn, jos niitä sattuu olemaan liikaa, siis kurpitsoita.

  VastaaPoista