torstai 5. maaliskuuta 2015

Siemeniä nakkasi multiin hän

Meinasin runoilla jotain jänskää. Tai oikeestaan mun piti valittaa sellasista tylsistä asioista kuin paperijuttujen hoitamisesta, joista on rahat kiinni ja ärsyttävästä asiakaspalvelusta ynnä muusta, mutta en nyt jaksa avautua sittenkään. Toivon, että tällä kertaa hakemukset menee perille eikä katoa postissa kuten viimeksi... Sitäkään en nyt jaksa ihan täysin uskoa. Ärsyttää asiat jotka roikkuu, jotka on kiinni muista ihmisistä ja niitä ei hoideta eteenpäin. En tykkää syyllistävästä sävystä taholta, jonne kuitenkin vuositasolla maksan rutkasti rahaa! Pari kirosanaa tähän päätteeksi. Voitte kuvitella ja valita sopivat itse ;)

Ulkona lorottaa vettä. Pihassa on jo monta pälvipaikkaa, keinukin on jo vapautunut lumen taakasta. Nyt kun joku aurinkoinen päivä tulee, niin eiköhän me isännän kanssa perinteiset pihakahvit juoda tuolla keinussa! Oi kun tulisi kevät äkkiä!

Eilen kylvin sitten kuiteskin vähän siemeniä. Meni punaista pelargoniaa, samettikukkaa, kelloköynnöstä ja muutama mustasilmäsusanna. Katsotaan miten nämä kasvaa. Aiemmin olen onnistunut aika kivasti samettiruusujen ja pelargonioiden kanssa. Ei ne toki niin tuuheita ja tanakoita ole kuin myymälöissä, mutta kesän mittaan kasvaneet ihan oiviksi kukkasiksi. Kelloköynnöstä en ole kai ennen laittanut vai olisko ollut niin ettei ole itänyt. En tiedä mistä tuo pussi oli meille tullut. Avattu se kuitenkin oli. Siemenet oli hassuja lättänöitä. Haaveilin tässä jostain isosta kukkapadasta pihamaalle. En jaksa pieniä kukkaruukkuja joita pitää olla jatkuvasti kastelemassa. Isoa sen olla pitää ja että kerralla saa lorottaa koko kannullisen vettä menemään. Kukkapadan tai muun vastaavan pitäisi vielä olla sopivassa paikassa ettei se haittaa ruohonleikkuuta, auton ajamista pihaan tai muutakaan. Oisko ideoita? Betonista on tarkoitus väsäillä jonkinlaisia juttuja puutarhaan, mutta noin isoa juttua tuskin osaan toteuttaa. Tai ehkä osaisin mutta en ole tarpeeksi kärsivällinen ottamaan selvää miten se onnistuisi.


Kanimäärä väheni vielä yhdellä. Sysi lähti emon virkaa toimittamaan uuteen kotiin astutettuna. Viikon päästä meillä on enää kolme kania! Nyyh ja toisaalta ihan hyvä näin. Nyt on Metsänpojalla käytössä koko alakerran häkki pitkänä. Siinä on väliseinä, että tarvittaessa voi jakaa häkin kahteen. Metsis on toisessa päässä asustellut, mutta nyt laitoin sen koko tilaan. Saapahan loikkia. Totesin tuossa isännälle, että isommat tilat meidän kanilla on kuin monella isommalla elukalla! Sain myös luvan mennä vierailulle paikkaan, jonne nyt kolme kaneista on lähtenyt. Ihan kiva juttu sekin! Hyvään kotiin menivät.

Myrtti on ollut jännän aktiivinen viimeaikoina! En tiedä onko se kevät vai onko lämmöt kohdallaan, mutta s eliikkuu yllättävän paljon terraariossaan ja on ollut kiva ihailla sitä useamminkin. Kerrassaan kiehtova lemmikki ja mukava tyyppi! Voin suositella allergiaperheeseen ja kenelle tahansa, joka haluaa helpon katselulemmikin. Tietysti käärmeillä on omat vaatimuksensa tilan ja lämmön suhteen, mutta ne on suht helppo toteutta ainakin viljakäärmeen kohdalla.

Nyt ruokaa virittelemään ja asennoitumaan päivän töihin! Iloista loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ihanat ekat puutarhakahvit pälvessä. Jossakin netissä näin pyramidin muotoisen rakennelman kukkasille tai yrteille, taisi olla amppelimansikkaa yhdellä tasolla. Lavakauluksia voisi esim. käyttää. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Joo. Sellanen pyramidikin ois ehkä hieno. Siihen vois laittaa yrttejä. Mutta jos sen laittaa nurtsille niin sitten tulee tuppaita... joku laatotus tarttis keksiä...

    VastaaPoista