keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kevään pihapuuhia ja muuta jaarittelua

Eilen meinasi käydä vanhanaikaiset, kun puuhasin pihamaalla ilman hattua pitkän tovin auringossa. Pieni päänsärky alkoi jomottaa ohimoilla, mutta ajattelin vielä kärrätä pari kottikärryllistä tavaraa kasvimaalle... vielä tää yks... Sitten kun tulin sisälle, särki päätä jo kunnolla ja piti heti ottaa särkylääkettä ja juoda kylmää vettä. Heittäydyin olkkarin lattialle ja kylmä rätti otsalle ja silmien päälle. Onneksi lääke vei kivun, jäi vaan höntti olo päähän.

Raijasin taas kasvimaalle viimesykyisiä lehtiä tuolta "kasalta" ja jotain muuta röhnää mitä pihalta irtosi. Kaivellessani kasvimaalla totesin, että sieltä taitaa tupata nyt valkosipulia pintaan! Istutin muistaakseni useampiakin valkosipuleita, joista ei näkynyt merkkiäkään viime vuonna, mutta nyt näyttäisi siltä, että joku sieltä nousee. Jee! Bongailin pari yrtin alkua, tietenkään en muista mitä yrttejä ne ovat... Ehkä mäkimeiramia..? No, saavat nousta sieltä omaan tahtiin katteen alta. Muuta elämää ei juuri kasvimaalla vielä näkynytkään.

Tuli harjoitettua myös papanalannoitusta! Siivosin kanilan eilen ja otin papanat talteen ja viskoin pensaiden juurille ja kukkapenkkeihin. Katsotaan mitä tapahtuu. Tuskinpa kasvit pahaakaan tykkää. Pihamaalta saa jo heinää nyhdettyä kaneille ja ensimmäiset esikot kukkivat. (kuvia sitten myöhemmin jahka joutaa...) Tulppaanit tunkevat kovaa pintaan, ukonhatussa näkyi myös vihreää jo! Ihanaa! Kevät <3

Pitäisi varmaan kanttailla kukkapenkkejä, nurtsi tuppaa ahdistelemaan kukkapenkkejäni turhan aktiivisesti. Se on kuitenkin raskasta hommaa. En ajatellut ottaa paineita siitä. Mietin, että joko sitä voisi kasvimaalle katteen alle heittää perunat itämään? Miksei? Voisi laittaa harsoa päälle, jos tulee kylmiä öitä. Suojaahan tuo katekin. Sitä on mielestäni ihan komea kerros, vaikka aloitinkin vasta viime vuonna tämän kateviljelyn ja katteen keräämisen.

Saan tutun mökille rantaan ajautunutta kaislaa suursäkillisen todennäköisesti! Olin aivan intoa piukassa tästä tiedosta. Kukapa ei ilahtuisi suursäkillisestä kaislaa! Mahtavaa materiaalia kasvimaalle! Jee! Minulle ei kannata tuoda leikkokukkia, paremman vaikutuksen saa kuskaamalla vaikka säkin hevosenpaskaa pihamaalle. Siitä olen poikkeuksellinen nainen ;)

Käytiin tänään kirpparikierros. Saldona oli yksi tunika ja uusi t-paita, sekä pikkuruinen lyhty roikuksimaan olkkariin. Vaatteet maksoivat 3e yhteensä. Ei paha. Tulipahan täydennettyä Fimo-massavarastoja myöskin. Aina pari pakettia ostettava kun vastaan tulee! Pitäisikin taas tehdä nuo entiset riipukset valmiiksi ja liimata koukut. Sitten uutta putkeen!

Mosaiikki-ideakin on kypsymässä edelleen, tosin ei ole vielä juurikaan edennyt. Noo, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eiks jee?

Täällä odotellaan jo malttamattomana Mamman poikasia. Laskettu aika lähenee! Vielä ei mistään nää, että Mamma olisi tiineenä. Toivottavasti kaikki menisi hyvin tällä kertaa! Raportoin tilanteesta jahka jotain raportoitavaa on...

Huomenna töihin, sitten on TAAS viikonloppu :)

2 kommenttia:

  1. Yritin eilen jotta josko olis voinut jo ryhtyä lapiohommiin, jäässä oli maa vielä. No siellä ei ehkä enää. Komposti pöhisee ja linnuilla on komiat konsertit pihapuissa ja pöntöissä jo piipittää, oisko talitintillä poikaset.

    VastaaPoista
  2. Täällä jo sulaa. Kyl se koht sielläkin. Mullaki on nyt pönttö! Pitäs vaan ripustaa se ekana... :)

    VastaaPoista