keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Tilannepäivitys

Elossa ollaan edelleen, kiirusta on vaan pukannut erinäisten asioiden takia. Niistä päälimäisenä nyt mielessä ja teon alla on kanila, joka nousee kovaa vauhtia pystyyn! Minä olen sahannut, isäntä suunnitellut ja ruuvannut. Yhteistyöllä se sujuu. Jos hommat menee putkeen, saadaan jo viikonloppuna eka asukas kanilaan! Toinen asukas kotiutunee viikon päästä ja hänellä pitäisi sitten olla poikaset masussa. Kiirettä siis pukkaa, että saadaan kaikki valmiiksi ennen kuin tyttöset kotiutuvat ja emolle hyvät oltavat poikimista varten. 

Tänään oli niin hieno päivä, että pakko oli ottaa harava ja oksasakset esiin. Aloittelin marjapensaiden leikkuuta, tosin en pitkälle ehtinyt kun piti jo lopettaa. Kasasin myös keräämiäni oksia viimevuotisen kesäkurpitsapenkin päälle. Aion tänäkin vuonna toteuttaa tätä lämpö/harjupenkki systeemiäni sillä erolla, että tänä kesänä saadaan omaa kompostia kurpitsoille! Jee! Kaikki oksat voi siis hyödyntää penkin pohjalla, ne antavat lämpöä ja maatuvat sinne pikkuhiljaa. Kätevää ja helppoa.

Haravoin muhjut pois myös pressun päältä. Minulla on siis se kokeilupressu tuolla pellolla, jonka tarkoitus on tappaa altaan kaikki rikkakasvit. Pari reikää oli pressuun tullut. Aion nostaa pressun ylös ja alkaa kattaa maata eloperäisellä katemateriaalilla. Taisinkin siitä jo höpistä aiemmin. Sitten pressu pääsee uudelleen paikalleen, jotta rikkakasvit eivät räjähdä kasvuun. Tämä kesä mennään vielä pressutellen ja maa saa muhia pikkuhiljaa sen alla ja madot tehdä työtään. Ajatuskin kateviljelystä saa meikäläisen ihan intoa piukkaan!

Huomenna on työpäivä, mutta aamupäivästä ehtii vielä kanilan kimppuun jos tuo työnjohtaja jaksaa myös tulla hommiin. Ilman isäntää ei kanila nousisi. Onneksi on isäntä <3

Mukavaa puoliviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tuo kohopenkki pitää perustaa minunkin. Kohta teillä on kaniini poikineen :)

    VastaaPoista
  2. Äitee: tuo on helppo tuo kohopenkki ku siihen voi kaikki "rohjot" puutarhasta vaan haravoida alle. Hyvää maatuvaa matskua. Ei tartte miettii et mihin nää lehdenjämät yms kippaa kun voi käyttää katteena 8)

    VastaaPoista