torstai 12. maaliskuuta 2015

MunaEggsPress

Siinä niitä Friidoja nyt on. Neljä meni jo kattilaan...

...kohta porisee...
Pakko vinkata tämmöisestä hienosta palvelusta kuin Munataksista! Olen tässä jo muutaman kuukauden ajan hakenut kananmunat MunaEggsPressistä, joka kerran kuussa kurvaa minunkin kotikaupunkiini. Munataksista voi ostaa Vaahteramäki Farmingin Friida- kananmunia, jotka ovat ulkokananmunia. Eli kanat saavat ulkoilla vapaasti halutessaan vuoden ympäri, jokaisena päivänä. Ne saavat myös kuopsutella pehkuja, munia pesiin ja kykkiä orrella näin halutessaan. (nettisivuilta löydät lisätietoa Vaahteramäki Farmingista ja Friidoista, sekä myös possuloista!) Munataksista saa myös luomumunia, sekä ruisleipäsiä ja hunajaa. Toistaiseksi olen pysytellyt vain munissa.


Kuulin Munataksista yhdeltä tuttavalta, joka vinkkasi eettisemmin tuotetuista munista. Kiinnostuin asiasta ja niinpä tilasin ensimmäiset Friidani. Meillä syödään kananmunia keitettyinä ja munakasta, välillä leivotaan tai paistetaan munia pannulla. Myös kissat syövät viikottain keltuaisia, joten kananmunia kuluu. Paikallisessa kaupassa myydään kyllä luomumunia, mutta kenno on niin pieni kulutukseen nähden ja kukkarolle käyvä, että harvemmin raaskin niitä ostaa. Kennollinen Friidoja hujahtaa loppujen lopuksi todella nopeasti, joten tällä kertaa otin suosiolla kaksi kennoa. Yhden kennon hinta on 7 €, joten se ei kamalasti kukkaroakaan rasita. Pakko myös kehaista, että Friidat on myös todella maistuvia kananmunia. Olen tykännyt konseptista ja mausta, palvelu on ollut hyväntuulista ja ystävällistä.

Kananmunien tilaus toimii toistaiseksi vain Facebookissa ja on ehkä semisti haastava, mutta systeemi on ilmeisesti muuttumassa helpommaksi. Itse olen pärjäillyt tämänkin tilaustavan kanssa ihan hyvin ja toivon, että Satakunnan reittiä ajettaisiin jatkossakin ja asiakkaita löytyisi tältäkin reitiltä :)

Tutustuppa jos kiinnostuit!

https://www.facebook.com/VaahteramakiFarming?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/827477007270617/?fref=ts

4 kommenttia: