sunnuntai 10. elokuuta 2014

Sielu puhdistuu!

Heippa ja hyvää elokuuta!

Kesä on edennyt hurjaa tahtia. Onneksi nyt hieman hellittää töiden osalta, joten ehtii ehkä hiukan jotain muutakin tekemään kuin olemaan töissä. Kesä on ollut tiukka, mutta onneksi siihen on mahtunut myös pieniä hippusia iloa. Olen siivoillut kaappeja ja koettanut laittaa turhia tavaroita pois ja täydentää vajaita astiastoja ynnä muita vastaavia ikuisuusprojekteja. Tulee hyvä mieli, kun saa kaapin kerrallaan siivottua ja heitettyä esim. vanhat ruoka-aineet keittiön kaapeista pois. Sielukin siinä puhdistuu ihan! Suosittelen koettamaan.

Piti ihan sitten ottaa kuva kun keittiö on siisti. Ja pöytäliina ja kaikkea! (meillähän kissataloudessa pöytäliina menestyy äärimmäisen huonosti, sillä se on aina täynnä kissankarvaa ja sen alta on kiva kissojen hyökkäillä toistensa kimppuun...) Ja keittiön tasot on jopa suhteellisen vapaana ryhtyä vaikkapa ruoanlaittoon. Helpottaa elämää.

Tadaa! Siisti keittiö. Voiko olla? Kyllä! Huomatkaa myös pöytäliina!

Siivous vielä kesken. Jotain karvapalloja eksynyt pöydällekin.

Minulla oli pieni lomanen ja se tuli vietettyä parhaassa tyttöseurassa Kuusamossa. Ihmeteltiin poroja, käytiin Rukan huipulla ja eräiltiin pieni Karhunkierros. Tekastiinpa karjalanpiirakoitakin, syötiin hyvin ja ulkoiltiin, pelailtiin, nukuttiin. Hyvä loma!

Emäntä Kuusamon korkeuksilla. Ilmeestä näkee että hiukan huimaa!

Karhunkierroksen maisemia.

Lankutusta...

Aamupalaa Pellonperäläisittäin.

Kanirintamalta myös kuulumisia. Olin jo asennoitunut laittamaan Sysin pataan, sillä siitä on tullut jotenkin todella ikävän luonteinen. Se on epäluuloinen ja hyökkii kättä kohti. No, mietittiin sitten pitkään ja hartaasti isännän kanssa ja päätettiin antaa sille vielä yksi mahdollisuus, josko luonne muuttuisi poikasten myötä. Laitettiin Sysi treffeille siis Metsänpojan kanssa, joten tiedossa olisi sitten poikue kuukauden päästä jos kaikki menee hyvin. Sinne ne lemmenpesäläiset jäivät samaan häkkiin. Ensin kyllä oli vähän hommat hakusessa kun Sysi yritti astua Metsänpoikaa, mutta kyllähän se sitten sujui oikeinkin loppujen lopuksi. Suhteellisen sopuisasti olivat vaikka ensin vähän jännitti että mitä tästä oikein tulee. Toivotaan, että toiset poikaset menevät jo helpommin kuin ensimmäiset. Ainakin paljon tuli opittua Mamman poikasista.

Pihan kuulumiset: kesäkurpitsat kukkivat, mutta eivät tunnu jaksavan kehittyä kurpitsoiksi asti. Tähän mennessä olen saanut yhden säälittävän kesäkurpitsan penkistä. Viime vuonna oltiin hukkua kesäkurppaan tähän aikaan. Kasvihuoneessakin osa tomaateista mustuu ennen kuin ehtii kypsyä. Raakileita on pihvitomaatissa ja kirsikkatomaatti kypsyttää hitaasti omiaan. Kurkun alkuja oli paljon, mutta osa kuivi, eli ei ole mitään hurjaa määrää sieltäkään tullut. Viiniköynnös näyttää lähteneen hyvin kasvuun kasvihuoneessa.

Kasvimaa on pahuuden vallassa, tänään ehdin vähän heilumaan siimaleikkurilla ja siimailin kasvimaan ympäriltäkin rikkapusikot pois. Nappasin pari punasipulia (en edes muistanut, että istutin punasipulia...) ja laitoin tämän päiväiseen ruokaan. Hyviä olivat, eivät kyllä kovin isoja vielä. Pottua on tullut otettua pari kertaa penkistä. On se ihan kivaa kun saa vähän sapuskaa omalta pihalta. Lähiruokaa!

Marjoja on tullut poimittua vähän, mutta kuitenkin. Pikkuhiljaa pakkanen täyttyy. Toiveissani olisi saada siirrettyä vattua (ja se viherherukka!) joko tänä syksynä tai sitten keväällä uuteen paikkaan ja raivattua tuo pusikko tuolta pellon vierestä. Olisi helpompi poimia vadelmia eikä tarvitsisi tietään raivata aina tuonne nokkospuskaan.

Nyt yöpalan kautta nukkumaan! Hyvää sunnuntaita kaikille :) 


3 kommenttia:

  1. Kaappien siivoaminen ja tarpeettomien tavaroiden poisheittäminen on jotenkin terapeuttista. Välillä on hyvä miettiä, mitä todella tarvitsee.

    VastaaPoista
  2. savea ja papuja: se on totta! Oon huomannut, että keittiön kaapeissa on aivan liian monta kulhoa ja astiaa, kun ei niitä kaikkia ehdi millään käyttää edes!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää keittiö! Eipä minullakaan kurpitsat eikä avomaan kurkut ehdi valmistumaan, kukkia kyllä piisaa. Kurptsankukkiakin voi grillata... Onnea kanitukseen :)

    VastaaPoista