perjantai 20. helmikuuta 2015

Taivaallinen jämäsafka

Nyt tapahtu kuulkaa niin, että tein vahingossa niin hyvää ruokaa, että pakkohan se oli heti tulla jakamaan kanssanne! Kaiken lisäksi tämä sapuska syntyi täysin jämistä. Kuvia ei ole, koska se meni parempiin suihin alle aikayksikön!

Tein näin, tee sinäkin:

- jämä valkokaalia
- yksi punajuuri (ei haittaa vaikka olis vähäsen pehmennyt, niin kuin mulla sattui olemaan...)
- yksi peruna
- fetaa kuutioina
- öljyä (itse käytin seesamöljyä mutta joku muukin käy)
- valkosipulin kynsiä (ehkä 5 kpl)
- sormisuolaa
- punaista pestoa (halutessa, voisi ehkä jättää poiskin. Punainen oli sen verran mietoa, ettei tuonut mainittavaa makuelämystä tähän sapuskaan)

Pese ja kuori punajuuri. Viiluta ohuehkoiksi lätyiksi. Tee sama perunalle. Pilko kaali ohuehkoiksi suikaleiksi sekin. Asettele vapaasti ja ilmavasti pellille. Roiskuta päälle hiukan öljyä, rapistele sormisuolaa maun mukaan. Kuori valkosibbet ja nakkele päälle. Laita hitunen pestoa sinne tänne. Murustele fetaa päälle. Heivaa koko komeus uuniin vajaa 200 astetta ja ehkä puolisen tuntia max. Sekoita kypsennyksen välissä. Jos palat on kovin ohuita, niin varo etteivät pääse kärventymään.

Niin taivaallista tuli tuosta kasvisherkusta, että naamariin hujasti ihan koko satsi. Ja mikä parasta, eipä jääneet jo ei-niin-freesit juureksetkaan syömättä :) Uskoisin, että tämä sama ohje toimii millä tahansa muillakin juureksilla. Hyvin voisi heittää joukkoon porkkanaa tai lanttua vaikka. Ehkä homejuusto fetan tilalla toimisi myös? Nälkä lähti.

Kokeile ite!

2 kommenttia:

  1. Mulla on just noita jääkaapissa, ei kun paistamaan :)

    VastaaPoista
  2. Kokeileppa. On hyvee!!! Jämistä safkaa ja maistuvaa vieläpä!

    VastaaPoista