lauantai 13. joulukuuta 2014

Betonitöihin voisi vaikka hurahtaa
Hellou!

Otin kuvia tänään sisältä jouluasetelmista. Järkkäilin vielä olohuonetta kivemmaksi ja siirtelin esineiden paikkaa. Isäntä laittoi uuden taulun seinään, josta kuva alempana. Taulun on maalannut Olavi Uusitalo ja sain sen lahjaksi ystävältäni. En tiedä mikä on taulun nimi enkä löytänyt siitä tietoa pikaisesti googlettamalla. Tykkään siitä kuitenkin kovasti! Taulu tuli isovanhemmilta saamani ryijyn tilalle olohuoneeseen telkkarin yläpuolelle. Ryijy menee toistaiseksi jemmaan ja mietitään sille paikkaa jostain muualta myöhemmin. Aika paljon muuttui olohuoneen ilme kun ryijy lähti ja taulu tuli tilalle. Jotenkin valoisampi tunnelma.


Yksi hyasintti pyrkii avautumaan.

Joulun asetelmia
Tuunauksen hengessä innostuin tänään korjaamaan pallokranssini, josta oli irtoillut joulupalloja. Harmikseni kuumaliima loppui, pitää hommata sitä pian lisää! Sain kuitenkin kranssin fiksattua. Tuunailin myös vanhan kukkakranssin, johon kiinnitin hopeisia joulupalloja. Uuden elämän sai sekin vanha koriste.  Tuollainen kierrätyshenkinen askartelu on mukavaa ja edullista.

Tässä se taulu :)
Taulu on aika iso, mutta sopii mielestäni hyvin tuohon kohtaan :)

Värkkälin tuossa jokin aika takaperin betonitöitä. Innostuin kun näin hienoja kuvia betonista tehdyistä ruukuista ja koristuksista. Pakkohan sitä oli sitten päästä itsekin testaamaan. Eniten tykkään tuosta pallon päälle tekemästäni kulhosta. Töihin jäi aika paljon ilmakuplia, mutta toisaalta nekin antavat ilmettä. Valoin betonia kakkuvuokiin ja suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Sivelin astiat ensin rypsiöljyllä, jotta työt irtoaisivat paremmin. Sitten isännän avustuksella tehtiin itse betoni, joka oli sellaista semimuovailtavaa (ei siis aivan löysääkään) ja laitettiin muotteihin. Ilmakuplia koitettiin kyllä kopistella kovasti pois. Kynttilän paikat painoin tyhjällä muovipullolla, jonka päälle laitoin painon, ettei pullo plopsahtaisi pois betonin kuivuessa. Osan valmiista töistä maalasin akryylimaaleilla. Hopeaa tai kultaista tietysti olisin halunnut, mutta ei ollut. Osaan suhuutin päälle vielä kiiltävää lakkaa. Työt voi myös jättää "rouheiksi" ja betonin värisiksi jos haluaa. Tai päällystää serveteillä tms.

Betonitöistä löytyy paljon neuvoja ja kuvia googlettamalla, siksi en laita tämän yksityiskohtaisempia ohjeita. Helppoa ja hauskaa tekemistä, eikä niin kovin kallistakaan. Ehkä hiukan sottaavaa, se on varmaan ainoa miinuspuoli. Kesällä kuitenkin voi betonitöitä tehdä pihamaalla. Töitä voi laittaa ulos puutarhaan tai pitää sisällä. Valaa voi vaikka harkkoja joilla reunustaa kukkapenkin. Raparperinlehdillä monet ovat tehneetkin linnuille kylpyaltaita. Kynttilän alusina ovat ainakin jykeviä, ei ole pelkoa kaatumisesta. Kivoja viemisiä tai lahjoja.  5 kommenttia: