keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Hiuskoruja kierrätysmatskuista, fasaanien ruokintapaikka ja jouluvalojen virityksiä

Etsiskelin nettikaupan läpi söpöjä pinnejä tai hiuskoristeita, mutta en löytänyt millään mieleisiä. Ajattelin sitten, että se on tehtävä itse moisia sitten. Olen innostunut (hiukan) tukan laittamisesta, nyt kun se on pitkä ja yltää pompuloillekin. Olisi kivaa joskus jopa laittaa joku helppo kampaus tukkaan.

Kierrätyshenkisiä hiuskoruista tuli. Pinnit ostin uutena kaupasta, mutta härpäkkeet on kierrätettyjä. Osa metallinkeräyksestä dyykattuja rintarosseja, vanhasta kukkakranssista nappasin yhden kukkasen, jonka maalasin akryylillä mustaksi. Pinnit mokomat loppuivat kesken, olisin varmaan askarrellut vielä lisääkin :) Kivaa oli! Kuumaliimaa ja rautalankaa, sillä pysyvät härpäkkeet (toivottavasti) kiinni.

talvi 2013 070
Kierrätystukkahärpäkkeitä. (ei siis kierrätetystä tukasta tehtyjä...)
Koska fasaanit on alkaneet taas pyöriä nurkissa, pyysin isäntää rakentelemaan niille oman ruokintapaikan, ettei tarvitsisi siemeniä heitellä maahan. Isäntä askartelikin hienon ruokintapaikan ulkorakennuksesta löytyneistä matskuista. Puuosat käsiteltiin jollakin suojamönjällä, jota taisi jäädä kissatarhan rakennuksesta. Siemenet menevät parvekelaatikkoon, joka on irroitettava. Kätevää. Mahtuu reilusti siemeniä kerralla, eikä fasut pääse ulostamaan ruokansa joukkoon. Tosin pikkulinnuthan siellä voivat käydä myöskin. Mutta siitä tuli hieno! Koetin vähän naamioida kattoa havun-, ja koivunoksilla, mutta en jaksanut hakea parempia oksia, joten lopputulos on mikä on. Kuitenkin, nyt odotellaan enää että fasaanit uskaltaa tulla murkinalle. Toistaiseksi on käynyt vain tinttejä ja harakka. Kuvan nappasin ikkunan läpi äkkiseltään.

talvi 2013 071
Etsi kuvasta harakka!
On ihan joulufiilis jo! Huomenna viimeinen työpäivä, uuni on ollut kuumana yötä päivää, että saan poltettua kaikki oppilaiden työt ennen joulua. Hyvin olenkin saanut poltettua tavaroita. Kotona ollaan viritetty tosiaan molemmat lintujen talviruokintapaikat ja jouluvaloja ripusteltu sinne tänne. Isäntä oli yllärinä ostanut ison valosarjan eteiseen, joka kulkee nyt eteisestä portaisiin saakka. Se valaisee hienosti! Kissatarhan ympärillä on myös piiiitkä valosarja, joka isännän äidin kanssa aseteltiin jo varmaan 2 kk sitten paikoilleen. Tykkään valoista.

talvi 2013 067
Tervetuloa!

7 kommenttia:

 1. Kauniit valot! Minäkin tykkään valoista.

  VastaaPoista
 2. Ja noita hiuskoruja piti kehumani, vaan unohdin :)

  VastaaPoista
 3. Sesse: kiitos :) Innostuin oikein noista hiuskoruista! Pitää saada lisää pinnejä ja materiaalia :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja hiuskoruja ja hyvä ruokintapaikka...löysin harakan :)
  Tervetuloa-kyltti sopii hyvin noitten valojen kanssa.

  VastaaPoista
 5. Markka: joo. Nyt kun nuo safaanitfasaanit vaan vielä löytäisivät tuon paikan... Odotellaan... Minustakin kyltti sopi valojen kanssa hauskasti!

  VastaaPoista
 6. Onpas mukavaa, että joku muukin ruokkii fasaaneja! Tai meillä ne on kyllä lähinnä pikkuvarpuset, jotka niitä ruokkii, kun roiskivat tylsät kauranjyvät maahan ruokintalaitteista kaivaessaan alta nameja. Mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
 7. Keskeneräinen: musta on kiva seurailla fasaanien tepastelua pihamaalla :) Toivotaan nyt, että ne löytävät tuon ruokintapaikan. Tänään isäntä kävi heittelemässä siemeniä ympärillekin, jotta tajuaisivat tulla vähän lähemmäs... :)

  VastaaPoista