tiistai 10. maaliskuuta 2015

Haravanvarteen!

Tunkee punkee ylös jo!
Nimismies ottaa rennosti auringonläikässä.
Aloitin eilen pihahommat! Jee! Auringonpaiste ajoi vielä työpäivän päätteeksi pihamaalle ja lähdin sitten haravan varteen. Pikkuisen jo saksilla nipsin vuorimännystä kuivia oksia pois, vaikkakin säästän omenapuiden ja muidenkin pensaiden leikkuut puutarhan kevättyöt- kurssiin (sikälimikäli se toteutuu!) joka pidetään meidän pihalla ensi kuussa! Jännää! Ennen en ole moista kurssia pitänytkään.

Kuitenkin, ehdin ihan hyvän pätkän haravoimaan tuolta pihlajien alta ja revin mansikkalaatikoiden luota kuivaa heinää pois, samalla löysin koko talven siellä piilossa olleen kuokan! Joku hajamielinen puutarhuri vissiin ollut asialla... Kannoin maa-artisokkien varret pois kasvimaalta. Vielä on minulla ratkaisematta se, istutanko tuonne pressun paikalle vattua siistiin riviin vai siirränkö siihen kasvimaani. Nämä nyt taitavat olla vahvimmat ehdotukset tällä hetkellä. Pressu alkaa olla parhaat päivänsä nähnyt ja joutaa keriä veks pellolta. Toivon että sen alla on x-määrä vähemmän rikkaruohoa kuin pellolla muuten vaan. Tietysti sitä aina tulee ja tuulen mukana siemeniä jne... Ei siitä eroon pääse!

Tänään jatkoin vähän haravointia pihamaalla, tosin tuuli oli sitä luokkaa että tyydyin vain vähän siistimään perennan varsia ja haravoin fasaanien ruokintapaikalta auringonkukan kuoret veks. Oksia keräilin myös hiukan. Aina se eteenpäin on!

Jännä miten keväällä tuntuu, että pihalla kaikki on mahdollista, loppukesällä taas se olo, että kaikki rehottaa niin, ettei mikään ole mahdollista ;) Ehkä pitäisikin panostaa niin, että keväällä kun intoa on, tekee uutta ja rakentaa, loppukesällä panostaa nauttimiseen ja ylläpitoon. Vaikkakin niin vannoin, että tästälähin istutan syksyllä kaikki puut ja pensaat, ettei vettä tarvitse kantaa koko kesää selkä vääränä. Syksyllä se into tehdä vaan lopahtaa sateisiin tms.

Nyt loikottaa vettä taivaalta. Meinaan mennä kalakeitolle. Iltapäivällä menen työhaastatteluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti