torstai 9. tammikuuta 2014

No onkos tullut kesä jo talven keskelle?Tuollaisen ilmestyksen bongasin tänään kukkapenkistä... Tammikuu 2014 ja esikot kukkivat! Eilen kävin tunkemassa kukkasipuleita syvempään maahan ja työnsinpä yhden hyasintinkin sinne. Toivottavasti keväällä edes jotkut sipulikukat kukkivat. Ainakin syksyllä istuttamani uudet tulppaanit ovat toistaiseksi pysytelleet maan alla. Nyt lupaakin viikonlopuksi pakkasta. Kiitos. Ja lunta. Amen.

Tänään alkaa työt taas pitkästä aikaa, ainakin siltä tuntuu! Onneksi. Olen ihan tyytyväinen, että saa taas tekemistä päiviin. Liika oleilu ei sovi minulle ollenkaan. Mukava päästä käsiksi taas työhön ja nähdä oppilaita :)

Koska pakkaset on tulossa, olin tänään vähän reipas ja pesin auton. Pumppasin kaivosta vettä ja kohmeisin sormin hinkutin kuraa Nissukan kyljistä. No, ei siitä ihan 100% kiiltävä tullut, mutta huomattavasti parempi kuin aiemmin. Tungin lukkoihin myös jotain mönjää, jonka pitäisi estää jäätyminen. Samalla hoidin myös eteisen kitisevän saranan ;) Kätevä emäntä eh? (kuka sen kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse? Myönnän kyllä joskus nostaneeni kissan häntää, ihan kirjaimellisesti.) No kuiteskin, tyytyväinen olo, että sain tehtyä tuon ikävistä ikävimmän kotihomman. Autonpesun. Nyt Nissukka kuivattelee tallissa ja minä aion polkaista pyörällä töihin tihkusateesta huolimatta. Menopeli on jo pihalla ja renkaat pumpattuna.

Voisin alottaa valitusvirren tästä pimeydestä, mutta en jaksa. Toivoa on, koska on luvattu talveakin. Pakkohan sen talven on tulla, jotta voi tulla kevät. Sekin auttaa, kun ajattelee, että päivät oikeasti pitenevät jo. Kaipaan aurinkoa ja valoa! Tämä pimeys on henkisesti hurjan raskasta.

Ainiin, piti kertoa fasaaneista. Urokset pyörii edelleen tuossa ruokapaikalla, naaraat ovat kadonneet mystisesti. Kuitenkin, yksi uroksista nilkutti toista jalkaa vähän ikävästi. Nimettiin hänet sitten Linkkujalka-Einariksi. Hyvin se on silti sinnitellyt pedoilta, koska näin sen taas eilen linkuttavan tuossa menemään. Toivottavasti sen jalka paranee. Mitä lie tapahtunutkaan sille. Myös orava käyttää ahkerasti fasaanien ruokintapaikkaa. Isännän siemenautomaatti on ollut varsin toimiva, siemenet on pysyneet kuivina ja olen täyttänyt sen vasta 2 kertaa yhteensä tänä talvena. Yhteen parvekelaatikolliseen mahtuu aika rutkasti siemeniä.

Olen taas haaveillut kanoista ja harmitellut sitä, että suunnitelmat menivät mönkään. Muistelen niitä ihanaisia orpingtoneja, joita käytiin katsomassa viime talvena. Miten ne ne pienet tipuset käpertyivät isännän jalkoihin ja kävivät torkkumaan siihen <3 Uskoisin, että olisimme onnellisia kanalan omistajia. Jää nähtäväksi toteutuuko se toive joskus.

Herkkulakko rullaa edelleen mukavasti. Eilen aloiteltiin taas vesijuoksut joulun tauon jälkeen. Olikin oikein mukavaa taas pitkästä aikaa. Vielä 2 liikuntasuoritusta tälle viikolle olis mahdutettava. Kyllä se onnistuu, helposti.

Kävin viemässä tänään kompostiin tavaraa ja käänsin sitä kuokalla. Höyry nousi! Tämä vuosi on ollut kyllä kiitollinen kompostoinnin suhteen, sillä tuo komposti on jatkanut käymistään kesästä tähän saakka, vaikkei olekaan lämpökompostori. Aika kostealta se nyt näyttää, olen laittanut kuusen alta havumuhjua aina väliin. Madot vaan vilistävät pitkin kompostia kun sitä kääntää. Keväällä tyhjennän tämän kompostin taas puutarhajätteen ja oksien kanssa kerroksittain siihen "halppiskompostoriin", (jahka eka tyhjennän edellisvuotiset halppiskompostorista pois) jossa se saa tekeytyä kesän yli. Ensi kesänä saan jo omaa kopostia käyttöön puutarhaan! Hienoa on se!

Nyt täytyy ryhtyä pikkuhiljaa lounaalle ja suuntautua töihin päin.

Iloista loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Minäkin huomenna töihin ekaa kertaa joulun jälkeen...ehkä se on hyväkin, kun niin väsynyt ja saamaton olen ollut....kai se on ollut nämä säätkin ja ikuinen harmaus...että väsyy ja tuntuu, ettei oikein mikään tunnu missään..Parempaa toivotaan!

    VastaaPoista
  2. Sesse: tsemppiä pimeyden keskelle. Ollaan armollisia itsellemme, ei ihme jos tämä synkkyys vie voimat. Mut uuteen nousuun!! :)

    VastaaPoista