keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Koristuksia pääsiäiseen

Tätä oksaa erityisesti kissat himoitsevat...

Kasvatan kauraa aina kissoille mussutettavaksi ja niinpä minun pääsiäisruohoni tänäkin vuonna menevät parempiin suihin. Yhden rasiallisen ehdin jo kasvattaa ja kissat popsivat ilolla. Nyt laitoin lisää kauraa tulemaan. Varmaan ehtii kasvaa juuri sopivaksi, kunnes nuo karvanassut ne popsivat. 

Mummukissi Neko.

Alttarilla poltetaan tuohuksia pääsiäisenä.
Ostin eräiltä markkinoilta Lintulan luostarin tuohuksia. Ne ovat niin kauniita. Meinaan polttaa niitä pääsiäisenä. Olen joskus kouluaikoina tehnyt tuollaisia pieniä kynttilänjalkoja juurikin tuohuksia ajatellen. Ne ovat niin kapeita, että tarvitsevat erityisen kynttilänjalan.

Pääsiäisasetelmaa.
Innostuin askartelmaan virpomisvitsoja ja koristelemaan pajun oksia ja muitakin oksia. Maalasin akryyliväleillä kultaiseksi ja hopeiseksi oksia ja ripustin koristeita niihin. Tuohon ylimmässä kuvassa olevaan oksaan laitoin oikeita linnun sulkia ja siksi se houkuttaa kissoja. Tietysti tein yhden sulkaleikittimen kissoillekin. Oli todella kiva levitellä kaikki sulat ja höyhenet ja nauhat pöydälle ja koristella oksia. Vein sitten yhden vitsan vesijuoksuystävällekin. Siihen väkersin metallilangasta pienen linnunpesän ja munia pesään rautalangan päissä olevista helmistä. Onnistui hyvin! Askartelu on mukavaa, mutta vaatisi innokasta seuraa. Yksin ei tule tehtyä ja porukassa on mukavampaa. 

Pääsiäisen ydin on minulle kiteytettynä tässä.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

2 kommenttia: