lauantai 27. joulukuuta 2014

Kevättä kohti


Kyllähän se niin on, että tämä joutenolo alkaa jo syletyttämään tämmöistä aktiivista ihmistä kuin minä. Onneksi eilisen synttäripäivän (täytin 20v taas ;) pelasti naapurit, joitten kanssa läksittiin metsään laavulle makkaran paistoon ja siinä samalla sain vihdoin mahdollisuuden koettaa lumikenkiä, jotka sain lainaan ystävältäni. Nehän oli aivan älyttömän hyvät käppäillä tuolla metsässä! Niissä on etukärjessä piikit, jotta mäet pääsee hyvin ylös eivätkä olleet kamalan leveät niin kuin ajattelin. Hyvin miellyttävää oli niillä metsässä mennä, sauvoista sai myös tukea kävelyyn. Tykkäsin kovasti ja kävi kuntoilusta. Koko kroppa oli lämmin kun olin köpsinyt vajaan kilometrin verran niillä.Joulun ihme tapahtui ja lunta saatiin tännekin ja pakkasia. Jouluaattona meni kanien vesikipot jäähän toista kertaa (sitten syysloman!) Nyt on saanut aamuin illoin ottaa jääköntit pois kupeista ja lisätä lämpimän veden. Hanakasti kanit tulevat juomaan heti astioille. Hyvin ovat pärjäilleet tiloissaan, kovimmilla pakkasilla lisäsin olkea ja myös ruoan määrää. Lämmittävät toinen toisiaan kun nukkuvat läjissä! Piti ottaa kuvia kun kaikenlaisia jälkiä on pihamaa täynnä. Ainakin jänikset on kurvailleet pellolla ja tontilla, lintujen siipien jälkiä löytyy ja näinpä yksi yö ketunkin, joka linkutti parka kolmella jalalla ikkunan ohitse. Hauska seurata jälkiä ja miettiä mitä eläinten päässä on mahtanut liikkua. Välillä on pysähdytty tai kaivettu jotakin lumen alta, nassutettu maahan jäänyttä omenaa ja sitten taas loikittu täysillä koko pihan poikki. 


Joulupäivän reissu tehtiin isännän vanhempien luokse ja nämä kuvat on sieltä. Upea auringonpaiste oli joulupäivänä, oikein häikäisevän kirkas. Koetin imeä sitä valoa itseeni ja tietysti oli heti otettava kuvia. Ihanasti oli lumi koristellut puiden oksat ja jääkiteet ulkorakennusten ikkunat. Kyllä se kunnon talvi vaan on jotakin <3 


Aiemmin päätin, etten ruoki tänä vuonna lintuja siemenillä lainkaan. No, kun tuli pakkaset ja tintit löysivät tiensä talipalloille, kaivoin minäkin ruokinta-automaatin esille ja täytin siemenillä. Katsotaan nyt löytääkö kukaan enää tässä vaiheessa tuota automaattia. Fasaanitkin on käyneet harvakseltaan, sellaisiin määriin ei ole päästy kuin viime vuonna. Vähän kaipailen niitä! Orava on käynyt pari kertaa siemenillä.

Toimintaa kaipaan jo ja jouluruoatkin pursuavat korvista. Ei sitä kovin montaa päivää jaksa samaa syödä eikä ruoansulatus oikein tykkää tämmöisistä syömäjäisistä. Tänään pitäisi siivoilla kanilassa taas perusteellisemmin. Toivottavasti tämä orastava kurkkukipukin häipyisi eikä äityisi flunssaksi.

Anyways, kevättä kohti mennään!! Nautitaan valosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti