keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Hyötyeläintarha? Outoja valoilmiöitä havaittavissa.

"Miten niin en saa silakkaa, pekonia, hiiripasteijaa, kanaa ja jälkiruoaksi särkikohokasta juustokuorrutuksella?"

Tulipa osuva rintamerkki öljytilauksen yhteydessä :D

Tilasin kissoille Nutrolinilta tällaista Kissa- öljyä kun niiden entinen lohiöljy oli lopussa. Meinaan koettaa saako turkit uutta kiiltoa tästä. Kiva, että kissoille on kehitetty omansa. Tuolla nettisivuilla lukee, että tämä on pennuille ja alle 7v. Sitten on Seniori- öljyä erikseen. Kääk, onko meilläkin jo yksi seniori? Neko täyttää kesällä 8v. Onpa aika mennyt nopeasti!

Tein pari lumipuuta  materiaalina keramiikka (runko) ja rautalanka + helmet. (myynnissäkin)

Outo valoilmiö pihamaalla. Aurinko pilkottelee pilven läpi. Upea fiilis tuosta valosta kyllä tulee. Jotenkin niin paljon energisempi! Huvittaa tehdäkin jotain. On jopa inspiraatiota. Mukavaa. Valolla on vahva vaikutus mielialaan ja oloon. 

Oltiin isännän kanssa treffeillä takapihalla. :)

Maanantaina lähti 2 kania uuteen kotiin. Enää yksi kakara pomppii Sysin kanssa samassa häkissä ja hänetkin on varattu. Byhyy! Niin vähän kaneja enää! Meille siis ainakin toistaiseksi lemmikeiksi jää Mamma ja Sylvi, Sysi ja Metsis. Toisaalta mietin onko järkeä siinä, että meillä on nyt ei-lullutettuja ei-niin-kesyjä lemmikkikaneja tuonkin verran. Mieluummin yksi sylilullu joka asustelisi sisällä? Voisko kanit vaikka munia? Pääsiäispuput? Kuitenkin kun toiveena oli, että olisi jonkin sorttisia hyötyeläimiä taloudessa. Nyt meidän eläinmäärä on lisääntynyt, mutta hyöty vähentynyt. (ei sen niin pitänyt mennä!) Voi kun olisi saatu ottaa niitä kanoja! Omasta kanalasta kananmunia, olisipa hienoa! Kissatkin olisivat siitä hyötyneet. Toisaalta nyt kun kaneja on ollut enemmän, jäljellä jääneiden hoito ei vaadi niin paljon panostusta kuin isomman määrän ja poikasten kanssa. (tietysti kuitenkin hyvää hoitoa saavat meillä) Osa niistä osaa tehdä vessaan tarpeensa, joten häkkejä ei tarvitse siivota jatkuvasti läpikotaisin, riittää kun vessalaatikot ja nurkat tyhjentää parin pvän välein.

Olipa muuten tosi kiva immeinen, joka kävi kaksi kania hakemassa. Hän toi tullessaan meille 7 paalia heinää ja 2 säkkiä kauraa! Eipähän tarvitse kanien ruokahankintoja toviin miettiä! Ihanaa kun on ihmisiä, jotka auttaa ja "vaihdannaistalous" toimii. Pitää vain osata avata suunsa oikeassa kohtaa. 

Olen kuitenkin miettinyt tätä eläintarhaa niinkin, että vaikka on kivaa kun on eläimiä, niin vaadin myös itseltäni tiettyä tasoa eläinten hoidossa. Eli mikä tahansa ruoka ei käy eläimille jne. Haluan, että niillä on meillä hyvät oltavat. Tietysti myös on todella vaikea lähteä mihinkään reissuun, kun ei ole elukoille hoitajaa. (sitten vielä jos joku hoitajaksi tarjoutuukin niin peruu äkkiä kun kuulee, että meillä on käärme...) Siksi olen ollut sillä linjalla, että lisää lemmikkejä ei hommata vaan koetetaan hoitaa paremmin entiset. Nyt meillä kuiteskin on myös 4 kania. Pitää pohtia tätä elämänmenoa taas kerran oikein ajan kanssa. 


Olen vitkutellut vastuutani lojumalla netissä. Isäntä asentaa vessaan lattialistoja ja taisi olla isompi urakka kuin luulikaan. Minun pitäisi tarttua imurin varteen, mutta josko vielä yhden sähköpostin ensin kirjoittaisi... Eh!

Mukavaa viikon jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti