lauantai 28. joulukuuta 2013

Terveempien elämäntapojen metsästys + joulupäivän puutarhuroinnit!

...alkaa huomenna! Yllytin ystävän mukaan herkkulakkoon, tai sanotaanko parempien elämäntapojen etsintään. Nimittäin herkkupäivä on sovittu lauantaiksi, jotta pysyy balanssi eikä tule rajuja heittoja sitten suuntaan tai toiseen. Jotenkin vähän kyllä luulen, että kun sokeririippuvuus jälleen helpottaa, ei niin teekään mieli sitten mässytellä lauantaisin muuta kuin terveellisimmillä herkuilla. Muuten eletään normaalia arkea, syödään kotiruokaa ja koitetaan vähän petrata siinäkin. Liikuntaa olisi tarkoitus harrastaa 3x viikossa vähintään 30 min kerrallaan (tai miksei enemmänkin jos intoutuu...ainakin vesijuoksu starttaa täällä heti kun uimahalli aukenee taas joulutauolta) ja kaikesta annetaan raportti viikon lopulla kaverille. Sanktiota tulee lankeamisesta yhden extraliikunnan verran. Heh!

Uskoisin, että tällainen molemminpuolinen yllytys toimii hyvin omalla kohdalla, on se kaveri tsemppaamassa ja potkimassa eteenpäin. Pientä kilpailuhenkeä! Aika huumoripohjalta tähän lähden mukaan, tiedän, että pystyn tuohon helposti, koska olinhan kuukausitolkulla herkutta jo aiemminkin (ja tähänhän kuuluu herkkupäivä!) ja olisi kiva lähteä koittamaan jotain erilaisia liikuntalajejakin vaikka tämän prosessin varjolla :) Ehkä hiukan ongelmaa voi tulla sosiaalisista tilanteista tai kahvilakäynneistä, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Ajattelin, että olisi kiva palailla taas terveyssmoothieiden pariin ja kokeilla vaikka jotain superfoodejakin. Opetella tekemään terveellisiä hyviä ruokia ja herkkuja taas. Mitään tiivistä dieettiä en aio vetää, kasviksia voi aina lisätä ruokavalioon ja vähentää ehkä punaisen lihan määrää.

Tiedän, että minulla on vähän taipumusta näihin (ehkä jopa tiukkapipoisiinkin) "paremman elämän projekteihin", aion kuitenkin ottaa tämän haasteena, mutta en niin kovin tiukkapipoisena tai ajatellen, että minusta tulee nyt kertaheitolla parempi ihminen tämän seurauksena. Haluan katsoa mitä tapahtuu ja miten pitkään jatketaan ystävän kanssa tätä jatkaa.

Vaikka tänään saisi vielä herkutella, ei tee tippaakaan mieli suklaata tai joulun mässyjä, joita on kyllä tullut syötyä rutkasti. Iltapalaksi otin banaania ja raejuustoa, höystin sitä nokkosensiemenillä ja leseillä ja marjarouheella. Nam. Taidan vetää kyytipojaksi vielä ruisleivän.

Näillä mennään ja raportoin kuinka ämmän käy. Pitäkää peukkuja :)

ps. kävin joulupäivänä tekemässä puutarhahommia. Satoi vettä ja maa oli sulaa, joten aloitin kaivamaan ylös sitä kukkamaata, jolle en ole ehtinyt tehdä mitään vielä tässä talossa asuessamme. Perennapenkki on tuossa takapihalla marjakuusen ja syreenin välissä ja päässyt pahoin villiintymään. Tarkoituksena on kaivaa kaikki perennat ylös ja istuttaa pensaita tilalle, ehkäpä ruusuja. Jotain pikkuperennaa juurelle. Kaivoin maasta 9 mojovaa kiveä ja sain ehkä 1/3 kukkapenkistä käännettyä. Onhan se vähän hassua tehdä puutarhahommia joulupäivänä, mutta kinkun sulatuksesta kävi hyvin se! Jos ei olis näin märkää, voisi puutarhahommia jatkaa hyvinkin!

1 kommentti:

  1. Päätöksestä on varmasti helpompi pitää kiinni, kun tekee sen ystävän kanssa. Toivottavasti onnistutte!

    VastaaPoista