sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Fasaaniennätykset!

Tänään aamulla tuli tähänastiset enkkarit, nimittäin pihalla tepasteli peräti 12 fasaania! Naaraita ja uroksia, taisi olla melkein puolet ja puolet. Viime talvena enimmillään niitä oli yhdeksän. Hurjaa! Suurin osa fasuista hengaili tuijien ja kuusten alla nokkien lumen alta jotain syötävää. Sitten hopeakuusta pitkin loikki orava, joka kiipesi suoraan fasaanien ruokintaparvekelaatikon sisälle ja rupesi mussuttamaan siemeniä. Se orava taisi näyttää sille ensimmäisellä fasaanille, että pömpelissä on sapuskaa, koska aiemmin eivät "kananaivot" ole tainneet sitä vielä tajutakaan. Sen jälkeen kaksi urosta kävi "orrella" syömässä. Mutta tuo orava! Täytyy antaa pisteet sille rohkeudesta, nimittäin se ajoi toisen fasaanin pois ruokapaikalta ja hyökkäili sitä kohti häntä viuhtoen. Ajatteli varmaan, että nyt jätkä pois meikäläisen sapuskoilta!

talvi 2013 081
Porukkaa tuijan alla.

talvi 2013 083
Tyyppejä. Huomatkaa tukin päällä oleilijat!
talvi 2013 080
Tässä kuvassa orava hyökkää kohti fasaania. Orava on tuo harmaa "suttu" tuossa ruokintapaikan vasemmassa kulmassa, hyppäämässä alas. Fasaani räpyttelee kauhistuneena!
talvi 2013 077
"Ai tälleenkö tässä kuuluu syödä?"
Nauratti kun katsoin keittiön ikkunasta ja samassa kuvassa näkyi 12 fasaania, 1 orava ja vieläpä naapurin kissa hiippaili pellolla. Aika tapahtumarikas ja eläimellinen aamu :)

3 kommenttia:

  1. Hienon näköisiä otuksia nuo fasaanit!

    VastaaPoista
  2. Mää niin tykkäisin, että meidänkin pihassa olis fasaaneja, mutta eipä ole täällä päin näkynny. Olen hieman kade sinulle :)).

    VastaaPoista
  3. Markka: joo, aikamoisia paisteja ;) Maelka: Hih! Meillä on tuossa naapurin rajalla valtava kuusiaita, jossa fasaanit ilmeisesti nukkuu öisin. Se antaa suojaa :) Kesällä ne olivat poissa (hyvä! eivät syöneet mun viljelyksiä) ja syksyllä palasivat taas :)

    VastaaPoista