tiistai 30. joulukuuta 2014

Lumikenkien ulkoilutusta

Jotkut ovat löytäneet ruokintapaikan.

Pakkaspäivän maisema keittiön ikkunasta.

Haamukissa leijuu kuusten yllä taivaalla ;)
Kävin äsken tassuttelemassa pellolla lumikengillä. Ei ne ihan toimineet kun keli on nyt nollassa, lunta pakkautui pohjiin kiinni. Jatkoin sitten ilman lumikenkiä ja kävin vaan perinteisesti pienellä sauvakävelylenkillä. Lämmin tuli ja hyvää teki, vaikken kovin pitkää lenkkiä tehnytkään. Työntelin vähän märkiä lumi ovenpielestä pois. Jos illalla sataa jo vettä, niin ei ole sitten kaikki loska ovesta sisälle tulossa.

Ostin eilen pähkinöitä oravalle, kun se käy tuossa fasaanien ruokintapaikalla aina syömässä. Jospa se löytäisi nuo pähkinät. Mitään suurta ryntäystä ei ole tien puolen ruokintapaikalle tullut lintujen suhteen, mutta muutamia tinttejä siellä on piipahtanut. Maassa on myös jälkiä, ehkä fasaanit on käyneet silloin kun en ole ollut ikkunassa.

Meinaan laittaa kohta juureksia uuniin. Nyt kaipaa jotain kasvista jouluähkyjen päälle. Olen myös mietiskellyt tässä, että miten tuosta suklaa-addiktiosta pääsee eroon? Ostin eilen kyllä hedelmiä ja rahkaa kevyempään välipalaan.

Komposti on täynnä ja jäässä. En kyllä haluaisi tunkea biojätettä roskikseenkaan :< Pitääköhän keksiä joku väliaikaiskomposti... Olen laittanut kanilasta tulevaa tavaraa kompostiin ja nyt kun se jäätyi, tuli se tietysti täyteenkin. Höh.

Eilen siivosin jo suurimman osan joulukoristeista pois. Joulukylä muuttui talvikyläksi ja kuusi vielä nököttää olkkarin nurkassa. Mietin että jos sen nakkaisi vesiämpärissä kellariin, mahtaisiko se kasvattaa juuret, hih! Olisipa hienoa jos saisi noin ison pihdan istutettua pihaan. Kuusi ei ole juurikaan varissut. Vielä jäi muutama koriste paikoilleen. Isännän kanssa siivottiin yhteistuumin pirtti ja sain heittää peitonkin pakkaseen tuulettumaan. Onko ihanampaa tunnetta kuin käpertyä puhtaiden lakanoiden väliin nukkumaan? Tuli taas olo, että nyt voi hengittää. (ei pelkästään sen takia, että pölypallerot lähtivät, vaan jotenkin väljempää kun ei ole niin paljon joulutavaraakaan)

Olen sopinut ystävien tapaamisia lähipäiville, jotta en homehdu tyystin tänne kotosalle. Mukavaa on se.

3 kommenttia:

 1. Kyllä ne suklaat unohtuu, kun ne loppuvat. Mulla on kyllä vielä muutama rasia, saa nähä vieläkö uppoo, kunhan aukasen.
  Kylläpä tuollanen yhteistuumin siivoaminen kuullostaa kivalta. Oikein hyvää uutta vuotta ja menestystä eläinten kanssakin!

  VastaaPoista
 2. Heh, mutta kun niitä suklaita on vielä niin paljon... ;) Yhteistuumin siivoaminen oli kivaa, tuli nopeasti siistiä! Kiitos ja iloista vuotta 2015 sinne Emilie!

  VastaaPoista
 3. Tiedän niiiin tunteen siitä, kun saa käpertyä puhtaiden lakanoiden väliin! Tulee aina sellainen oikein "tahtoo jo nukkumaan"-fiilis kun tietää pääsevänsä puhtoisten, tuoksuvien lakanoiden väliin :)

  Meillä ei ole ikinä talvella käynyt lintuja syömässä, vaikka useana syksynä yritin alkaa niitä houkuttelemaan erilaisilla herkuilla paikalle. Mahtaneeko olla jollain kylällä vielä paremmat pöperöt.. Noh, on mulla onneksi rakkaat kanat joita syöttää :) ♥

  VastaaPoista