maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kevään ekat. Kahvit, pelakuut, kiipustajat!

Ensimmäinen pelakuu ponnisti ylös!

Jo kiipustaa! Köynnöshortensia ja kummallinen sieniruusu.
En jaksa kaivaa istutinko viime kesänä tuon köynnöshortensian vaiko jo sitä edellisenä. Aika menee ihan uskomattoman nopeaan! Tuntuu, että vastahan me tähän taloon muutettiin, mutta kun tarkemmin asiaa pohtii, tajuaa että mehän asutaan tässä jo kolmatta vuotta. Niin se vaan menee. Löytäisin varmaan tekstejä selaamalla istutusajankohdan, ehkä olen johonkin puutarhavihkoonkin sen laittanut, mutta nyt ei jaksa muistaa. Kuitenkin, yllätyin kun hortensia oli venyttänyt yhtä lonkeroa jo puuta pitkin ja lehdenalkuakin oli jo! Sehän kasvaa! Eikä juro pelkästään. Toivon että siitä tulee huisin iso ja näyttävä köynnös. En tosin tiedä millä korvaamme tuon puutolpan sitten kun se lahoaa. Se on sitten sen ajan murhe.

Tolpan runkoon oli kasvanut joku outo korvasienimäinen sieni. Oletan että se on ehkä sieni. Näytti hauskalta ruusulta! 

No ne pihakahvit!

Tänään se tapahtui! 9.3.2015. Meidän pihakahveet ulkosalla! Oltiinkin tänä vuonna kyllä ajoissa, viime vuonna näyttäisi, että ekat pihakahveet juotiin huhtikuun 16. päivä. Tästä kurkkaamaan viime vuoden aatoksia tähän aikaan :) Kovasti jo pihahommissa olen näkynyt olevan viime vuoden huhtikuussa. Toivottavasti tänä vuonna sama juttu!

Tällaisella kattauksella tänä vuonna.

Meidän lumet on tässä. Kuvaajakin näkyy...

Ihan hyvin voisi jo haravoida pihamaalla. Tietysti märkää on. Jos tässä säätä piisaa, niin taatusti ryykään pihalle. Jos olisi toimelias niin tänäänkin vielä saisi jotain aikaan. Oksia kertyy tästä pihasta tuhottoman paljon. Tänä keväänä tosin tarkoitus olisi kaataa jokunen puu, joten sitten oksia on vieläkin enemmän. Ongelmana on peräkärryttömyys eikä ole autossa edes peräkoukkua, jotta saisi oksia rahdattua muualle. Kasat näyttää epäesteettisiltä minun silmään.

Tulppaanit tuppaa jo ylös! Apuva!

Poikettiin kasvihuoneessa ja avattiin vähän luukkuja, että tuulettuu. Lämmintä oli! Jostain pitäisi saada laattoja sinne lattialle, jotta saisi nurmikon kasvun tyrehdytettyä. Muovia alle tietysti. Monta projektia odottaa tekijää. Tuollaista voisi tietysti jo hyvinkin puuhailla. Tarvitsisin muutenkin kiviä ja hiekkaa. Aika moneenkin projektiin. Hih! Toivon, että tänä vuonna osaan olla ottamatta ressiä pihasta ja nauttia enemmän. Tehdä voimien mukaan juttuja. Se on tavoitteena!

Aurinkoa päiväänne!

2 kommenttia:

  1. Teillä näyttää jo melkein kesältä. Ihanat pihakahveet.

    VastaaPoista
  2. Joo. Kovin on lumetonta täällä! Ihana auringonpaiste oli eilen. Tänään taas harmaata, mutta meinasin silti mennä jatkamaan vähän haravointeja :)

    VastaaPoista