tiistai 6. tammikuuta 2015

Muistelot

Maisemia lenkkipolun varrelta.


Kummasti ne ajatukset siirtyi tässä yhtenä päivänä kevääseen ja kesään. Pari muistutusta itselle ensi kesälle:

- enemmän marjoja pakkaseen että riittää seuraavaan satokauteen saakka
- porkkanaa kaneille ja muutakin mutustettavaa kanittimille
- vihreätä kesäkurpitsaa (keltaiset eivät onnistuneet) 

Muistatteko sen pressun, jonka lätkäisin tuonne pellolle silloin kun muutimme tähän? Villi ajatushan oli, että jos pressun avulla voisi tappaa rikkaruohot ja sitä mukaa tuunata peltoa pikkuhiljaa pala palalta. No, ajatuksena varmaan mainio, toteutuspuoli ei välttämättä niinkään. Viime kesänä pressuun tuli pari reikää, eli se ei kestä sääolosuhteiden vaihtelua ehjänä kovin montaa vuotta. (ihmeen kauan on kyllä kestänytkin!) Kesällä reijästä alkoi kasvaa nokkosta. Tulevana kesänä meinaan ottaa pressun veks ja siirtää kasvimaani sille paikalle. Entinen kasvimaa aka komposti aka rytöpesä, eli se neliön mallinen pala pellon laidalla, jossa tällä hetkellä on runsaasti orgaanista ainesta maatumassa, pyhitetään kurpitsoille. Sain älynväläyksen, että eikös se paikka olisikin täydellinen kurpitsapenkki. Kurpitsathan tykkää kompostista.

Peruna onnistui kateviljelyssä hyvin ja oli helppoa. Pari riviä voisi laittaa tulevana kesänäkin. Mansikkaa olisi tietysti hienoa saada enemmänkin. Ehkä löydän tänä vuonna balanssin pihahommien ja työn yhteen sovittamisessa. Ei liikaa ressiä siitä mitä jää tekemättä, vaan enemmän iloa siitä mitä voi tehdä. Enemmän oleilua ja pihamaalla nauttimista.

Katselin tuossa vanhempia postauksia muuton jälkeen. Hurjalta tuntuu ajatella, että tuo pellon pusikko jatkui tonttiin saakka. Hurjalta siis siksi, että meillä on nyt kuitenkin puoli peltoa nurmikolla (joka syntyi yksinkertaisesti ajamalla) ja hedelmätarhan takana rivi suht kivan kokoisia luumupuita. Ollaanhan sitä paljon saatu aikaan. Ensi vuonna toivottavasti kaneille hyvä juoksutarha! Taisin jo mainitakin, että haluaisin istuttaa muutaman havupuun pihalle. Tammen keskelle peltoa! Haaveita haaveita!

Kivaa loppiaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti