tiistai 25. maaliskuuta 2014

Leppis pulassa, oksahommia ja kevään etenemistä

Tänään on ollut mieletön ilma ulkosalla, auringonpaistetta ja lämpöä! Linnut sirkuttaa tuhatta ja sataa, kevät on täällä <3 Bongattu on mustarastaita ja joutsenia, fasaaninaarat vaappuivat aamulla minua karhuun hedelmätarhan puolelle.

Tänään olen puuhaillut pupulassa (siivoillut papanoita, lisännyt kuiviketta ja nikkaroinut Sysille oman kopin vanhasta perunalaatikosta) ripustanut puuhun pesän, ulkoiluttanut kahvakuulia, noutanut ikkunoita tulevaa kasvihuonetta varten (edellisenhän särki myrsky) ja käynyt sauvakävelemässä! Mitä mainioin vapaapäivä jonka päätteeksi aion lämmittää saunan <3


kevät 2014 129
Leppis pulassa! Pelastin hänet kivelle kuivattelemaan.

kevät 2014 120
Leikkasin omenapuut. Tänä vuonna myös lannoitus kairaamalla reikiä latvuksen leveydeltä maahan ja lannoiterakeet reikiin. Näin lannoitus ei mene pelkästään puun juurella olevan nurmikon hyvinvointiin.
kevät 2014 118
Kaneille tuli järsittävää omista ja naapurin omenapuista.

kevät 2014 140
Puussa roikkuu pesä!

kevät 2014 130
Patjarikot on varsin vehreinä ja valmiina kevääseen <3

Ostin multaa myös viherkasvien mullanvaihtoja silmällä pitäen. Uusi istutuspöytä pääsee testiin tänä keväänä :) Ostin myös taimimultaa, joka ei ollutkaan ihan samaa kuin kylvömulta, mutta aion silti kylvää siihen lähipäivinä. Jos aiotte kasvattaa jotain siemenestä, niin nyt hop hop kylvämään! :)

Tutkailin tänään vähän istuttamieni kasvien silmuja. Istutin viime kesänä/syksynä yhtä sun toista, toivoen että lähtevät kasvuun. Ainakin pilvikirsikka vaikuttaisi olevan elossa, syreenin poikaset on vähän liiankin elossa (:[ niitä on kukkapenkki täynnä, joka on tarkoitus kaivaa ylös...) pullistuneita silmuja on köynnöshortensiassa, vanhat tuhkapensaat odotetusti tuppaavat silmua. Myös viime vuonna istuttamani tuoksuköynnöskuusama näyttäisi olevan hengissä! (hip hurraa!) Luumuja en tarkastellut. Toivottavasti myös mongolianvaahtera olisi hengissä. Siitä en osannut sanoa juuta enkä jaata vielä tässä vaiheessa. Mahtaakohan tiukka savimaa koitua sen kohtaloksi...

Aivan oma postauksensa on tehtävä tietysti myös kompostoinnista! Se sitten myöhemmin ;) Kivaa viikon jatkoa kaikille lukijoille :)

4 kommenttia:

 1. Oot saanut omppupuista tosi hyvänmallisia!

  VastaaPoista
 2. Oothan ollu ahkerana! Kohta teillä nurmikko vihertää, on hieno patjarikkokin jo. Meillä vielä maat on jäässä, ei voi oikein mitään puuhailla vielä :(

  VastaaPoista
 3. Tiina: tack. Kahtena vuotena niitä vasta oon leikannut, mut toki ne on itsensä puutarhurin istuttamia ja niitä on leikattu varmasti ennen mua jo :) Eivät oo siis kauheen isoja. Emilie: kyl täälläkin vielä jäässä on, mut uskosin et jos tämmösiä aurinkoisia päiviä jatkuu, niin taatusti alkaa vihertää!

  VastaaPoista
 4. Voi leppistä. Onneksi osuit paikalle! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista