keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Iloa etsimässä (ja löytämässä)

Kahvakuulailu voi olla myös talviurheilulaji. (kuvitelkaa tähän kuvasarja, jossa Pellonperän emäntä on pellolla 8 kg ja 4 kg kahvakuulien kanssa ja nakkelee niitä ympäri peltoa)  Tänään rahtasin kuulat ulkoilemaan ja testasin miten toimii kuulaus pihamaalla kevyessä hangessa pellolla. No hyvin se toimi. En tiedä naapureista, saattoivat kyllä ihmetellä meikäläisen sestomista. Ei haittaa. Tuli hiki ja lihakset maitohapoilla. Isäntäkään ei joutunut soittamaan ambulanssia.

Herkkulakkoni vähän niinkuin loppui eilen. Tai siis kaverini ei enää halunnut jatkaa herkkulakkoa. Minä pidän silti tätä meidän kokeiluamme erittäin onnistuneena. Oltiin yli kuukausi syömättä herkkuja paitsi herkkupäivänä ja pystyin oikeastaan joka viikko pitäytymään vähintään 3 x 30 min liikunnassa. Tuli käytyä vesijuoksemassa, sauvakävelemässä ja kahvakuulattua/treenattua kotona sisätiloissa. Varmasti jatkan liikuntoja edelleen ja koetan pitää tämän hyvän rytmin. Kun on kaveri, jonka kanssa käydään vesijuoksemassa, tulee lähdettyä. Lenkille pitää itsensä vain repästä ja kyllähän siihen liikuntaan jää myös koukkuun. Tulee olo, että haluaa lähteä lenkille ja liikkumaan sisältä.

No, herkkulakon loppumisen kunniaksi kävin syömässä hyvän korvapuustin ja kahvit kahvilassa. Se vei koko viikon kalvaneen makeannälän totaalisesti pois ja sen päälle vedin nyt vielä tuon kuulatreenin. Balanssi pysyy.

Ilo ilo ilo! Tässä päivässä on ollut ilonaihetta. Monille minun ilot eivät olisi kovin kummoisiakaan, mutta ilo syntyy pienestä. Tänään se on syntynyt liikunnasta, pullakahveista, kivasta ohimenevästä juttutuokiosta ihmisen kanssa, aamupuurosta marjoilla, kissan rapsuttelusta ja pussailusta. Uusista toppahousuista. Siitä, että saa jonkun vähän inhottavan pienen velvollisuuden hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Ilo on sekin, että kohta saa ryhtyä miettimään kevätpuuhia, viherkasveille multien vaihtamista, siementen kylvämistä ja omenapuiden leikkaamista. Ja se jos mikä on ilo!

Ehkäpä voin jo tässä vaiheessa paljastaa sellaisenkin pienen ilolurituksen, nimittäin muutama minun kirjoittamani runo pääsi runokirjaan, joka ilmestyy tässä kevään mittaan. Kirjaan tulee runo vuoden jokaiselle päivälle. Infoan myöhemmin milloin kirja ilmestyy ja mistä sitä saa tilata. Jos vaikka innostutte tilaamaan. Se on iso ilo minulle!

Iloista loppuviikkoa kaikille, nauttikaa auringosta ja ulkoilusta nyt kun tarkenee liikkua pihamaalla tai löhötkää kotisohvilla ja antakaa itsellenne lupa myös laiskotteluun!

Adios!

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla! Päheetä!! Ilmottele sit, haluun sen kirjan!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut runojen julkaisun johdosta!
  Ja kiitos paljon haasteesta! Siihen vastaaminen on jo työn alla, mutta se näköjään hieman kestää..
  Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 3. Reetta (miltei kaima) kiitos vain :) Seurailen blogiasi, älä ota stressiä haasteesta :)

  VastaaPoista