tiistai 26. marraskuuta 2013

Värikkäitä puita ja vähän sisustushommeleita

Olen tehnyt viimeaikoina Puita. Materiaalina keramiikka ja rautalanka. Idea on omani. Alunperin tein kolme puuta, jotka ovat olleet muutamissa näyttelyissäkin, nyt ne ovat meidän portaikossa. Yhden lehvästössä on hematiitteja, yhden avaimia ja yhden lehvästössä nappeja. Olen metsästänyt materiaaleja kirppareilta ja rompetoreilta.

Tein kaksi puuta ystävälleni Kuopioon, niistä ei ole kuvia (!!!) ja yhden puun toiselle ystävälleni Marille. Tässä alla on Marin puu. Olen koristellut puuta pitäen mielessäni (tietysti tilaajan toiveet) puuta halajavan henkilön persoonallisuuden. Mari on värikäs, joten Marin puusta tuli värikäs! Seuraavaksi aion tehdä valkorunkoisia puita, vähän niin kuin talven teemalla. Olen tehnyt isoja puita (rungot n. 30-40 cm) ja pikkupuita, joiden rungot ovat ehkä 15 senttisiä.

talvi 2013 029


talvi 2013 030

Olin kranssikurssilla. Tein ihan havuista ja tuijanlehdistä pajusta pujoteltuihin rinkuloihin kransseja, yksi on ovessa ja sen keskellä killuu saviruukku merkkinä siitä, kuka talossa asuu (ehkä tasa-arvon nimissä siihen pitäisi ripustaa myös joku kivimieheen viittaava juttu?) Tein myös pari koristetta, piikkilankasydämen jossa hematiittejä ja koivun oksista sydämen, jossa nappeja ja risti. Oli kiva kurssi.

talvi 2013 040
Ihmeinen risti.

Leivoin kurpitsaleivän, koska sain ystävältä iiiison lohkon jättikurpitsasta. Leivän ohje oli täältä.  Laitoin puoli desiä vähemmän öljyä kuin ohjeessa. Tuli ihan hyvää, laitoin pakkaseen. Ehkä olisi kaivannut enempi suolaa. Ensi kerralla voisi painella leivän pintaan vaikkapa oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia ja hyppysellisen sormisuolaa. Nam. Netistä löytyy myös paljon erilaisia mausteisempia ohjeita kurpitsaleivästä. Söinpä eilen kurpitsasta tehtyä piirakkaakin. Se oli hyvää se.

talvi 2013 012
Huomaa kissansyömä pullasuti!
Tehtiin isännän kanssa hyvä kirppislöytö, jalkalamppu 15e. Lähti matkaan. Voi olla, että vaihdan tuon varjostimen jossain vaiheessa, en tykkää ruskeista hapsuista. Lamppu kuitenkin sopii sisustukseen, jota koitan pikkuhiljaa hahmottaa makkariin. Siinä on hieman kullanhohtoa ja lämpimiä sävyjä. Viimeaikoina olenkin tehnyt todella hyviä kirpparilöytöjä, (äiskän kanssa roijattiin 7 h kirppareilla viime lauantaina... hmmm...) mm. emalinen lävikkö, emalinen pesuvati + pieni emalikulho, neuleliivi jne.

talvi 2013 024
Löytö!

talvi 2013 027
Etsi kuvasta kissa.
Tuo iso peili on myös menossa makkariin, jahka siihen saadaan hyvät ja järeät ripustukset. Sain kehykset ystävältäni, isäntä pisti ne kasaan ja teetätin kehyksiin peilin. Kännykkä on tuossa alanurkassa määrittämässä kokoa. Tämä peili on _iso_ ja _painava_! Ja hieno!

talvi 2013 018
Keittiön ikkunasta katsottuna näyttää tältä.
Pihassa on talvi. Viritän pian lintujen talviruokintapaikan. Mietinnässä on, saisiko fasaaneille ihan oman ruokintapömpelin, etteivät pääsisi ulostamaan ruokaansa. Pari talipalloa ovat tintit jo hakanneet ruokapaikan tolpasta. Ihanaa, talvi!

Heippa taas!

3 kommenttia:

  1. Tuo lamppu ja peili ovat tosi hienoja! Kivoja askarteluja ja puu-aihe myös! Nyt on varmaan aika laittaa lintujen ruokintapaikat kuntoon.

    VastaaPoista
  2. Eiköstä ookin :) Vielä on vaiheessa lintujen ruokintapaikat... Pikkuhiljaa. Siemeniä on jo pannuhuoneessa...

    VastaaPoista
  3. Jee! Puu on tosi hieno ^^ Kiitos Reeta! ♥

    VastaaPoista