sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Karvalauman kuulumiset + yhden karvattoman kärmeksen olotilapäivitys

Ulkona on kuin kevät. Lumi sulaa kohisemalla ja perennapenkit paljastuvat. Mitenköhän tämä talvi vaikuttaa kesään ja kasvuun... Ei ole paljon ollut lumipeitettä suojana kasveilla eikä pitkiä jaksoja pakkasia. Mahtaa tulla ötökkäisä vuosi? Ostin vähän salaatin siemeniä valmiiksi ja yhden pussin punaisen pelakuun siemeniä. Esikasvatus alkaa jo pyöriä mielessä, mutta aivan vielä en aloita. Meinasin kyllä tänä vuonna esikasvattaa aika vähän mitään. Katsotaan...

talvi 2014 004
Pöllö!
Kissat saivat tuunatun paikan työhuoneesta. Meillä oli entisessä asunnossa seinällä käytävänmatolla päällystettyjä hyllyjä, joista kissat tykkäsivät kovasti. Kissat haluavat aina oleilla mahdollisimman korkealla, suojassa pedoilta tietysti! Laitettiin sitten pari tasoa seinään ja korotettiin raapimapuuta. Nyt katit lojuvat mielellään tuolla ylhäällä tasolla. Sieltä näkeekin hyvin :)

talvi 2014 006
Joskus kissoista tulee aika koomisia kuvia...
talvi 2014 005
Nuhru Kiilusilmä!

Äääh, kirjoittaessani tätä postausta huomasin, että joku kissoista oli käynyt pisulla olkkarin nurkassa -__- Siivosin vimmalla hiekkalaatikot kloritella. Kloriten haju houkuttelee kissoja. Nyt täytyy seurata tilannetta. Epäilen pisauttajaksi Nukkaa, mutta en tiedä vielä varmaksi. Toivottavasti kyseessä oli vain kannanotto hiekkalaatikoiden siivottomuuteen eikä tulehdus kenelläkään kissoista. Juuri nyt ei ole ollut mitään stressaavia muutoksiakaan. Viimeksi kun pissailua oli, sehän oli Nukkiksen kotiutusmisstressiä, eli ei tulehdusperäistä. Nuhrulla on myös ollut pissatulehdus kerran. Sisäkissoilla tulee tulehduksia helpommin kuin ulkokissoilla, sillä ulkona kissat pissailevat enemmän kuin sisällä hiekkalaatikoihin. Se on kyllä harmillista, mutta ei minulla riitä vielä perusteluksi antaa kissojen ulkoilla vapaasti.

talvi 2014 007
Neko ikkunalla.
Olen myös maalaillut. Sain valmiiksi taulun, joka on ollut työn alla pitkään. Mallina oli serkkutytön kuva, joskin otin vähän taiteellisia vapauksia sen suhteen. Olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Jotenkin hänestä tuli kiva. Tarvitsisin myös uusia maalauspohjia. Tai pitäisi maalata valkoiseksi entisiä pohjia.

talvi2014 (2)

Myrtti makkarainen on nahanluonnissa taas kerran. Se oli hyvinkin aktiivinen terraariossaan, kunnes yhtäkkiä sitä ei näkynyt enää missään. Lopulta löydetiin hänet kaivautuneena kultaköynnöksen kukkaruukkuun. Tein sitten karkkirasiasta oikean wetboxin Myrdelle ja viime yönä se olikin kelpuuttanut uuden paikan. Wetboxissa on kosteaa turvetta, jossa käärme tykkää oleilla nahanluonnin aikaan. Kosteus auttaa nahkaa irtoamaan paremmin. Nyt pari viime kertaa nahanluonti on epäonnistunut ilmankosteuden puutoksen takia. Nyt meillä on myös ilmankostutin pöhisemässä huoneen nurkassa. Pitäisi onnistua tällä kertaa!
talvi 2014 001
Wetbox.

Nyt sunnuntaikahveen keittoon!

2 kommenttia:

  1. Taiteelliset vapaukset maalauksessa vain piristävät ja tuovat persoonallisuutta. Itselläni ei ole lemmikkejä, niin on mukava lukea kotisi eläimistä.

    VastaaPoista
  2. :) meillä on välillä aika vallatonta tämän karvapoppoon kanssa! (kärmes ei ole niin kovin vallaton)

    VastaaPoista