maanantai 15. syyskuuta 2014

Arki on uusi luksus

Kun on kokenut elämässään synkkiä aikoja, masennusta ja ahdistusta, osaa kummasti arvostaa aivan tavallista arkea. Juuri sitä toisten mielestä ankeaa ja harmaata, tavallista arkea. Kun päivä menee juuri samalla kaavalla kuin aina ennenkin. Herään, syön aamupalan, ruokin otukset, menen töihin, kaupan kautta kotiin, ruoanlaitto, elukoiden hoito, nukkumaan. Vaan jos sen päivän on saanut viettää ilman ahdistusta, se päivä on kaikkea muuta kuin ankea ja harmaa. Se on luksusta.

Elämän ei tarvitse olla glamouria, ei hienoja uusia tavaroita, eikä kallista materiaa. Ei unelmaa ja pilvien yllä leijailua. Arki riittää. Tavallinen riittää. Ei, se ei pelkästään riitä - se on valtava kiitosaihe kun sen arjen saa elää ilman ahdistusta.

Tänään olen kiitollinen, tästä päivästä. Niistä ihmisistä jotka kohtasin, niistä ystävällisistä sanoista, jotka minulle sanottiin. Ne merkitsivät minulle paljon enemmän, kuin niiden lauseiden sanojat edes tiesivätkään. Älä siis koskaan jätä sanomatta jotakin hyvää, mitä ajattelit sanoa. Se voi kantaa jotakin lähimmäistä pitkän matkaa. Se voi antaa rohkeutta. Se voi valaa uskoa. Se voi tuoda hyvän mielen.

Jotakin sanatonta lämpöä, lähimmäisenrakkautta. Sellaista mitä ei välttämättä sanota ääneen, vaan osoitetaan katseessa, kosketuksessa. Sellaista koin tänään ja sellaista toivon, että voisin jakaa itsekin jollekin lähellä olevalle ihmiselle.

Sinä olet arvokas, sinä olet tärkeä, tässä ja nyt. <3

2 kommenttia: