lauantai 28. helmikuuta 2015

Raivaamisen suomaa nautintoa

Mie oon vähän pannu haisemaan! Oon ravainnut pirttiä oikein olan takaa. Ehkä se on tää kevät kun intouttaa käymään läpi kaappeja ja hankkiutumaan turhasta tavarasta eroon. Oottakaahan vaan ku piäsen vielä vinttiin touhuumaan...

Vaatekaapit tosiaan kävin läpi (isännän kaappeihin en kajonnu, saa kattoo ne ite!) ja totesin, että suurin osa meikäläisen vaatteista alkaa olla niitä "rönttävaatteita". Kaikkia rempan aikana maaliin tuhriintuneita t-paitoja tai housuja. Parhaat päivänsä nähneitä takkejakin löytyy komeroista vaikka millä mitalla. Totesin, että ei sitä kyllä määräänsä enempää niitä rönttävaatteitakaan tarvitse ja niinpä läks roskikseen huonot. Sain yhden tutun kautta 3 pussia vaatteita (niissä oli ihan hyvää vaatetavaraa, sellaista jonka itsekin tohtisin kirppikseltä vaikka ostaa, pari ihan hienoa kolttuakin, jotka on aikanaan olleet käytössä mutta ei sitä samaa mekkoa halua kaikkiin juhliin laittaa! Ja oli toppatakkia ja yhdet toppakengätkin) lähtemään Venäjälle orpokotiin. Mikäs sen parempaa kuin että saa vaatteet vieläpä hyvään tarkoitukseen menemään.

Mietin myös meidän kirjahyllyn funktiota olohuoneessa. Miksi se on siinä? Minulla on paljon ihania kirjoja ja onpa noita isännälläkin, mutta mitkä niistä todella on niitä jotka haluan säilyttää ja joita aion lukea? Ei kun käymään kirjat läpi ja poistoon lähti yksi iso laatikollinen. Yhdet oppikirjat sain myytyä tutulle, joten ei ihan ilmatteeksi kaikki lähteneet. Koska meidän olohuoneen kirjahyllyn kirjoja ei oikeasti juuri koskaan olohuoneessa lueta, siirrettiin vintistä makkariin pienempi kirjahylly ja siirsin kirjat sinne. Tänään pitäisi lähteä kirjahylly uuteen kotiin tien toiselle puolelle. Kätevää! Hurjan tilavalta näyttää nyt olohuone kun saatiin tuo pikkusohva seinän viereen, eikä kirjahylly ole enää ahdistamassa siinä. Jee tilaa!

Laittelin kaappeihin muutakin pikkusälää mitä siellä täällä on ollut esillä. Pitää vielä miettiä inventaariota tuikkualustojen suhteen. Ne on tuolla kirjahyllyn baarikaapissa jemmassa (hyvä paikka säilyttää!) maljakoiden kanssa ja vähän turhan paljon on niitäkin kertynyt.

Nyt vielä meinasin hankkiutua eroon parista nojatuolista, jotka lähinnä kissoilla on ollut käytössä yläkerrassa ja vievät aika paljon tilaa. Kissoilla kuitenkin on alakerran sohvat ja omat tasonsa ja paikkansa, sekä yläkerran työhuoneen sohva nukkumista varten, kyllä siinä on riittävästi paikkoja niille. Saan vähän lisätilaa työhuoneeseen!

Jotenkin ihan tavattoman hyvä ja puhdistunut fiilis tulee, kun saa tavaraa laittaa kiertoon ja tulee tilaa. Välillä sitä hamstraa jotain kaunista ympärilleen ja välillä taas tunkee kaikki kaappeihin tai hankkiutuu eroon ja tekee tilaa. Pysyy balanssi tässäkin asiassa.

Parit verhotkin vaihdoin päittäin. Sain värikkäämmät keittiöön ja neutraalimmat tähän tietokonehuoneeseen. Pitää käydä verholaatikkokin läpi ja katsoa onko siellä jotain kiertoon laitettavaa. :)

Iloista viikonloppua! 

6 kommenttia:

 1. Samanlaista inventaariota tarttis täälläkin harrastaa. Se on kyllä hassua, miten siitä tavaran pois pistämisestä tulee hyvä fiilis!

  VastaaPoista
 2. Ittekkin oon tässä raivannu ja voin vakuuttaa, että kyllä, mukavaa puuhaahan se on! Noo, minä tosin oon raivannu mettää pois tulevan pellon kohdalta... ;)

  VastaaPoista
 3. Raivaus on virkistävää, ja raivauksen jälkeinen tilantuntu se vasta iloa tuokin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sit voi hamstrata lisää kamaa :D (no ei vais)

   Poista