perjantai 20. helmikuuta 2015

Kevään merkkejä

Kevät on tullut ja pistokkaat löytäneet tiensä ikkunalle.

Löytöjä löytöjä...

Kattokaa miten vähän kaneja! (no okei, ei tässä oo kaikki)

Nuhru, harvinainen peitonaluskuoriainen.

Eilen lähti kolme kania uuteen kotiin. Käytiin vähän ajelemassa isännän kanssa ja vietiin kaneja lähemmäs hakijaa. Vähän haikealta tuntui kun puppanat lähti, vaikka jäihän niitä vielä meille kotiinkin. Samalla reissulla kierrettiin vieraan paikkakunnan kirppikset ja sieltähän napsahti Helena Tynellin lankkupullo keltaisena ja arvatkaapa hinta? 3 €. Joku ei tiennyt, että kyse on arvokkaammasta lasista. Hinta vaihtelee nettikaupoissa ehkä 35 € - 80 €. Tuo on isompi kuin aiempi lankkupulloni, jonka sen ostin myös kirpputorilta runsaaseen 2 €:n hintaan. Tuuria tuuria. Olin tosi tyytyväinen löytööni! Kirppikseltä mukaan tarttui myös helmiä askarteluun. Oli jotenkin tosi virkistävää käydä välillä sellaisilla kirpputoreilla, joilla ei ole ikinä käynyt. Näissä kotikulmien kirppareissa kun tuppaa kuitenkin monta pöytää olemaan, joissa tavara vaan ei vaihdu. Ne skippaa jo automaattisesti kun menee kirpparille.

Käytiin myös syömässä vähän paremmin reissun päällä. Mentiin sitten Martinaan. Otin Vegeburgerin ja se oli erittäin positiivinen kokemus. Burgerin sisällä oli porkkanarösti, pestoa ja rucolaa, punajuurta, vuohenjuustoa ja punasipulia. Maistui! Kiva päivä kaikenkaikkiaan :)

Nyt loikottaa vettä taivaalta. Tätä menoa lumet on kyllä pian historiaa! Siivosin kanilassa ja taputtelin jäljelle jääneitä kaneja (yksi niistä on varattu jahka kyyti järjestyy) ja olin tietysti iloinen siitä, että siivous on helpompaa. Askartelin yhden heinähäkin ja järjestelin vähän ulkorakennuksessa muutenkin. Soitin luurin kautta musiikkia kun halusin kuunnella jotain työn lomassa. Kaneille se oli outoa. Poikaset höristeli korviaan, nousivat takajaloille ja olivat ehkä vähän peloissaankin äänistä. Sysi mupelsi  heinää tyytyväisenä, alan olla vakuuttuneempi sen kuuroudesta. Toisaalta Mamma ja Sylvikään eivät sen kummemmin reagoineet, mussuttivatpahan vaan ruokiaan. Hyvä fiilis tuli kun sai taas puhtaat kuivikkeet kaneille alle. Pian joutuu taas metsästämään heinää kaniloille. Miten onkin vaikeaa löytää pienpaaleissa heinää?!

Pöyhin kompostiakin tuossa. Se on aika täynnä, mutta käy. Höyry nousi taas. Olen laittanut kanien tuotosta joukkoon, se edistää käymistä. Nyt on niin lauhaa että se pöhisee. Pakkasilla tietysti lakkaa käymästä. Kuitenkin tänäkin talvena ollaan kompostoitu läpi vuoden ongelmitta. Olen siitä hitokseen tyytyväinen. Ei ole tarvinnut roskiin heittää mitään orgaanista jätettä.

Noh, ostin minäkin muutaman siemenpussin vaikkei pitänyt. Mangoldia piti saada kun satuin näkemään pussin, niin otin. Joku papupussi ja hernepussikin tarttui mukaan. Ja tietysti niitä kesäkurpitsan siemeniä! Jospa tänä vuonna onnistuisi paremmin... En kyllä siltikään aio esikasvattaa muuta kuin kesäkurpat ehkä. Kissojen kanssa tämä taimikasvatus on niin ihanata ihanata kun ne tuppaa tonkimaan kaikki mullat ylösalaisin.

Vahva kevään merkki sekin, että ikkunalle ilmestyivät taas tutut pistokaspullot. Napsin riehaantuneesta posliinikukasta taas alkuja ja toiseen pulloon laitoin murattia. Nappasin viime syksynä muratin sisälle ja se on nököttäny hämärässä nurkassa lehtiä varistaen. Eilen toimerruin ottamaan sen esiin ja kastelin oikein kunnolla ja napsin kaikki kuivat pois ja leikkasin lehtiä. Vein sen ikkunan eteen makkariin, jos saisi enempi valoa ja alkaisi kasvaa. Ja jos pistokkaat juurtuu niin saa omasta takaa murattia kesäkukkaistutuksiin. :) 

Ainiin! Eilen tein poikkeuksen reissun päällä kahvilakkooni. Nooo, ehkä se ajatus kahvista oli hekumallisempi kuin toteutus, mutta niinpä vaan tuli virtaa kahvista sen verran, että kotona sain siivottua vaatekaapit läpikotaisin ja yksi pussi meni roskikseen, muutamista pooloista tuli rättejä ja yksi säkki kierrätykseen menossa. Kaappeihin tuli tilaa ja meitsille hyvä mieli. Pari takkiakin on lähdössä kiertoon jahka ensin pesukoneen kautta käyvät. Siivosin samassa kahviflowssa oman työhuoneeni. Nyt kun vielä sais muutamat taulut seinille, niin sitten rupeis jo olemaan pirttikin kivassa kunnossa!

Kivaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä! Ei ole täällä pitkään aikaan kohdalle sattunut. Komeroiden suursiivous on ihan paikallaan silloin tällöin.

    VastaaPoista
  2. ^ Välillä lykästää kirpussa. Tulin justiin vintistä. Järjestelin tavaroita siellä. Ei lopu hommat kesken!

    VastaaPoista